List/Grid

Uncategorized Subscribe to Uncategorized

Presidenti Meta përshëndet shqiptarët me një nga perlat e Vaçe Zelës, në ditën e saj të lindjes

Presidenti Meta përshëndet shqiptarët me një nga perlat e Vaçe Zelës, në ditën e saj të lindjes

Presidenti Ilir Meta ka kujtuar ditën e lindjes së ikonës së këngës shqiptare, Vaçe Zela e cila la pas një trashëgimi të madhe muzikore ndër breza. Në mesazhin e tij… Read more »

Te persekutohesh dhe perndiqesh prej vellezerve te tu ,vetem se do prosporitet per vatanin !!!!Historia e dhimbeshme e familjes Bumbli.

Te persekutohesh dhe perndiqesh prej vellezerve te tu ,vetem se do prosporitet per vatanin !!!!Historia e dhimbeshme e familjes Bumbli.

Familja Bumbli – Të përsekutuarët nga Xhonturqit tek Komunistët e në demokraci nga socialistët, vetëm se ishte nacionaliste. Familja Bumbli – 20 vjet burg, Kostandini 7 vjet dhe Sotiri 12… Read more »

 Në Jagoll, aty ku djali nga Skrapari përhapi shkronjat shqipe.  Nga Sulo Gozhina

 Në Jagoll, aty ku djali nga Skrapari përhapi shkronjat shqipe.  Nga Sulo Gozhina

Në Uskanën Ilire, në Jagoll, tek mësuesit e Ernest Koliqit Jagolli dhe 6 fshatrat e tij, në vargmalin “Ujmirë” që bënë historinë ndërshekuj Në Jagoll, aty ku djali nga Skrapari… Read more »

….Duhet të mësojmë që në radhë të parë mos luftojmë mes veti. Opinion nga : Burhan Kaliqi Pajazitti

….Duhet të mësojmë që në radhë të parë mos luftojmë mes veti. Opinion nga : Burhan Kaliqi Pajazitti

Nga kush e presim konsolidimin e shtetit tonë?!!! Si një qytetar i një shteti të lirë, e ndjej detyrim moral dhe kushtetues të vihem në shërbim të tij, pa kushte… Read more »

MALLI SHPIRTIT IM PËRMET… Vargje nga  Veron Hoxhaj.

MALLI SHPIRTIT IM PËRMET… Vargje nga  Veron Hoxhaj.

Sa I bukur- sa I rrallë Sa I ëmbël- sa kam mall Sa ke vlerë- sa me jep jetë O i ëmbli im Përmet. Ti je ylli- e ti je… Read more »

Bombardimet e NATO-s 24 mars 1999..Fragment nga romani ” Boritë e Apokalipsit” Me autor Gani Mehmetaj.

Bombardimet e NATO-s 24 mars 1999..Fragment nga romani ” Boritë e Apokalipsit” Me autor Gani Mehmetaj.

Qyteti u fundos në errësirë. Dritat u fikën. Alarmi ajror nisi të ulërinte si të paralajmëronte fundin e botës. Kurrë më parë nuk e kisha dëgjuar këtë sinjal, kurrë nuk… Read more »

Gomari bukurosh.. Tregim nga Namik Selmani.

Gomari bukurosh.. Tregim nga Namik Selmani.

Safeti kishte kohë që ndjente nevojën e një gomari të ri në shtëpi. Gomari që kishte, po lodhej dita-ditës me detyrat që i jepte Safeti. Ç’Safet thua? Ishte e gjithë… Read more »

Ndotja nga plehrat në Kuçovë në vëmendje të organizatës mjedisore “EDEN”

Ndotja nga plehrat në Kuçovë në vëmendje të organizatës mjedisore “EDEN”

Problemi i mbetjeve urbane ka qenë sfida më e madhe për drejtuesit e bashkive në Qarkun e Beratit. Të pesta njësitë vendore kanë probleme të mëdha me ndotjen që vjen… Read more »

NE MUNDEMI ,POR SË BASHKU . Diaspora per Atdheun. Nga Petrit Aliaj

NE MUNDEMI ,POR SË BASHKU . Diaspora per Atdheun. Nga Petrit Aliaj

Gjithçka fillon me mbrëmjen e fundvitit 2018 në Mantova,organizuar nga Federata Nacionale e Shoqatave Shqiptare në Itali-FNAI. Aty,krahas argëtimit me këngë,valle, recitime e intervista u arrit të mblidhej edhe një… Read more »

Fund-java e Karnavaleve  ne Berat.

Fund-java e Karnavaleve ne Berat.

Karnavalet i japin jetë fund-javës në Berat. Nën kryetarja e bashkisë:”Aktivitete kulturore në çdo kalendar festash për qytetarët dhe vizitorët. Femijet rizgjojne traditen shekullore . Festa e karnavaleve ka mbushur… Read more »