MOS HARRO MOJ DALLËNDYSHE… Vargje nga Veron Hoxhaj

MOS HARRO MOJ DALLËNDYSHE
Mos harro moj dallëndyshe
të më siellësh pakëz dhe ,
atje në sqepin e vogël
se kam mall për mëmëdhe.

Mëmëdhe toka shqiptare,
nga thellësia nxierë aromë,
me lundron në deje gjaku
kur fle gjumë ti prap mezgjon.

Në mërgim si ferracaku,
në mëmdhe shqipe me krah
të lutem moj dallandyshe
pakëz dhe të me sjellësh mua.

Ti mare erë e të ndjej dhenë
se kam mall për mëmëdhene
për tokën si qelibari
aman ,mor aman ç’bën malli.

Trupin ma la ne mërgim,
shpirti sodit shqipërinë,
jug veri lindje perndim
magelani shpirti imë.

Veron Hoxhaj