Përplasje ideshë, apo diçka më e frikshme! Europa heq embargon e armëve ndaj Ukrainës.

Sipas rjeteve sociale dhe mediave të ndrzshme elektronike .
ukraina Parlamenti Evropian mbrëmë në një seancë solli një Rezolutë duke i bërë thirrje vendeve anëtare të BE për të armatosur Ukrainën.

“Këshilli i Evropës më 16 korrik 2014 i hoqi embargon mbi eksportet e armëve ndaj Ukrainës, kështu që nuk ka më pengesa apo kufizime ligjore për shtetet anëtare të BE-së për të dorëzuar armët në mbrojtje të Ukrainës. BE-ja duhet të gjejë një mënyrë për të ndihmuar Ukrainën për të përmirësuar aftësitë mbrojtëse të vendit dhe për të mbrojtur kufirin e saj”, thuhet në dokumentin e Parlamenti Evropian, transmeton TetovaSot.

Një zhvillim i tillë i mundshëm i situatës pothuajse me siguri do të çojë në një reagim identik të Moskës, dhe se Rusia do të fillojnë të riarmatosë Donetsk dhe Republikën e Laganskit.

Dokumenti gjithashtu thekson se pranimi i mundshëm i Ukrainës në NATO është një pyetje që nuk ka të bëjë me Bashkimin Evropian, dhe se ajo duhet të vihet në referendum të brendshëm në Ukrainë./TetovaSot/

© 2015, SHQIPËRIA E BASHKUAR.