List/Grid

Histori Subscribe to Histori

Shqipëri-BE: Kryenegociatori i integrimit, Zef Mazi, raporton për ecurinë e procesit

Shqipëri-BE: Kryenegociatori i integrimit, Zef Mazi, raporton për ecurinë e procesit

Në Tiranë, Këshilli Kombëtar i Integrimit diskutoi sot mbi ecurinë e procesit integrues në Bashkimin Europian. Kryenegociatori i Shqipërisë për Integrimin Europian, ambasadori Zef Mazi, deklaroi se “Shqipëria i përmbushi… Read more »

BE propozon kufizime të reja për udhëtime

BE propozon kufizime të reja për udhëtime

Bruksel, 25 janar 2021 – Komisioni Evropian propozoi një paketë të re masash për kufizimin e udhëtimeve, me qëllim frenimin e përhapjes së një lloji të ri të koronavirusit. Propozimi përmban… Read more »

Te persekutohesh dhe perndiqesh prej vellezerve te tu ,vetem se do prosporitet per vatanin !!!!Historia e dhimbeshme e familjes Bumbli.

Te persekutohesh dhe perndiqesh prej vellezerve te tu ,vetem se do prosporitet per vatanin !!!!Historia e dhimbeshme e familjes Bumbli.

Familja Bumbli – Të përsekutuarët nga Xhonturqit tek Komunistët e në demokraci nga socialistët, vetëm se ishte nacionaliste. Familja Bumbli – 20 vjet burg, Kostandini 7 vjet dhe Sotiri 12… Read more »

Bombardimet e NATO-s 24 mars 1999..Fragment nga romani ” Boritë e Apokalipsit” Me autor Gani Mehmetaj.

Bombardimet e NATO-s 24 mars 1999..Fragment nga romani ” Boritë e Apokalipsit” Me autor Gani Mehmetaj.

Qyteti u fundos në errësirë. Dritat u fikën. Alarmi ajror nisi të ulërinte si të paralajmëronte fundin e botës. Kurrë më parë nuk e kisha dëgjuar këtë sinjal, kurrë nuk… Read more »

Akrolissus, Monument Kulture i kateg. I-rë , në harresë të plotë ndër vite!  Nga: Paulin Zefi.

Akrolissus, Monument Kulture i kateg. I-rë , në harresë të plotë ndër vite! Nga: Paulin Zefi.

“Gërmadhat e Malit të Shëlbuem (Akrolissus, Kisha katolike mesjetare e të Shëlbuemit dhe Tyrbja e Xhymert Kasapit) në kuotën 410 m.”. *I gjithë ky sit arkeologjik i panjohur, i pastudiuar,… Read more »

Histori. Rajoni Beratit njihet per fortifikimet  gjigande dhe keshtjellat. Nga Dilaver Xhelili

Histori. Rajoni Beratit njihet per fortifikimet  gjigande dhe keshtjellat. Nga Dilaver Xhelili

Fortifikimi i Goricës E ndodhur në bashkimin e lumenjve Osum dhe degës së tij Velabisht, ky fortifikim ka një rëndësi të dyfishtë. Nga njëra anë fortifikimi mbyll plotësisht grykën e… Read more »

Të mendojmë shqip , se bota e ka më lehtë të na kuptojë.

Të mendojmë shqip , se bota e ka më lehtë të na kuptojë.

Shkruan Fahri Xharra Kërkimet e ndryshme të kushtëzojnë që t`i hapësh sytë dhe të nxjerrësh me aq sa mundesh të vërtetën, mvaret nga qëllimi dhe synimi . Ballafaqimet me shtrembërime… Read more »

Dy Çertifikata Mirënjohje për “Mësuesin e Popullit”, Petref Therepeli . Nga Sulo Gozhina

Dy Çertifikata Mirënjohje për “Mësuesin e Popullit”, Petref Therepeli . Nga Sulo Gozhina

Nga Skrapari në trojet e ndara të Shqipërisë në Kërçovë Maqedoni për të dhënë dituri nxënsve . SKRAPAR – Askujt nuk do t’i shkonte ndërmend se një djal në moshën… Read more »

“Gjergj Kastrioti-Skënderbeu, ATHLETA CHRISTI”.Nga: Paulin Zefi.

“Gjergj Kastrioti-Skënderbeu, ATHLETA CHRISTI”.Nga: Paulin Zefi.

*Fitorja madhështore në betejën e Albulenës(02.09.1457) shkaktoi një impakt të jashtëzakonshëm në Botën e Krishterë, por gjithashtu, pas kësaj disfate asgjësuese, sulltan Mehmeti II Fatih i ndërpreu përkohësisht sulmet kundër… Read more »

Krimet serbe ndaj studiuesve te albanologjise ne shekuj. Vrasja e dr. Milan Shuflaj ne Zagreb. Nga A Pllumaj

Krimet serbe ndaj studiuesve te albanologjise ne shekuj. Vrasja e dr. Milan Shuflaj ne Zagreb. Nga A Pllumaj

Më 1913 dhe më 1918, Akademia e Shkencave e Austrisë botoi në Vjenë dy vëllimet e para të korpusit të mirënjohur „Acta et diplomata res Albaniae mediae aetatis illustrantia“, (Dëshmi… Read more »