MOTIVI I DITES.. Vargje nga Luftar Spahiu


MOTIVI I DITES

Qe femijte te edukohen,
jo te gjuitha i plotesohen;
jo veç mish e kabuni
e as lodra pa kufi.

Te ken mure rruget ku shkojne
kufi fjalet qe leshojne;
Dhe orari te jet orare,.
i bene mire dhe nje e qare

Po e le veç mbi tablet
e me lodra virtuale;
neser do ndjehesh n’siklet ,
s’do e fusesh dot ne valle.

Jepi libra qe kerkon mosha
e jo te trasha porsi kosha
do te trembet e s’e prek dot
dhe ty leket te shkojne kot.