Pse? Pse? Pse?.. Tre pse, nga: Nagi Husaj Prishtine.

Kë duan ta sfidojnë dhe kujtë duan ti hedhin hi syve beduinet injorantë që popullin e mjerë e pa dije e futin në konkluzionin e imagjinatës së tyre dhe ju mbjellin frikë?

I kujtë është faji që në emër të “tolerancës” fetare të predikohet urrejtje dhe mizori çnjerëzore, si në shoqëri ashtu edhe në familje?

Pse lejohen klerikët fetar të kenë ndikim edhe në institucionet shtetërore duke filluar nga shkolla në politikë, ushtri, polici, histori, mjeksi e deri në gjërat edhe më intime në familje?

Pse Ministria e Kulturës, sportit dhe rinisë, në Kosovë e ruan varrin qelbur, armikut Sulltan l, ndërsa kalatë dhe varrezat ilire i bënë rrafshë për ri zhdukur gjurmët tona dhe mbi to mbjellë kulte fetare të shkarravitura nga gjuhët e huaja?
Pse?
Pse?
Pse?..

Ajo që ndodhi në Tiranë ishte një krim i radhës dhe përdhunim kundër tokës që tradhëtarët dhe minoritarët e shkelin. Qelbanikët e shrytëzojnë lirinë për të cilën ne e fituam me gjak por vetëm ata e gëzojnë duke mbretërua dhe vu dorë mbi ne si knjaza e sulltana. Ky është krim që nuk falet dhe përgjigjësinë kryesore e mbanë policia e komunës së Tiranës, Prishtinës por edhe vetë qeveritë.

Këtu ka dorë tradhëtia!
Kemi më shumë kulte fetare në Kosovë se sa që kemi shkolla fillore. Në shërbim të kujtë janë njerzit që i manipulojnë fëmijët të falen në shkollë?
Deri kur do të lulëzojë ky degradim i kobshëm për shqiptarët?
Deri kur do të terrorrizohen fëmijë dhe qytetarët nga pagjumësia e zhurmave shurëdhuese të autoparantëve nga mullarët që mbjellin frikë në zemërat e vogëlushëve dhe ankth në pleqët e shpirtarët të vuajtur?

Pse qeveritë shqiptare në Kosovë dhe Shqipëri lejonë, dhe kush paguhet, që riitualet fetare të kryhen rrugëve dhe sheshëve publike kur e dimë se janë me bollët në tokën tonë objektet e kultëve fetare dhe sektëve të ndryshme, qofte ato Islame Ortodokse apo Katolike e Bektashiane, Mosha e re, Dëshmitarët e Jehovës e dreqit e të birit etj etj.
Kush ka interes nga asimilimi, analfabetizmi, mosdija dhe mohimi i kulturës dhe rrënjëve të kombit tonë?

Pse shteti dhe populli lejojnë të mashtrohet, të ofendohet dhe të shkelet populli shqiptar nga armiqët llafazanët e banal dhe të pistë në emër të religjionit. Dhe paguhen oër hokus-pokus të ulërimave të tyre. A nuk është mashtrimi vepër penale?

Sa për fund, nëse nuk jeni kundër kombit shqiptar pse nuk e merni b… me vete dhe ta mbuloni bustin e Car Llazarit në Mitrovicë dhe të falëni aty por rrugëve e sheshëve që me qëllim ti ktheni të pasmet tuaja të qelbura nga futyra e fëmijëve ëngjëllor, dhe hyjneshave nënave tona, të varfërve që as buka nuk ju mjafton për fëmijët e tyre?

I ktheni të pasmet mga fytyrat e shqipëtarëve dhe i çuani kurva ato femëra që nuk u mbuluan, ato janë nënat tona,
nënat e dëshmorëve,
nënat e të burgosurve,
nënat e ushtarëve të vrarë në kazermat e ish Jugosllavisë,
nënat e të zhdukurëve,
nënat e dhunuara,
nënat që gatuan bukë për UÇK dhe morën edhe pushkën,
nënat që me nder e mbojtën pragun e shtëpisë.
Ju jeni jeniqerët e djallit të mallkuar, keni gjak gjarpinjësh!
Ja përcjellni këte “selam” zotit tuaj me brirë se: Jemi më të vjetër se historia, erdhëm nga të parët e njerzisë dhe do të zhdukemi të fundit.

Më vie shumë keq që nxënëit sot ditën e 1 shtatorit e pritën në një akth poashtu sikur ne dikur nën rexhim e Millosheviqit