List/Grid

Histori Subscribe to Histori

TESTAMENTI I PRINCIT GJON MUZAKA.

TESTAMENTI I PRINCIT GJON MUZAKA.

TESTAMENTI I PRINCIT GJON MUZAKA, Gjon Muzaka një nga princët më të famshëm shqiptarë me një fat gati shekspirian, midis luftrave të egra, tragjedive familjare dhe gëzimit të mundimshëm në… Read more »

Pse u vetëvra mbreti i Dakisë , Deçebali ?

Pse u vetëvra mbreti i Dakisë , Deçebali ?

Në shtrirjen pellazgjike bën pjesë edhe Dakia , me popullin e saj dak. Për ne  Deçebali është pak i njohur ,sepse historia e jonë nuk deshi të zgjerohet më shumë… Read more »

Kriptobudallenjtë me “zbulime” të reja antishqiptare .

Kriptobudallenjtë me “zbulime” të reja antishqiptare .

  Fahri Xharra,04.12.16Gjakovë Gjuha shqipe, është nën inkuizicion mesjetar. Të ndalet inkuizicioni mesjetar i albanologjisë zyrtare ndaj gjuhës pellazgo-shqipe!” e thotë me gjithë mend Fatbardha Demi ( historiane , gjuhëtare… Read more »

“At.GJERGJ FISHTA(1871-1940)”nen yllin e prejardhjes;Gjakova-Mirdita-Zadrima……

“At.GJERGJ FISHTA(1871-1940)”nen yllin e prejardhjes;Gjakova-Mirdita-Zadrima……

“At.GJERGJ FISHTA(1871-1940)”nen yllin e prejardhjes;Gjakova-Mirdita-Zadrima……. *”Fisi Thaqi(pjese nga studimi im mbi fiset e Malesise dhe Dardanise)”…. Sipas Albanologeve dhe autoreve te ndryshem si;”F.Nopsca,E.Durham,T.Ippen,J.G.Hahn,R.Elsie”etj.zanafilla e “Fisit Thaqi”nis ne fshatin Murriqan ne… Read more »

“Presidium Pompei “ në Dardani Fahri Xharra

“Presidium Pompei “ në Dardani Fahri Xharra

“Presidium Pompei “ në Dardani Fahri Xharra Histori Komuna e Aleksincit , sot E kemi fjalën për qytetin e Aleksincit që sot fatkeqësisht është në Serbi. Jo fort larg nesh… Read more »

VETFLIJIMET HEROIKE TË NACIONALISTËVE MIRDITORË PËR TË MOS RËNË TË GJALLË NË DUART E KOMUNISTËVE

VETFLIJIMET HEROIKE TË NACIONALISTËVE MIRDITORË PËR TË MOS RËNË TË GJALLË NË DUART E KOMUNISTËVE

Mr.sc. Nue Oroshi VETFLIJIMET HEROIKE TË NACIONALISTËVE MIRDITORË PËR TË MOS RËNË TË GJALLË NË DUART E KOMUNISTËVE Vetflijimet heroike shqiptare përgjithësishtë janë të njohura në historinë tonë kombëtare.Atdhetarët shqiptarë… Read more »

Koptët e Egjyptit dhe shqiptarët..

Koptët e Egjyptit dhe shqiptarët..

Koptët e Egjyptit dhe shqiptarët Posted by Fahri Xharra | Nov 19, 2016 | Histori Në gjuhën e tyre Kopte, e cila është shkalla e fundit e gjuhës Egjyptiane ,… Read more »

“At.GJERGJ FISHTA–KOSOVA ESHTE E JONA”;…. Nga Paulin Zef Zefi

“At.GJERGJ FISHTA–KOSOVA ESHTE E JONA”;…. Nga Paulin Zef Zefi

“At.GJERGJ FISHTA–KOSOVA ESHTE E JONA”;…. …..(Fjalimi i Atit te Kombit-Shqiptar,kur ishte Deputet i Shkodres dhe Zv.Kryetari i Parlamentit te pare Shqiptar ne vitet 1921-1923,ku pershkruan spastrimin etnik ne Kosove,bashkepunimin e… Read more »

Si e humbi Sërbia Gjakovën ?

Si e humbi Sërbia Gjakovën ?

Si e humbi Sërbia Gjakovën ? Kjo Gjakovë aq e lakmuar dhe aq e urrejtur , as vet nuk e di se pse? Ishte turku 500 vjet dhe nuk mundi… Read more »

Strukturat ushtarake e viteve ‘80 ne RPSSH.

Strukturat ushtarake e viteve ‘80 ne RPSSH.

Gatishmëria e ushtrisë, për 72 orë 750 mijë ushtarë “nën armë” Strukturat ushtarake e viteve ‘80 lejonte që për 72 orët e para, të mund të bëheshin gati për luftë… Read more »