List/Grid

Uncategorized Subscribe to Uncategorized

PASTIÇERI NUMBER ONE NË BERAT…. Nga Simon Vrusho Berat.

PASTIÇERI NUMBER ONE NË BERAT…. Nga Simon Vrusho Berat.

PASTIÇERI NUMBER ONE NË BERAT. KOZMA PICINANAE, 76 vjeç në një profil të shpejtë me disa penelata. Mësues, arsimtar që 15 vjeç, që mungesën e arsimimit e çertifikimit profesional e… Read more »

MUSTAFA NANO, SHKONI ATJE KU S’DO T’JU VIJ TURP NGA VETJA… Nga Afrim Caka .

MUSTAFA NANO, SHKONI ATJE KU S’DO T’JU VIJ TURP NGA VETJA… Nga Afrim Caka .

MUSTAFA NANO, SHKONI ATJE KU S’DO T’JU VIJ TURP NGA VETJA… – “Nëna e Skënderbeut është serbe”, tashmë ështe debati më i fundit. Kjo teori u publikua nga Mustafa Nano… Read more »

SI DHE PSE ERDHI NË LEZHË SPIUNI TURK TALHA UĞURLUEL…?! Shkruan Afrim  Caka Gjakove.

SI DHE PSE ERDHI NË LEZHË SPIUNI TURK TALHA UĞURLUEL…?! Shkruan Afrim Caka Gjakove.

SI DHE PSE ERDHI NË LEZHË SPIUNI TURK TALHA UĞURLUEL…?! Letër e hapur për Fran Frrokun, kryebashkiak i Lezhës. Gjakovë, 21 korrik 2017 Nuk mposhtet Skëndebeu. U ngrita kundër spiunit… Read more »

Sot na duhet një hoxhë si Hafiz Ibrahim Dalliu… Shkruan Fahri Xharra

Sot na duhet një hoxhë si Hafiz Ibrahim Dalliu… Shkruan Fahri Xharra

Sot na duhet një hoxhë si Hafiz Ibrahim Dalliu Duke kërkuar një njeri që sot është edhe i fesë e edhe i kombit e vërejta që e kam të vështirë… Read more »

ËSHTË 77 APO 37?…. Nga Simon Vrusho.

ËSHTË 77 APO 37?…. Nga Simon Vrusho.

Ing. DHIMITËR LLAZI ËSHTË 77 APO 37? I vetmi djalë i Kolit, një furrxhiu energjik dhe një peshkatari me intuitë, një furrxhi sa punëtor, i fuqishëm, aq edhe i butë,… Read more »

Çka i ndanë dhe çka i bashkon subjektet politike kosovare!?Shkruan: Florim Zeqa

Çka i ndanë dhe çka i bashkon subjektet politike kosovare!?Shkruan: Florim Zeqa

Çka i ndanë dhe çka i bashkon subjektet politike kosovare!?   Nga cilido aspekt të nisemi, i gjejmë ngjajshmëritë e shumta mes subjekteve politike. Për të ilustruar më së miri… Read more »

Festivali i muzikës së vjetër, Vox Baroque mbush me tinguj muzen Kombëtar Onufri. Nga E A

Festivali i muzikës së vjetër, Vox Baroque mbush me tinguj muzen Kombëtar Onufri. Nga E A

Muzika napolitane e viteve 1600-1700 ka mbushur me tinguj muzeun Kombëtar Onufri në qytetin muze të Beratit. Edicioni i katërt i muzikës së vjetër, Vox Baroque është aktiviteti i vetëm… Read more »

Art-Turizëm dhe bukuritë natyrore  të Rugovës..

Art-Turizëm dhe bukuritë natyrore të Rugovës..

Art-Turizëm dhe bukuritë natyrore  të Rugovës   Intervistoj: Luan-Asllan Dibrani art@asllandibrani.com   Interviste me Vlora Nikçin aktore nga bjeshkët e Rugovës pronare e “Fshatit Turistik në këtë zonë” Fejton në… Read more »

SKRAPAR- Aty ku turistet shijojne mishin ne helle dhe plazhin ditor ne kanionet  osumit.

SKRAPAR- Aty ku turistet shijojne mishin ne helle dhe plazhin ditor ne kanionet osumit.

SKRAPAR-  Shkruan Dilaver Xhelili Skrapari mund të quhet edhe rrethi i kanioneve madhështore. Në të gjenden dy kanione të mëdha, të dy monumente natyre, midis tyre kanioni i Osumit, më… Read more »

Aromë Osumi në Ulqin… Nga Namik Selmani

Aromë Osumi në Ulqin… Nga Namik Selmani

Reportazh nga Ulqini Ulqini është larg. Larg e afër Beratit. Qytetet me njerëzit, historinë, legjendat, misteret e të thënat e tyre kanë gjithmonë një Kod bashkëjetese kudo ku gjallon fryma… Read more »