List/Grid

Te ndryshme Subscribe to Te ndryshme

KUÇOVË- Kucova ish qëndra kryesore e industries naftës dhe mekanike. Nga Dilaver Xhelili

KUÇOVË- Kucova ish qëndra kryesore e industries naftës dhe mekanike. Nga Dilaver Xhelili

Kuçova ende vazhdon të ruaje fizionominë e dikurshme si qyteti i parë i industrializuar i Shqipërisë ,pavarsishtë nga shkatërrimi I shumë ndërmarjeve  Karakteristike e këtij qyteti është :Ekzistenca e shfrytëzimit të… Read more »

Varfëria që vretë bukurit e natyrës !  Nga Dilaver Xhelili.

Varfëria që vretë bukurit e natyrës ! Nga Dilaver Xhelili.

Mbresa nga parku kombetar i Tomorrit…. Mirmëngjesi është kurdoher fjala më e re.Pikerishte kete mengjes nisemi ne drejtim te parkut kombetar te malit madheshtor te Tomorrit i cili ndodhet disa… Read more »

BERAT -Kutallia,  zona që jeton me sera.   Shpella e Poshnjes, burimi  që shuan etjen e zones. Nga D Xh

BERAT -Kutallia,  zona që jeton me sera. Shpella e Poshnjes, burimi  që shuan etjen e zones. Nga D Xh

Komuna Kutalli   E shtrire ne nje siperfaqe te konsiderueshme dhe kushte te mira atmosferike , banoret e zones se   Kutallise ,i kan dhene prioritet prodhimeve bujqesore ne sera dhe ambjente te… Read more »

KUCOVE – Aurodromi Kucoves, nga avjonet reaktive te avjonet e NATO –s Nga Dilaver Xhelili.

KUCOVE – Aurodromi Kucoves, nga avjonet reaktive te avjonet e NATO –s Nga Dilaver Xhelili.

Ministrja e Mbrojtjes Olta Xhaçka priti në Tiranë, komandantin e Komandës Ajrore të NATO gjeneral Tod D. Wolters, për të shënuar fillimin e zbatimit të paketës, që NATO ka parashikuar… Read more »

Rrenimi, ne vend te remontit, ishte i qellimeshem!

Rrenimi, ne vend te remontit, ishte i qellimeshem!

Ishin ivenstime ndër vite gati shekullore, ishin djersa e gjak i pastër shqiptarie !!! Boshti Athinë-Beograd detyroi shkatërrimin e 500 fabrikave në Shqipëri nga viti ’90 – 95′. Rezultat i… Read more »

Artistë të huaj dhe vepra e tyre për Beratin.  Nga : Kastriot Dervishi

Artistë të huaj dhe vepra e tyre për Beratin. Nga : Kastriot Dervishi

Edith Durham (1863-1944) Mery Edith Durham lindi në vitin 1863, në Hanover Square, Londër. Edith manifestoi ambicie artistike dhe pas marrjes së mësimeve private në Londër, ajo frekuentonte Akademinë Mbretërore… Read more »

Tomorr – aty ku këndon gjeli i egërr ….Nga Sulo Gozhina Berat Albania.

Tomorr – aty ku këndon gjeli i egërr ….Nga Sulo Gozhina Berat Albania.

BERAT – Natyra duket se ka bërë punën e vetë dhe të mbrekullueshme këto ditë të mesnëtorit, gjethet në ngjyrën e floririt që shkojnë në harmoni me ambjetin ku dhe… Read more »

Presidente Kroacisë, zonja Kolinda – Grabar Kitaroviç.”QYTETARE NDERI E BERATIT”

Presidente Kroacisë, zonja Kolinda – Grabar Kitaroviç.”QYTETARE NDERI E BERATIT”

Në sallën e konferencave në Bashkinë e Beratit, u organizua ceremonia e dorëzimit të titullit të lartë: “QYTETARE NDERI E BERATIT” Presidentes së Kroacisë, zonja Kolinda – Grabar Kitaroviç. Pak… Read more »

Ishulli i Gjarpërit Rrëfenjë për kohët moderne.. Refenje nga Namik Selmani.

Ishulli i Gjarpërit Rrëfenjë për kohët moderne.. Refenje nga Namik Selmani.

Nisën një nga një të zbrisnin në atë ishull. I madh dhe i bukur Ishulli. . I rrethuar nga dete që ishin kaq të begatë me peshk, me bukuri. Thonë… Read more »

Forumi Nderkombetar per te drejtat dhe lirite e njeriut seksioni per Maqedoni.

Forumi Nderkombetar per te drejtat dhe lirite e njeriut seksioni per Maqedoni.

 Në 28 korrik 2018 (Diten e shtunë),  në orën 11:00 në restoranin BUSHI në Shkup, Forumi Ndërkombëtarë për të Drejtat dhe Liritë e Njeriut (IGFM- Seksioni për Maqedoni ) do… Read more »