List/Grid

Histori Subscribe to Histori

Raetet – ilirët alpin të harruar.. Nga Fahri Xharra

Raetet – ilirët alpin të harruar.. Nga Fahri Xharra

Sa pak njihet origjina dhe historia e Raetëve të cilët ishin fisi më i fuqishëm dhe më luftaraku i ilirëve alpin. Livy , bindshëm i rreshton nga origjina etruske. Oqeanin… Read more »

Shasi,qyteti lashte i 365 kishave, që përkojn me numrin e ditëve të një viti. Përshkroi: Anton Pllumaj, Tuz-Malësi e Madhe.

Shasi,qyteti lashte i 365 kishave, që përkojn me numrin e ditëve të një viti. Përshkroi: Anton Pllumaj, Tuz-Malësi e Madhe.

Shasi është vendbanim në Komunën e Ulqinit. Në literaturë ndeshet me emra të ndryshëm, si: Suatio, Suaço, Sovacci, Svacio, Scaç, Fshas, Saffazi etj. Sipas regjistrimi të popullsisë së vitit 2003,… Read more »

Cilët ishin Liguret ?

Cilët ishin Liguret ?

Cilët ishin Liguret ? Në kohën kur rishkruhej historia , shekujt nuk ishin në anën tonë . E kishim fatin e zi të një errësire 600 vjeçare e cila nuk… Read more »

PERSE NE SI KOMB NXJERRIM KAQ SHUME MERCENAR E RENEGAT QE LUFTOJNE SHQIPERINE?!

PERSE NE SI KOMB NXJERRIM KAQ SHUME MERCENAR E RENEGAT QE LUFTOJNE SHQIPERINE?!

Me pyet vëllai ynë nga Maqedonia RETIN REKA I nderuar Retin! Përsëri të them se unë nuk di përgjigje tjetër përpos atyre me frymë historike! E di se shumëkënd, shkrimet… Read more »

Thrakia – vendlindja e Orfeut dhe Spartakut

Thrakia – vendlindja e Orfeut dhe Spartakut

Fahri Xharra Histori Thrakia – viti 386 prKr  Kur flasim për  Thrakinë ,a mjafton  vetëm të themi që ky vend i lindi dy figura të mëdha historike ? Historia e… Read more »

Kush na mashtroi  pas luftës së dytë  ?

Kush na mashtroi pas luftës së dytë ?

Fahri Xharra Analiza Serbët dhe strategjitë e tyre  kundër shqiptare ,  janë shumë pak të studjuara ose aspak, nga ana e jonë. Sikur të kishim një analizë në nivel mbarëkombëtar… Read more »

KUJTIM FËMIJËRIE… Janaq Pani

KUJTIM FËMIJËRIE… Janaq Pani

KUJTIM FËMIJËRIE Gjer në Borsh, për në mulli Rruga ngjitet, pastaj zbret, Edhe mali kish uri, Edhe malit i vin et. Përmbi gurët kurizmurmë Nget kjo vegjëlia ime, Dhe opinga… Read more »

TRADHTARI ADEM Memet ZAJMI, VRASËSI I HAXHI ZEKËS.. Nga: Afrim Caka Gjakove.

TRADHTARI ADEM Memet ZAJMI, VRASËSI I HAXHI ZEKËS.. Nga: Afrim Caka Gjakove.

TRADHTARI ADEM Memet ZAJMI, VRASËSI I HAXHI ZEKËS Ademi ishte një kuisling dhe kapiten i xhandermerisë turke në Pejë që, bashkë me Rako Simiçin dhe Pero Ristiçin nga Novosella e… Read more »

SI VRITET NJE KOMB?

SI VRITET NJE KOMB?

SI VRITET NJE KOMB? -Ne jetojme kohen e çoroditjes ideore e shteterore ku ende duhet te krijohet koncepti i Sigurise Kombetare dhe aksioneve ne favor te saj! Mendimtaret me te… Read more »

Antika e mohuar ( 1 )- Mediana ( Naisssus )

Antika e mohuar ( 1 )- Mediana ( Naisssus )

Fahri Xharra Si nuk e kam një grusht të rëndë t’i bij mu në gjoks kësaj historije që na ishte aq e pa besë?. Ne, krijuesit e saj duhet të… Read more »