List/Grid

Uncategorized Subscribe to Uncategorized

“ Netët e kinemasë Evropiane”, ne kinemane “Kadri Roshi”në Kuçovë

“ Netët e kinemasë Evropiane”, ne kinemane “Kadri Roshi”në Kuçovë

KUÇOVË – Në kuadër të vitit të Skënderbeut dhe të festave të Pavarsisë e të Çlirimit, bashkia Kuçovë në kineman “Kadri Roshi”, në qëndër të qytetit ka organizuar “7 Netët… Read more »

Presidente Kroacisë, zonja Kolinda – Grabar Kitaroviç.”QYTETARE NDERI E BERATIT”

Presidente Kroacisë, zonja Kolinda – Grabar Kitaroviç.”QYTETARE NDERI E BERATIT”

Në sallën e konferencave në Bashkinë e Beratit, u organizua ceremonia e dorëzimit të titullit të lartë: “QYTETARE NDERI E BERATIT” Presidentes së Kroacisë, zonja Kolinda – Grabar Kitaroviç. Pak… Read more »

MOS HARRO MOJ DALLËNDYSHE… Vargje nga Veron Hoxhaj

MOS HARRO MOJ DALLËNDYSHE… Vargje nga Veron Hoxhaj

MOS HARRO MOJ DALLËNDYSHE Mos harro moj dallëndyshe të më siellësh pakëz dhe , atje në sqepin e vogël se kam mall për mëmëdhe. Mëmëdhe toka shqiptare, nga thellësia nxierë… Read more »

Ishulli i Gjarpërit Rrëfenjë për kohët moderne.. Refenje nga Namik Selmani.

Ishulli i Gjarpërit Rrëfenjë për kohët moderne.. Refenje nga Namik Selmani.

Nisën një nga një të zbrisnin në atë ishull. I madh dhe i bukur Ishulli. . I rrethuar nga dete që ishin kaq të begatë me peshk, me bukuri. Thonë… Read more »

Forumi Nderkombetar per te drejtat dhe lirite e njeriut seksioni per Maqedoni.

Forumi Nderkombetar per te drejtat dhe lirite e njeriut seksioni per Maqedoni.

 Në 28 korrik 2018 (Diten e shtunë),  në orën 11:00 në restoranin BUSHI në Shkup, Forumi Ndërkombëtarë për të Drejtat dhe Liritë e Njeriut (IGFM- Seksioni për Maqedoni ) do… Read more »

“KOINÇIDENCE” ME UGOLININ.. Nga: Anastas Nika

“KOINÇIDENCE” ME UGOLININ.. Nga: Anastas Nika

Anastas  Nika ….( Duke lexuar librin e Luixhi Ugolinit” BUTRINTI-Miti i Eneas” dhe librin “Rrënjët tona” -të autorit e bashkfshatarit tim Mihal Xhamo ) …..para dy ditëve,pas aktivitetit në qytetin… Read more »

Burrat e asaj kohe… Nga Vladimir Duraj.

Burrat e asaj kohe… Nga Vladimir Duraj.

Burrat e asaj kohe Dr Zino Mesi i viteve 60. Një ambulancë po ecte me shpejtësi sketerre drejt spitalit të Beratit. Mbart’te një të sëmurë rëndë, aq rëndë sa e… Read more »

SIMBOLI I DIELLIT ILIR, SË PAKU NJË MIJË VJET MË I LASHTË SE „YLLI I KUTLESHIT“ SLLAV DHE I „VERGINËS“ GREKE

SIMBOLI I DIELLIT ILIR, SË PAKU NJË MIJË VJET MË I LASHTË SE „YLLI I KUTLESHIT“ SLLAV DHE I „VERGINËS“ GREKE

SIMBOLI I DIELLIT ILIR, SË PAKU NJË MIJË VJET MË I LASHTË SE „YLLI I KUTLESHIT“ SLLAV DHE I „VERGINËS“ GREKE Abdulla Mehmeti Si u falsifikua historia, kultura, gjuha (toponimet)… Read more »

Para ligjit te gjithë “peshqit” janë të barabart .Po “peshkaqenet” ?! Opinion Nga : Dilaver Xhelili

Para ligjit te gjithë “peshqit” janë të barabart .Po “peshkaqenet” ?! Opinion Nga : Dilaver Xhelili

Para ligjit te gjithë “peshqit” duhet te jene  të barabart.”Peshkaqenet” ne Shqiperi livadhisin te lire! Prej kohësh në shqipëri  flitet për ndalimin e “peshqëve” të mëdhenjë ,por kjo ka mbetur … Read more »

Qyteti Patosit – Ka kurrorëzuar fëmijët më të mirë e bukur për vitin 2018.

Qyteti Patosit – Ka kurrorëzuar fëmijët më të mirë e bukur për vitin 2018.

PATOS – Gara e bukurisë dhe e talentit për fëmijë Miss&Mister Children tashmë ndalesën e radhës e ka patur në qytetin e Patosit. Bashkia e këtij qyteti ka mirëpritur produksionin… Read more »