PSE PËRKRAHET POLITIKA NËNSHTRUESE ME SHKJAUN?

AfrimiPSE PËRKRAHET POLITIKA NËNSHTRUESE ME SHKJAUN?

Një klas politike e vitetve 20-ta kompletë njerëz matufësh e tradhtarësh.
Qëllimi i këtij shkrimi është, së pari të tregojë se si linja politike e zgjedhur jo drejt e selljes së du ministrave sjell mungesë harmunie në jetën tonë kombëtare; së dyti, ne duhet t’i mësojmë këta dy dhe tradhtarët tjerë mjekërzinj të shohin e të pranojnë gabimet e tyre fatale dhe, t’u tregojmë atyre se si të heqin dorë nga përulja dhe çmitizimi i atdheut!

I shkojmë aksit më të shkelur e më të përfolur të kësaj qeverie të korruptuar e servile e pa kokë, si shume hije të zeza ndaj edhe emri i mbeti i till, hija e fantazmave që kanë lënë gjurmë kudo. Çdo shmangie nga përcaktimet kombëtare është kolaboracionizëm me armikun dhe tradhti ndaj çështjes shqiptare në tërësi…
Në vend që të instistojnë për krijimin e institucioneve kombëtare, si kusht i domosdoshëm për emancipimin e kësaj klase politike matufësh dhe të qeverisë mbi përkrahjen e politikës së pamatur të Isa Mustafës e Hashim Thaçit dhe rrethit të tyre.

Në kohë të fundit janë shpeshtuar deklaratat e kreut të qeverisë, kryeministrit dhe të ministrit të jashtëm të Dardanis mbi përkrahjen e politkës së pamatur të I. Mustafës dhe të rrethit të tyre. Deklaratat e tilla, të cilat, ç’është e vërteta, s’janë diçka e re, sepse opinion shqiptar i Dardanis është mësuar t’i dëgjojë nonstop tash sa vjet, jo vetëm që nuk ka shënuar asnjë rezultat konkret, por, për më keq, e ka mashtruar dhe poshtëruar popullin e vet, duke qenë vështruese retorike e rënies së përgjithshme të Dardanis dhe paturpësisht e zhvendosjes së kufijve të shenjtë dhe të rinisë së saj, do të thotë të bësh një saltomortale të paparë morale dhe politike.
Nuk është hera e parë që kreu këtij pushteti politik i Dardanis merr vendime e bën veprime që fyejnë dinjitetin e popullit të saj.
Le të shprsojmë të jenë të fundit.

Përveq kësaj, kryeministri do të duhej ta dinte se kreu i ngushtë i udhëheqjes së Lidhjes Demokratike të Dardanis e posaqërisht edhe PDK-ja dhe rrethi i presidencës së Jahjagës gjysmë analfabete zhvillon fushata denigruese ndaj të gjithë atyre – qofshin forca politike a individë me ndikim apo qytetarë të thjeshtë e pandikim – që nuk pajtohen me politikën e tyre nënshtruese ndaj pushtetit okupues serb, kurse sektare e përçarëse në jetën e shqiptarëve të Dardanis. Vetëm injorantët nga mendë e shkreta mund të argëtohen dhe të zgërdhihen me përuljen e tyre. Do të thotë të tallësh me dhembien dhe dinjitetin e popullit tënd. Ky është një provokim I rëndë politik e kulturor. Le të shpresojmë se përpjekjet e tilla do të jenë, megjithatë, të kota. Rrota historisë nuk kthehet prapa!
Shenjtët e tyre u ngjajnë buajve dhe gomerëve! Ata kanë rënë nën nivelin e shqiptareve; ata kanë humbur diçka të një vlere shumë të madhe, atdheun e shëndërruan në plaçkë tregu. Por shoqëria Dardane ka nevojë për njerëz seriozë e të ditur e guximtar, jo servilë e tradhtarë: për presidentë, kryeministra, nënkryeministra, ministra, profesorë me diploma origjinale, anëtar komisionesh parlamentare… Të gjithë duhet të jenë serioz e atdhetar. Nga ata pritet të jenë si makina që duhet të zbrapsinë çdo armik. Nuk kemi nevoj pët hoxhallarë, imamë të të gjitha llojeve qofshin arab, turk apo gjak prishur shqiptarë. Këta njerëz përfaqësojnë në vetvete rrezikun më të madhë për të fundosur njëherë e mirë historinë dhe kulturën Dardane?

Duhet konsideruar se pjesëmarrja e delegacionit shtetërore shqiptarë në takime më serbinë në Bruksel dhe vizitat e shpeshta duhet të trajtohen si gjasë për ndërkombëtarizimi thelbor të çështjes së pazgjithur shqiptare, kurse qëndrimet që manifestojnë e deklaratat që japin përfaqësuesit tanë duhet të jenë të përshkruara nga fryma e një politike unike kombëtare, që çështjen shqiptare e konsideron si çështje të një Dardanie tani të ndarë e të paçliruar. Ne shpresojmë se lëshimet e tilla, për të cilat u fol më sipër, nuk janë shprehje e një vije të caktuar politike, por lëshime të rastit dhe si të tilla duhen të shmangen me një njëherë.

Çdo shqiptarë i ndershëm dhe patriot çmon përpjekjet e opozitës që po bën opozita dhe shumë intelektual të Dardanis, e dalë nga zgjedhjet e fundit, për kapërcimin e situatës së krijuar në vend pas firmosjes për coptimin e kufijve dhe për Zajednicën, që vazhdon të jetë e rëndë, për rimëkëmbjen e institucioneve të rrënuara pushtetrore, si edhe për zgjidhjen e probleme politike e korruptive, por e konsideroj se rezulltatet e arritura në planë të dëmshme e antikombëatre. Ne si Dardanë i denojmë forcat dekstruktive pushtetore të dy indivitëve (mercenar) që nxisin destabilizim dhe krimin e organizuar, si dhe tendencat çintegruese që dobësojnë kohevizionin shpirtëror kombëtar. Ne nuk duhet të heshtim përballë sjelljeve e veprimeve politike që zbehin rolin e Dardanis si shtet dhe dobësojnë pozitën e shqiptarëve si komb në Dardani, pavarësisht se nga kush vijnë ato….

nano-milloshevicE mbani në mend deklaraten e ish faqeziut, kryeministrit Fatos Nanos për Kosovën (Dradanin) në Kretë, në të cilat autonomia trajtohet si zgjidhje e kësaj çështje, kurse populli shqiptar në Dardani si komunitet, në të vërtetë janë vazhdim fatkeq i politikës së Hashimit dhe i Mustafës, aq verbërisht të përkrahur edhe prej ca deputetëve e servilë në parlamentë në Dradani. Për këtë arsye bëhet e dyshimtë politika servile e dy udhëheqjeve partiake dhe e gazetarëve të tyre popullit shqiptarëve sot. Zhvillimet e tilla politike tanimë kanë marrë ritme dramatike dhe veprimet e Serbisë para syve tanë shpallin shtetin e tyre në Mitrovicë, janë sfida tepër të rrezikshme…. Zoti na ndihmoftë…!