Rama “çmend” sërish grekët: Në Athinën e asaj kohe flitej kryesisht shqip.

rama-me-doren-drejt-athinesKryeministri Edi Rama në një fjalim të mbajtur gsot në Kuvend duke iu kthyer përgjigje siç tha ai, atyre që u shqëtësuan nga postimi i tij në Facebook mbi Gjergj Dushmanin, shqiptarin që shpëtoi Akropolin nga bombardimi i flotës Veneciane në shëkullin XVII. Rama ka përsëritur thuajse të njëjtën përmbajtjen e postimin dhe duket se kjo ka për të shkaktuar sërish reagimin e mediave greke, siç bënë edhe herën e parë kur Rama postoi një gjë të tillë në Facebook. “Apo mos vallë nuk u erdhi mirë që në Athinën e asaj kohe flitej kryesisht shqip?”., – tha ai teksa pyeste se përse i ishte kushtuar aq shumë vëmendje postimit të tij.

“Çfarë bëra apo thash unë që të meritoja të gjithë atë vëmendje në Greqi gjatë këtre ditëve? A ma thotë dikush se përse fqinjëve tanë të dashur nuk u erdhi mirë që në një postim shumë miqësor në rubrikën time kulturore unë përmendja Gjergj Dushmanin, shqiptarin e famshëm dhe të cituar në plot libra historianësh shumë seriozë, të cilin një ndër ato ato historitë fatlume e bëri të gjendet në vendin e duhur në kohën e duhur për ta shpëtuar Akropolin nga bombardimet e flotës Veneciane në vitin 1686. Apo mos vallë nuk u erdhi mirë që në Athinën e asaj kohe flitej kryesisht shqip?”., – tha Rama.

Më shumë: http://shqiperiaebashkuar.al/2016/11/rama-cmend-serish-greket-ne-athinen-e-asaj-kohe-flitej-kryesisht-shqip/