List/Grid

Histori Subscribe to Histori

Ishte urdhër sllav ! edhe sot është urdhër sllav .

Ishte urdhër sllav ! edhe sot është urdhër sllav .

Ishte urdhër sllav ! edhe sot është urdhër sllav . “Ka fshatra serbësh që nga mënyra se si jetojnë merret vesh se ishin shqiptarë, duke shtuar se qëllimi i misionarëve… Read more »

Dushku pellazg dhe Nata e Buzmit.

Dushku pellazg dhe Nata e Buzmit.

Dushku pellazg dhe Nata e Buzmit Nga Fahri Xharra – Po vjen buzmi bujar me dushk e me bar, me gjâ e me mall e me gjith të mirat e Zotit! – Mirë… Read more »

Katër vilajetet. Sikur t`ishin sot së bashku  ?!

Katër vilajetet. Sikur t`ishin sot së bashku ?!

  Na ishin një herë katër vilajete shqiptare nën Perandorinë Osmane. Edhe ata e dinin shumë mirë se kush jemi dhe sa jemi. Edhe eta e pranonin një të vërtetë… Read more »

“13-Muaj nga 550-vjetori jubile i vdekjes se hyjnorit GJERGJ KASTRIOTI(17-janar-1468/17-janar-2018),por”!!!;……

“13-Muaj nga 550-vjetori jubile i vdekjes se hyjnorit GJERGJ KASTRIOTI(17-janar-1468/17-janar-2018),por”!!!;……

“13-Muaj nga 550-vjetori jubile i vdekjes se hyjnorit GJERGJ KASTRIOTI(17-janar-1468/17-janar-2018),por”!!!;………… *Etimologjia e fjales”Monument/Monumentum”vjen nga gjuha Latine ku folja”Moneo/monere”do të thotë”Të kujtoj/për të kujtuar,për të këshilluar ose përtë paralajmëruar”!!!…Pra,si i tille,nje”Objekt-Monumental… Read more »

Berati nuk duhet te harroje kurre se shumica e ELITES se Voskopojes pas renies u zhvendos ne Berat

Berati nuk duhet te harroje kurre se shumica e ELITES se Voskopojes pas renies u zhvendos ne Berat

Thoma K Jance‎  Berati nuk duhet te harroje kurre se shumica e ELITES se Voskopojes pas renies u zhvendos ne Berat, ashtu sic kishte ndodhur me shkembimet reciproke me pare…. Read more »

“Udhëkryqe Shqiptaro-Gjermane”, historiani dhe politikani Paskal Milo e promovon në Berat

“Udhëkryqe Shqiptaro-Gjermane”, historiani dhe politikani Paskal Milo e promovon në Berat

“Udhëkryqe Shqiptaro-Gjermane”, historiani dhe politikani Paskal Milo e promovon në Berat Nga Sulo Gozhina. BERAT- Mardhëniet Shqiptaro-Gjermane në 100 vite, momentet kryesore të tyre, janë sjell për publikun në librin… Read more »

Pse turqit nuk masakruan serbë dhe grekë?!

Pse turqit nuk masakruan serbë dhe grekë?!

Pse turqit nuk masakruan serbë dhe grekë? Cilët qelbësira janë sot vëllezërit e turqëve? E keni prekur kokën ndonjëhere ju që jeni kantandisur si mizat në…? Nuk eshtë vetëm depresioni… Read more »

Pëllumbi pellazg në Kulturën e Vinçës

Pëllumbi pellazg në Kulturën e Vinçës

Pëllumbi pellazg në Kulturën e Vinçës Fahri Xharra Garat me pëllumba janë një traditë e jona mijëra vjeçare . Që pëllumbat garues të ngjiten lartë në qiell (800-1500m)  duhet pasur… Read more »

E vërteta dardane dhe serbët . Nga : Fahri Xharra

E vërteta dardane dhe serbët . Nga : Fahri Xharra

E vërteta dardane dhe serbët Fahri Xharra ”Nxjerrja e Pellazgëve nga lashtësia me anën e gjurmëve të shumta,si dhe vendosja e tyre në sfond historik ku në të vërtetë e… Read more »

Grekët ‘humbën’ në shek. II-të para Krishtit.

Grekët ‘humbën’ në shek. II-të para Krishtit.

Altin Kocaqi Asnjë luftë, asnjë kryengritje, asnjë hero dhe asnjë Perandor Grek nga shek II para Krishtit dhe deri në krijimin e kombit  Grek nga Gjermania. Në shek. V-të  Greqia del… Read more »