List/Grid

Uncategorized Subscribe to Uncategorized

ALFABET ARAMAIK NË KOSTREN, TOMOR… Nga: Simon Vrusho Berat Albania.

ALFABET ARAMAIK NË KOSTREN, TOMOR… Nga: Simon Vrusho Berat Albania.

ALFABET ARAMAIK NË KOSTREN, TOMOR… Myzafer Sheti, 55 vjeç, nga Kostreni i i Vogël, Kostreni Nr. 1, me 40 shtëpi me Sheti, Kuqi, Kallanxhi, Zani, Nazeri, etj., nën Tomorin e… Read more »

“EMRI I MALIT E KA VENDIN NË MAL…” PJETËR GJOK TUMANI (1900 – 1981).. Nga Simon Vrusho .

“EMRI I MALIT E KA VENDIN NË MAL…” PJETËR GJOK TUMANI (1900 – 1981).. Nga Simon Vrusho .

PJETËR GJOK TUMANI (1900 – 1981) “EMRI I MALIT E KA VENDIN NË MAL…” Pjetër Gjok Tumani. Sinonim dhe simbol i Malit të Bardhë, një fshat malor përskaj një pllaje… Read more »

“NJË PËRFAQËSUES I DRURIT TË VJETËR NË MJEKËSI…” Nga Simon Vrusho

“NJË PËRFAQËSUES I DRURIT TË VJETËR NË MJEKËSI…” Nga Simon Vrusho

Dr. VANGJEL BASKO… “NJË PËRFAQËSUES I DRURIT TË VJETËR NË MJEKËSI…” Në të 81-at e viteve, Dr. Vangjel Basko rrezaton qetësi, urtësi e mirësi. Vjen nga një familje e vjetër… Read more »

Shpirti i poetes… Vargje nga Namik Selmani.

Shpirti i poetes… Vargje nga Namik Selmani.

Shpirti i poetes Lëvrin në drurë ai shpirt i dlirë Si një sonambul dorën zgjat. Kur gdhin agimi, kërkon një diell Kur vjen një muzg, dëbon një natë. Kur vjen… Read more »

“Kuvendo me Henen” Luftar Spahiu

“Kuvendo me Henen” Luftar Spahiu

Pak dite me pare doli nga shtypi romani “Kvenudo me hënën”, me autor Luftar Spahiu . Romani në fjalë, “Kuvendo me hënën” ka një subjekt sa të thjeshtë, po aq… Read more »

MOTIVI I DITES.. Vargje nga Luftar Spahiu

MOTIVI I DITES.. Vargje nga Luftar Spahiu

MOTIVI I DITES Qe femijte te edukohen, jo te gjuitha i plotesohen; jo veç mish e kabuni e as lodra pa kufi. Te ken mure rruget ku shkojne kufi fjalet… Read more »

DONI (Donika Hoxha), Madona shqiptare në Gjermani. Nga Florim Zeqa.

DONI (Donika Hoxha), Madona shqiptare në Gjermani. Nga Florim Zeqa.

DONI (Donika Hoxha), Madona shqiptare në Gjermani Arti muzikor i kultivuar në familjen Hoxha, i filluar me para shumë viteve me Doruntinën, po vazhdon me një sukses të jashtëzakonshem me… Read more »

VOTA “PRO” E SHQIPERISE PER PRANIMIN E MAQEDONISË NË NATO. Opinion nga Sulejman Abazi.

VOTA “PRO” E SHQIPERISE PER PRANIMIN E MAQEDONISË NË NATO. Opinion nga Sulejman Abazi.

VOTA “PRO” E SHQIPERISE PER PRANIMIN E MAQEDONISË NË NATO. Në kujtesë te politikës dhe diplomacisë shqiptare. Në gjashtë mujorin e parë të këtij viti, do të vazhdojnë bisedimet intensive… Read more »

FOFO!… Nga Simon Vrusho. Berat Albania

FOFO!… Nga Simon Vrusho. Berat Albania

FOFO! “MË MIRË TË MË HAJË MISHIN UJKU, SESA KAPTERI KOCKAT, SHKRONJAT!” – KY ISHTE Moisi Baballëku!… Që kur ishte 3 vjeç, në vitin 1933, atë e quajtën thjesht dhe… Read more »

BERAT- Ulen temperaturat shkollat pa ngrohje!

BERAT- Ulen temperaturat shkollat pa ngrohje!

Dilaver Xhelili  BERAT- Bashkia pastron shtratin e lumit osum për të shmangur përmbytjet Përmbytjet e ndodhura  disa ditë më parë ,ka vënë në lëvizje drejtuesit e bashkisë beratit ,dhe Urë-… Read more »