List/Grid

Te ndryshme Subscribe to Te ndryshme

MUZEU “SOLOMONI” NË BERAT, SË AFËRMI… Nga Simon Vrusho.

MUZEU “SOLOMONI” NË BERAT, SË AFËRMI… Nga Simon Vrusho.

MUZEU “SOLOMONI” NË BERAT, SË AFËRMI… Duke qenë se, tani për tani, një muze për hebrenjtë në Berat ka pak gjasa të ngrihet nga Bashkia Berat apo drejtoritë që kanë… Read more »

Itali ,aktivitetet ne pervjetorin e epopese se familjes Jashari. Nga Florim Zeqa.

Itali ,aktivitetet ne pervjetorin e epopese se familjes Jashari. Nga Florim Zeqa.

“ALGLOBOS” bashkon vlerat muzikore Organizuar nga Grupi “ALGLOBOS”, në Ristorante “LOS ZAPATA” në Treviso (Itali) u mbajt manifestimi kulturor për nderë të 20 vjetorit të rënjes heroike të familjes Jashari…. Read more »

BERAT. Nga Dilaver Xhelili.

BERAT. Nga Dilaver Xhelili.

BERAT- Kryetari bashkise dhe drejtori MZSH mohojne veprimet me njeri tjetrin ne lidhje me pagesën e dy oficërëve karrjere te MZSH Kryetari bashkise dhe drejtori MZSH  hedhin topin njeri tjetrit… Read more »

Yjet e muzikes shqipëtare pushtojnë Europën dhe Amerikën një prej tyre edhe Sali Malaj. Nga Sulo Gozhina.

Yjet e muzikes shqipëtare pushtojnë Europën dhe Amerikën një prej tyre edhe Sali Malaj. Nga Sulo Gozhina.

BERAT – I ftuar në disa koncerte në shtetet europjane, por edhe në kontinentet e largëta si në Australi e në Amerikë me zërin e tij ka bërë që të… Read more »

Kushe fshihet pas ketij veprimi racist?? Nga Dhimiter Rrera SHBA.

Kushe fshihet pas ketij veprimi racist?? Nga Dhimiter Rrera SHBA.

Eshtë rrahur e keqetrajtuar  pak dite me pare , para banesës së tij në lagjen Aerodrom të Shkupit, Branko Sinadinovski. Deri tani nuk dihen arsyet dhe autorët, përveç se ngjarja… Read more »

Eja, eja, lule bore… Nga Namik Selmani.

Eja, eja, lule bore… Nga Namik Selmani.

Eja, eja, lule bore Një dialog me lulet të bën më fisnik, të bën pak marrëtar. Të jep më shumë jetë. Ne jëetojmë një jetë të dytë kur e vëmë… Read more »

FAMILJA ZYLYFTARI NË BERAT, SHEMBULL CIVILIZIMI I KULTURËS QYTETARE, SHEMBULL I DASHURISË VËLLAZËRORE…  Nga Pierre-Pandeli Simsia

FAMILJA ZYLYFTARI NË BERAT, SHEMBULL CIVILIZIMI I KULTURËS QYTETARE, SHEMBULL I DASHURISË VËLLAZËRORE… Nga Pierre-Pandeli Simsia

FAMILJA ZYLYFTARI NË BERAT, SHEMBULL CIVILIZIMI I KULTURËS QYTETARE, SHEMBULL I DASHURISË VËLLAZËRORE… Nga Pierre-Pandeli Simsia * * * Ata ishin tetë fëmijë, sot janë shtatë; njëri më i mirë… Read more »

SALI BUTKA.  Kosovare e Kolonjare

SALI BUTKA. Kosovare e Kolonjare

SALI BUTKA Kosovare e Kolonjare Dorazi me erdhi letra shkruar nga Hasan Prishtina, ne Junik behet Kuvendi me therrite qe te vinja. Kolonje,o moj Kolonje, c’fjale Kosoves t’i kthejme? Djemte… Read more »

Mjeku i tingujve . Mbresa nga komuniteti i Shoqatës “Kosova” në Boston.

Mjeku i tingujve . Mbresa nga komuniteti i Shoqatës “Kosova” në Boston.

Nga : Namik Selmani Jashtë kishte nisur loja e bukur e fjollave të dëborës në atë qiell të murrëtyer të muzgut të një qyteti të vogël vetëm pak milje larg… Read more »

Duke thënë se jam shqiptar . Kryeministri Zaev e tha të vërtetën e madhe

Duke thënë se jam shqiptar . Kryeministri Zaev e tha të vërtetën e madhe

Duke thënë se jam shqiptar . kryeministri Zaev e tha të vërtetën e madhe ” Unë nuk di të flas në gjuhën shqipe pasi gjuhën shqipe nuk e kan gjuhë… Read more »