S’MBULOHET DIELLI ME FERREXHE…. Skender Lazaj.

S’MBULOHET DIELLI ME FERREXHE

Erërat shtyjnë t’errëtat re
Përmbi qiejtë e Atdheut
Re- t, si të zezat ferrexhe
Përshtillen rrotull Skënderbeut!

Me kryq të thyer në duar u kthye
Një djall mesjete, pjell e dreqit
Zemër e Atdheut n’mes u thye
Mes për mes dhe zemra e Gjergjit!

Por pas nate lindi ditë e re
Rreze art dielli ja behu
S’e s’mbulohet me ferrexhe
As dielli as Skëderbeu!

Për k’të dhè që i la i pari
Ngrihet dhe djallin n’dhè e kallë
As të vdekur s’e mbanë varri
Nga i bronxtë kthehet i gjallë!

Skender Lazaj Trebeshina
02 Shtator 2017

Fotografia e Skender Lazaj