List/Grid

Kulture Subscribe to Kulture

DHIMBJE SHIU…Shkëtur nga vëllimi poetik “Ajër shprese”me autor Robert Shkurti

DHIMBJE SHIU…Shkëtur nga vëllimi poetik “Ajër shprese”me autor Robert Shkurti

DHIMBJE SHIU Sot bie shi, shumë shi. Strehët e çative pikojnë dhimbjen e reve, që zbrazet vajtueshëm me dënesë pikë-pikë. Brenda vetes dëgjoj zhurmën e strehëve. Nuk e di se… Read more »

NJË MBASDITE E BUKUR ME MIQ TË ARTIT SKENIK… Nga Petrit Aliaj Itali.

NJË MBASDITE E BUKUR ME MIQ TË ARTIT SKENIK… Nga Petrit Aliaj Itali.

NJË MBASDITE E BUKUR ME MIQ TË ARTIT SKENIK. -Janë ditët e para të një viti që sa po ka nisur e dëbora me vellon e saj ka mbuluar gjithë… Read more »

Kosova në UNESCO –  imperativ shqiptar  !

Kosova në UNESCO – imperativ shqiptar !

Kosova në UNESCO –  imperativ shqiptar  ! Fahri Xharra A mund  të kemi parasysh se futja e Kosovës në UNESCO, sa i përket vlerës historike  është  baras me shpalljen e pavarësisë… Read more »

“Lear 2016” ekspozita e fund vitit bashkon artistët nga Shqipëria dhe Kosova në Berat

“Lear 2016” ekspozita e fund vitit bashkon artistët nga Shqipëria dhe Kosova në Berat

“Lear 2016” ekspozita e fund vitit bashkon artistët nga Shqipëria dhe Kosova në Berat Kastriot Dervishi, piktori dhe drejtori i atëhershëm i galerisë “Edwart Lear” më 7 Dhjetor të vitit… Read more »

LETER E HAPUR DREJTUAR MINISTRIT TE KULTURES, RINISE DHE SPORTEVE KOSOVE! I NDERUAR Z. SHALA!

LETER E HAPUR DREJTUAR MINISTRIT TE KULTURES, RINISE DHE SPORTEVE KOSOVE! I NDERUAR Z. SHALA!

LETER E HAPUR DREJTUAR MINISTRI SE SE KULTURES, RINITE DHE SPORTEVE KOSOVE! I NDERUAR Z. SHALA! Ne vijim te interesimit tone per trashegimnine tone kulturore mbarekombetare, ne vijim te inspektimeve… Read more »

U promovua libri ‘Çështja shqiptare ndër shekuj’

U promovua libri ‘Çështja shqiptare ndër shekuj’

U promovua libri ‘Çështja shqiptare ndër shekuj’ Është promovuar të shtunën në Lezhë të Shqipërisë, pikërisht qytetin e Besëlidhjes Abnore, libri “Çështja shqiptare ndër shekuj” i autorit Fahri Xharra. Lajmin… Read more »

Lidhja e Shkrimtarëve dhe e Artistëve Shqiptar në Itali,promovim i kultures shqiptare.

Lidhja e Shkrimtarëve dhe e Artistëve Shqiptar në Itali,promovim i kultures shqiptare.

Lidhja e Shkrimtarëve dhe e Artistëve Shqiptar në Itali eshte themeluar  në muajin Maj të vitit 2015 në Verona Itali. Lidhja eshte konceptuar  si një shoqatë ku aderojnë shkrimtar, poet,… Read more »

Bashkia e Beratit nderon me titullin “Qytetar nderi”  Prof. Dr.  Dhori Kule.

Bashkia e Beratit nderon me titullin “Qytetar nderi” Prof. Dr. Dhori Kule.

Bashkia e Beratit nderon me titullin “Qytetar nderi” Dhori Kulen. Nasip Naço – Vlerësoi kontributin e Kules, duke e cilësuar atë si beratasin më të rëndësishëm. BERAT –       Emra… Read more »

“Sandalja e djathtë”, një rrëfim dhembje e kohës sonë

“Sandalja e djathtë”, një rrëfim dhembje e kohës sonë

“Sandalja e djathtë”, një rrëfim dhembje e kohës sonë Hamdi Meça, “Sandalja e djathtë”, roman poetik për të vegjël e të rinj, Sh. B. “Himn”, Tiranë, 2015 Përsiatje letrare Maxhun… Read more »

VEZA E COLOMBiT NË MiLANO….

VEZA E COLOMBiT NË MiLANO….

VEZA E COLOMBiT NË MiLANO…. Titulli në fakt nuk aspak lidhje me shprehjen e Kolombit kur zbuloi Amerikën më 1492,por me të tjerë personazhe që i takojmë pothuajse shpesh, e… Read more »