List/Grid

Uncategorized Subscribe to Uncategorized

NE MUNDEMI ,POR SË BASHKU . Diaspora per Atdheun. Nga Petrit Aliaj

NE MUNDEMI ,POR SË BASHKU . Diaspora per Atdheun. Nga Petrit Aliaj

Gjithçka fillon me mbrëmjen e fundvitit 2018 në Mantova,organizuar nga Federata Nacionale e Shoqatave Shqiptare në Itali-FNAI. Aty,krahas argëtimit me këngë,valle, recitime e intervista u arrit të mblidhej edhe një… Read more »

Fund-java e Karnavaleve  ne Berat.

Fund-java e Karnavaleve ne Berat.

Karnavalet i japin jetë fund-javës në Berat. Nën kryetarja e bashkisë:”Aktivitete kulturore në çdo kalendar festash për qytetarët dhe vizitorët. Femijet rizgjojne traditen shekullore . Festa e karnavaleve ka mbushur… Read more »

Të dëgjosh Himnin e Shqipërisë në Boston.. Nga Namik Selmani

Të dëgjosh Himnin e Shqipërisë në Boston.. Nga Namik Selmani

Duke kujtuar saksofonistin amerikan që dinte 150 himne shtetesh Në një bisedë miqsh që gdhihen e ngrysen në të njëjtën kohë në pragje të ndryshëm shqiptarie apo edhe në emigracion,… Read more »

SULMI NDAJ AMBASADËS SË SHBA-së DHE BE-së, MARRËZI ANTISHQIPTARE! Nga: S A

SULMI NDAJ AMBASADËS SË SHBA-së DHE BE-së, MARRËZI ANTISHQIPTARE! Nga: S A

Kodoshët politikë i janë vërsulur faktorit ndërkombëtar nga frika e dëshitimeve, si ithtarë të rrugëve agresive e shkatërruese ndaj shtetit dhe pronës publike. Ju kërkoni me cdo kusht dhe me… Read more »

 Ndue Lala, njeriu i vitit në Kurbin.. Nga Ahmet Zani

 Ndue Lala, njeriu i vitit në Kurbin.. Nga Ahmet Zani

  Ndue Lala është nga Mali i Bardhe i Kurbinit. Historia e familjes Lala ( Qypi), mbetet e dhimbshme.  Por, rrënjët e këtij fisi, janë të mbushura me atdhetarizëm. Bijtë… Read more »

Skrapar. Mosmarveshjet politike bllokojne buxhetin bashkiak!

Skrapar. Mosmarveshjet politike bllokojne buxhetin bashkiak!

  Nga Skrapari: Bashkim Kapinova Politika socialiste në Skrapar – hedh në rrugë  127 fëmijë dhe 212 puntor Vendimet e mbrapshta të Këshillit Socialist të skraparit dhe konfirmimi i tyre… Read more »

Akrolissus, Monument Kulture i kateg. I-rë , në harresë të plotë ndër vite!  Nga: Paulin Zefi.

Akrolissus, Monument Kulture i kateg. I-rë , në harresë të plotë ndër vite! Nga: Paulin Zefi.

“Gërmadhat e Malit të Shëlbuem (Akrolissus, Kisha katolike mesjetare e të Shëlbuemit dhe Tyrbja e Xhymert Kasapit) në kuotën 410 m.”. *I gjithë ky sit arkeologjik i panjohur, i pastudiuar,… Read more »

Berat-Nise  zbatimi i projektit per trajtimin e mbetjeve urbane,se shpejti landfill rajonal. Nga Dhimiter Rrera.

Berat-Nise zbatimi i projektit per trajtimin e mbetjeve urbane,se shpejti landfill rajonal. Nga Dhimiter Rrera.

Në sallën e mbledhjeve të Bashkisë së Beratit  eshte  zhvilluar   takimi  i Komitetit Drejtues të Projektit të Menaxhimit të Mbetjeve të Ngurta, Qarku Berat. Ne kete takim ishin të pranishëm… Read more »

Histori. Rajoni Beratit njihet per fortifikimet  gjigande dhe keshtjellat. Nga Dilaver Xhelili

Histori. Rajoni Beratit njihet per fortifikimet  gjigande dhe keshtjellat. Nga Dilaver Xhelili

Fortifikimi i Goricës E ndodhur në bashkimin e lumenjve Osum dhe degës së tij Velabisht, ky fortifikim ka një rëndësi të dyfishtë. Nga njëra anë fortifikimi mbyll plotësisht grykën e… Read more »

Artan Hoxha: I kemi me zë dhe figurë, SHBA do i marrë përpara dhe do i shtypë

Artan Hoxha: I kemi me zë dhe figurë, SHBA do i marrë përpara dhe do i shtypë

Artan Hoxha, në një intervistë për Mapo, flet për ecurinë e reformës në drejtësi. Ai shprehet se tashmë dihet se kush janë kundërshtarët e saj, pasi kanë dalë me zë… Read more »