List/Grid

Uncategorized Subscribe to Uncategorized

“Gjergj Kastrioti-Skënderbeu, ATHLETA CHRISTI”.Nga: Paulin Zefi.

“Gjergj Kastrioti-Skënderbeu, ATHLETA CHRISTI”.Nga: Paulin Zefi.

*Fitorja madhështore në betejën e Albulenës(02.09.1457) shkaktoi një impakt të jashtëzakonshëm në Botën e Krishterë, por gjithashtu, pas kësaj disfate asgjësuese, sulltan Mehmeti II Fatih i ndërpreu përkohësisht sulmet kundër… Read more »

Krimet serbe ndaj studiuesve te albanologjise ne shekuj. Vrasja e dr. Milan Shuflaj ne Zagreb. Nga A Pllumaj

Krimet serbe ndaj studiuesve te albanologjise ne shekuj. Vrasja e dr. Milan Shuflaj ne Zagreb. Nga A Pllumaj

Më 1913 dhe më 1918, Akademia e Shkencave e Austrisë botoi në Vjenë dy vëllimet e para të korpusit të mirënjohur „Acta et diplomata res Albaniae mediae aetatis illustrantia“, (Dëshmi… Read more »

Artistë të huaj dhe vepra e tyre për Beratin.  Nga : Kastriot Dervishi

Artistë të huaj dhe vepra e tyre për Beratin. Nga : Kastriot Dervishi

Edith Durham (1863-1944) Mery Edith Durham lindi në vitin 1863, në Hanover Square, Londër. Edith manifestoi ambicie artistike dhe pas marrjes së mësimeve private në Londër, ajo frekuentonte Akademinë Mbretërore… Read more »

Xhavit Shyti Luftëtar sypatrembur, sot ndërtues vendi. Shkruan Sami Fejza 30.11.2018

Xhavit Shyti Luftëtar sypatrembur, sot ndërtues vendi. Shkruan Sami Fejza 30.11.2018

 Heronj te heshtur.. ( Ne foto Xhaviti me nje prej shokeve te tije ,luftetar te lirise ) Luftëtar sypatrembur, sot ndërtues vendi Ashlani është një fshat kodrinoro-malor rrëzë Bjeshkëve të… Read more »

NJË NËNTOR SUKSESESH PËR SHOQATËN KULTURORE “SHQIPONJA” NË VAL CAMONICA(Brescia-Bergamo)

NJË NËNTOR SUKSESESH PËR SHOQATËN KULTURORE “SHQIPONJA” NË VAL CAMONICA(Brescia-Bergamo)

Mbi 200 aktivistë e familjarë të mbledhur në ambientet e brëndëshme të restorant “Simply Market” të komunës Boario-Terme,festuan me krenari përvjetorin e 106 të pavarësisë së Shqipërisë. Sigurisht është një… Read more »

“ Netët e kinemasë Evropiane”, ne kinemane “Kadri Roshi”në Kuçovë

“ Netët e kinemasë Evropiane”, ne kinemane “Kadri Roshi”në Kuçovë

KUÇOVË – Në kuadër të vitit të Skënderbeut dhe të festave të Pavarsisë e të Çlirimit, bashkia Kuçovë në kineman “Kadri Roshi”, në qëndër të qytetit ka organizuar “7 Netët… Read more »

Presidente Kroacisë, zonja Kolinda – Grabar Kitaroviç.”QYTETARE NDERI E BERATIT”

Presidente Kroacisë, zonja Kolinda – Grabar Kitaroviç.”QYTETARE NDERI E BERATIT”

Në sallën e konferencave në Bashkinë e Beratit, u organizua ceremonia e dorëzimit të titullit të lartë: “QYTETARE NDERI E BERATIT” Presidentes së Kroacisë, zonja Kolinda – Grabar Kitaroviç. Pak… Read more »

MOS HARRO MOJ DALLËNDYSHE… Vargje nga Veron Hoxhaj

MOS HARRO MOJ DALLËNDYSHE… Vargje nga Veron Hoxhaj

MOS HARRO MOJ DALLËNDYSHE Mos harro moj dallëndyshe të më siellësh pakëz dhe , atje në sqepin e vogël se kam mall për mëmëdhe. Mëmëdhe toka shqiptare, nga thellësia nxierë… Read more »

Ishulli i Gjarpërit Rrëfenjë për kohët moderne.. Refenje nga Namik Selmani.

Ishulli i Gjarpërit Rrëfenjë për kohët moderne.. Refenje nga Namik Selmani.

Nisën një nga një të zbrisnin në atë ishull. I madh dhe i bukur Ishulli. . I rrethuar nga dete që ishin kaq të begatë me peshk, me bukuri. Thonë… Read more »

Forumi Nderkombetar per te drejtat dhe lirite e njeriut seksioni per Maqedoni.

Forumi Nderkombetar per te drejtat dhe lirite e njeriut seksioni per Maqedoni.

 Në 28 korrik 2018 (Diten e shtunë),  në orën 11:00 në restoranin BUSHI në Shkup, Forumi Ndërkombëtarë për të Drejtat dhe Liritë e Njeriut (IGFM- Seksioni për Maqedoni ) do… Read more »