List/Grid

Te ndryshme Subscribe to Te ndryshme

Serbëve një porosi : Kërkoini  falje shqiptarëve !…. Fahri Xharra Gjakove.

Serbëve një porosi : Kërkoini falje shqiptarëve !…. Fahri Xharra Gjakove.

Edhe për një imtësi të pa këndshme sa do e vogël të jetë , civilizimi na ka mësuar të kërkojmë falje; kurse ne shqiptarët dikur i dërgonim burrat për pajtim…. Read more »

Kombinati Poliçanit krenaria e industrise ushtarake, tashme po jeton çastet e fundit te ekzistences…

Kombinati Poliçanit krenaria e industrise ushtarake, tashme po jeton çastet e fundit te ekzistences…

Poliçan –Kombinati ushtarak qu lindi u rritç dhe po vdese Kombinati nga 3200 punetor  sot eshte katandisur ne 80 atministrator dhe 22 punetore . I vendosur në një luginë poshtë… Read more »

PESËMBËDHJETË VITE JETË NË KËTË KONTENJER … Nga poeti Ilmi Tahiri Podujeve.

PESËMBËDHJETË VITE JETË NË KËTË KONTENJER … Nga poeti Ilmi Tahiri Podujeve.

PESËMBËDHJETË VITE JETË NË KËTË KONTENJER NDALE ZOT MBI NE KËTË TMERR EDHE FERR . NE PO TRETEMI , O PERËNDI Ne po tretemi o Perëndi në kontenjerë në këtë… Read more »

NJË ENCIKLOPEDI NË VEPRIM, NDONËSE 85 VJEÇ… Nga Simon Vrusho

NJË ENCIKLOPEDI NË VEPRIM, NDONËSE 85 VJEÇ… Nga Simon Vrusho

NJË ENCIKLOPEDI NË VEPRIM, NDONËSE 85 VJEÇ… Me çantë në krahë, me bllok në xhep, me stilolaps në dorë… Duke shkruar… Duke ecur… Duke medituar… Autor i 10 librave për… Read more »

Unë , këtë ujë nuk do ta pi kurrë… Nga Fahri Xharra

Unë , këtë ujë nuk do ta pi kurrë… Nga Fahri Xharra

Unë , këtë ujë nuk do ta pi kurrë. Desha të bëj një ndryshim në mënyrën e të shkruarit dhe të fus edhe mak menquri të odav të burrav: “Babai… Read more »

Çelet panairi turizmit pranveror në   zonën e krahinës Lumasit Sulovë. Nga Dilaver Xhelili.

Çelet panairi turizmit pranveror në zonën e krahinës Lumasit Sulovë. Nga Dilaver Xhelili.

BERAT- Çelet panairi turizmit pranveror në   zonën e krahinës Lumasit Sulovë               Në  zonën  e Lumasit , është çelur panairi turizmit, per traditat dhe vendet turistike te kesaj  krahine …. Read more »

Mjeshtrat e peisazhit shqiptar ekspozojnë në Berat, qytetin e tyre frymëzues .

Mjeshtrat e peisazhit shqiptar ekspozojnë në Berat, qytetin e tyre frymëzues .

Qyteti i pazakontë, Berati ku arkitektura, historia, kultura, shkojnë përkrah të gjitha sëbashku, vazhdon të mbetet muza e mjeshtrave të artit pamor shqiptar me gjithë eksperiencat e gjata artistike ndër… Read more »

Kukullat unike të Beratit të njohura ndërkombëtarisht festojnë 45 vjetorin e krijimit.

Kukullat unike të Beratit të njohura ndërkombëtarisht festojnë 45 vjetorin e krijimit.

Berat Albania. Prindër që fëmijërinë e tyre e kanë të lidhur me Teatrin e Kukullave, kanë qënë sëbashku me fëmijët e tyre në një ekspozitë tejet të veçantë, ku personazhet… Read more »

PARIA E TIRANËS DHE PROBLEMI I AKTIVIZIMIT TË RINISË NË POLITIKË

PARIA E TIRANËS DHE PROBLEMI I AKTIVIZIMIT TË RINISË NË POLITIKË

Nga Prof. Shenasi A. Rama Problemi i aktivizimit të rinisë në zgjedhjet kuvendore, dhe kush do te jetë në mbështetje të njërës apo të tjetrës palë të parisë është nga… Read more »

Lavdi përjetë Gjigandit të mbarë Shqiptarizmës, Fan Stilian Noli. Nga Pierre Simsia

Lavdi përjetë Gjigandit të mbarë Shqiptarizmës, Fan Stilian Noli. Nga Pierre Simsia

Sot, më 13 Mars, 2017 nderojmë me respekt të thellë 52 vjetorin e vdekjes së Gjigandit të Kombit, të Kulturës Shqiptare, burri i ndritur i mbarë shqiptarizmës, Imzot Theofan Stilian… Read more »