METEOR NGA SHQIPERIA. Vargje nga: Veron Hoxhaj

METEOR NGA SHQIPERIA,
Un Shqiptar ,dhe ti Shqiptar
Sot te lirë dhe të pa ndarë,
Dje të dyndur te dhunuar,
Ne token ton te përvëluar.

Shko atje ku qe stërgjyshi,
Ne token tende Shqipëri,
Si na vranë e si e prenë
Si na e çanë bark Nëne me fëmijë.

Qeshi bota dhe dynjaja,
Qeshën dhe zogëzat ne mal,
Kur pan mbulesa të vena
Mbi monumentin e rrallë.

SKËNDERBEU legjenda e burrit,
Meteor i kombit ton,
I pamposhturi zemër luani,
Lindi njëherë për gjithmonë.

Emër tij ka peshën e mallit,
Fama e tij rruzullin përshkoj,
Shpata e tij kositi djallin,
Dhe liri mbi tok dhuroj.

Eh kolloz legjenda e burrit
Ti je ylli ne agim
Ti je vlera e cdo shqiptari
SKËNDERBE i kombit tim.