List/Grid

Uncategorized Subscribe to Uncategorized

“MAQEDONIA – 26 VJET SHTET”.. Nga: Dr. Sulejman Abazi [NESHAJ] Studiues politik.

“MAQEDONIA – 26 VJET SHTET”.. Nga: Dr. Sulejman Abazi [NESHAJ] Studiues politik.

“MAQEDONIA – 26 VJET SHTET” Përgjegjësia e paqes dhe stabilitetit të rajonit, më së shumti po i takon popujve që jetojnë brenda Maqedonisë. Do ta vlerësoja këtë datë historike për… Read more »

METEOR NGA SHQIPERIA. Vargje nga: Veron Hoxhaj

METEOR NGA SHQIPERIA. Vargje nga: Veron Hoxhaj

METEOR NGA SHQIPERIA, Un Shqiptar ,dhe ti Shqiptar Sot te lirë dhe të pa ndarë, Dje të dyndur te dhunuar, Ne token ton te përvëluar. Shko atje ku qe stërgjyshi,… Read more »

NUK DO TË LODHEM KURRË. Skender Laze Trebeshina.

NUK DO TË LODHEM KURRË. Skender Laze Trebeshina.

NUK DO TË LODHEM KURRË Ti më premtove, se do të vije patjetër, dhe unë të prita plot gaz e shend. Ngaqë s’erdhe, po të shkruaj këtë letër dhe do… Read more »

FEVZIU FYEN “NËNË TEREZËN”…Opinion nga Simon Vrusho.

FEVZIU FYEN “NËNË TEREZËN”…Opinion nga Simon Vrusho.

  FEVZIU FYEN “NËNË TEREZËN”… Fiks në 20-vjetorin e vdekjes së Nënë Terezës, më 07 shtator 2017, Fevziu denigron e fyen “Nënë Terezën”, duke organizuar në sheshin që mban emrin… Read more »

Akademikët e kanë shitur historinë e kombit tonë. Nga: Kujtim Mateli

Akademikët e kanë shitur historinë e kombit tonë. Nga: Kujtim Mateli

Akademikët e kanë shitur historinë e kombit tonë Nga Kujtim Mateli Akademia e Shkencave është institucioni më i rëndësishëm shkencor nga pikëpamja e rëndësisë që ky institucion ka kudo në… Read more »

Reagon Afrim Caka Gjakove ..

Reagon Afrim Caka Gjakove ..

GJERGJ NGRIHU NGA VARRI! I till ishte profili fizik dhe moral që na jep BIEMI mbi heroin tonë kombëtar, qështë një zheni, një prijës, një diplomat nga të radhës së… Read more »

S’MBULOHET DIELLI ME FERREXHE…. Skender Lazaj.

S’MBULOHET DIELLI ME FERREXHE…. Skender Lazaj.

S’MBULOHET DIELLI ME FERREXHE Erërat shtyjnë t’errëtat re Përmbi qiejtë e Atdheut Re- t, si të zezat ferrexhe Përshtillen rrotull Skënderbeut! Me kryq të thyer në duar u kthye Një… Read more »

DO TE VIJE SHPEJTE DITA QE EDHE NE SHQIPTARET TE FITOJME PAQEN BRENDA VETES TONE.

DO TE VIJE SHPEJTE DITA QE EDHE NE SHQIPTARET TE FITOJME PAQEN BRENDA VETES TONE.

DO TE VIJE SHPEJTE DITA QE EDHE NE SHQIPTARET TE FITOJME PAQEN BRENDA VETES TONE. Sulejman Abazi. Vend ne Diell ka per te gjithe njerezit e mire, qe ata te… Read more »

Valixhja e mërgimtarit. Vargje nga Namik Selmani.

Valixhja e mërgimtarit. Vargje nga Namik Selmani.

1. Kujdes, bir, kur të mbushësh valixhen e udhëtimit! Mos harro ndërresat e adresat e miqve të largët! Mos harro një libër shqip të mundësh netët e mërgimit! Mos harro… Read more »

– Ndodhi rreth 70 vjet më parë. – Nga Simon Vrusho Berat.

– Ndodhi rreth 70 vjet më parë. – Nga Simon Vrusho Berat.

“MËSUES NË KL. TË PARË – VETË ME KL. TË PARË…” – Ndodhi rreth 70 vjet më parë. – Në prill të 39-ës, Nazmi Starova, 8 vjeç, ishte nxënës i… Read more »