List/Grid

Te ndryshme Subscribe to Te ndryshme

-Duket sikur edhe shkronjat gëzojnë për atë që shënojnë.- Nga Simon Vrusho

-Duket sikur edhe shkronjat gëzojnë për atë që shënojnë.- Nga Simon Vrusho

VOKOPOLË E URËS BERAT: 49-VJEÇARI – LIBRI I PAGËZIMEVE… Famulltari i Kishës së Shën Spiridonit në Goricë, Berat, At Kristaq Subashi, që mbulon Kishën e Vokopolës me rrethinat, si dhe… Read more »

JARGËT E HIENAVE DHE MITI I LUANIT. Nga: Ymer Nurka

JARGËT E HIENAVE DHE MITI I LUANIT. Nga: Ymer Nurka

JARGËT E HIENAVE DHE MITI I LUANIT. Sa keq, kur edhe në Shekullin e XXI, bashibozukët otomanë tashmë të klonuar jo vetëm në vëndin e tyre të origjinës (Turqi), por… Read more »

AMERIKANËT U LUTËN PËR BEKTASH ÇERENIN…Nga triptiku (“Rrëfej, rrëfenja, rrëfime.”)  S. Vrusho.

AMERIKANËT U LUTËN PËR BEKTASH ÇERENIN…Nga triptiku (“Rrëfej, rrëfenja, rrëfime.”) S. Vrusho.

AMERIKANËT U LUTËN PËR BEKTASH ÇERENIN… Shofer i zjarrfikëses në Poliçan, Bektash Çereni, aty nga viti 1975, 42 vjeç, zbriti familjarisht, me tri vajza dhe një djalë, nga Kapinova në… Read more »

Nga triptiku (“Rrëfej, rrëfenja, rrëfime,”) Autor Simon Vrusho. TEK KAFE “TIMBRI.” NË BERAT…

Nga triptiku (“Rrëfej, rrëfenja, rrëfime,”) Autor Simon Vrusho. TEK KAFE “TIMBRI.” NË BERAT…

TEK KAFE “TIMBRI.” NË BERAT… MEKANIK DHE AKTOR ME TIMBËR TË VEÇANTË… Petrit Kalluçi, ky kamerieri 62-vjeçar që shërben kafe në qendër të Beratit, ka zbritur bashkë me ujërat e… Read more »

Rrëfimi i Gafurr Adilit për INA/ Së shpejti kyçja në skenën politike, ja vlerësimet për Ahmetin, Zaevin dhe Selën…?!

Rrëfimi i Gafurr Adilit për INA/ Së shpejti kyçja në skenën politike, ja vlerësimet për Ahmetin, Zaevin dhe Selën…?!

Rrëfimi i Gafurr Adilit për INA/ Së shpejti kyçja në skenën politike, ja vlerësimet për Ahmetin, Zaevin dhe Selën…?! Veprimtari i mirënjohur shqiptar Gafurr Adili në një intervistë ekskluzive për… Read more »

.NJË AED NË BERAT… Nga Simon Vrusho

.NJË AED NË BERAT… Nga Simon Vrusho

.NJË AED NË BERAT… -Një këngëtar i verbër, këngëtar ambulant, 77 vjeçari Rauf Karamelo- I Atij nuk i pushon goja: në rrugë, në lulishte, në kafene, në shtëpi, në takime… Read more »

HEBRENJ NË SINJË, NË SHPELLËN E SHPIRAGUT… Shkruan Simon Vrusho . Autor i librit Hebrenjte e Beratit.

HEBRENJ NË SINJË, NË SHPELLËN E SHPIRAGUT… Shkruan Simon Vrusho . Autor i librit Hebrenjte e Beratit.

HEBRENJ NË SINJË, NË SHPELLËN E SHPIRAGUT Një grup hebrenjsh nga bashkia Kamiel, u panë nga mesi i muajit korrik 2017 të ngjiteshin tek shpella e Shpiragut, rrëzë malit, në… Read more »

FALEMINDERIT QË MË DHATË MUNDËSINË TË NDIHEM SI NË LABËRINË TIME!  Sulejman Abazi

FALEMINDERIT QË MË DHATË MUNDËSINË TË NDIHEM SI NË LABËRINË TIME! Sulejman Abazi

FALEMINDERIT QË MË DHATË MUNDËSINË TË NDIHEM SI NË LABËRINË TIME! Territoret shqiptare kudo janë një magji më vete, kur është fjala për bukurinë e tyre, ngjajshmërinë, dialektet, traditën, mikpritjen,… Read more »

Këmisha e Agushit. Tregim nga: Namik Selmani

Këmisha e Agushit. Tregim nga: Namik Selmani

Këmisha e Agushit Tregim nga Namik Selmani Nënë Nazua në fshatrat e Shijakut sa rroi e njihnin të gjithë. E njihnin dhe mirë shumë mirë. E gratë e një krahine… Read more »

Demir Sharavolli, kovaçi i famshëm i dinastisë “SHARAVOLLI” Shkrim nga: Simon Vrusho Berat.

Demir Sharavolli, kovaçi i famshëm i dinastisë “SHARAVOLLI” Shkrim nga: Simon Vrusho Berat.

DEMIR SHARAVOLLI (1928-2001) Demir Sharavolli…Njeriu, kovaçi i famshëm i dinastisë “SHARAVOLLI”, babai i 9 fëmijve, 6 djem e 3 vajza, që me çekanin e vetëm të tij mbante 11 persona…… Read more »