List/Grid

Te ndryshme Subscribe to Te ndryshme

ËSHTË 77 APO 37?…. Nga Simon Vrusho.

ËSHTË 77 APO 37?…. Nga Simon Vrusho.

Ing. DHIMITËR LLAZI ËSHTË 77 APO 37? I vetmi djalë i Kolit, një furrxhiu energjik dhe një peshkatari me intuitë, një furrxhi sa punëtor, i fuqishëm, aq edhe i butë,… Read more »

Art-Turizëm dhe bukuritë natyrore  të Rugovës..

Art-Turizëm dhe bukuritë natyrore të Rugovës..

Art-Turizëm dhe bukuritë natyrore  të Rugovës   Intervistoj: Luan-Asllan Dibrani art@asllandibrani.com   Interviste me Vlora Nikçin aktore nga bjeshkët e Rugovës pronare e “Fshatit Turistik në këtë zonë” Fejton në… Read more »

SKRAPAR- Aty ku turistet shijojne mishin ne helle dhe plazhin ditor ne kanionet  osumit.

SKRAPAR- Aty ku turistet shijojne mishin ne helle dhe plazhin ditor ne kanionet osumit.

SKRAPAR-  Shkruan Dilaver Xhelili Skrapari mund të quhet edhe rrethi i kanioneve madhështore. Në të gjenden dy kanione të mëdha, të dy monumente natyre, midis tyre kanioni i Osumit, më… Read more »

Aromë Osumi në Ulqin… Nga Namik Selmani

Aromë Osumi në Ulqin… Nga Namik Selmani

Reportazh nga Ulqini Ulqini është larg. Larg e afër Beratit. Qytetet me njerëzit, historinë, legjendat, misteret e të thënat e tyre kanë gjithmonë një Kod bashkëjetese kudo ku gjallon fryma… Read more »

“Tinguj dhe monumente” koncert sinfonik në Berat.

“Tinguj dhe monumente” koncert sinfonik në Berat.

  Kryeveprat e muzikës klasike botërore te kompozitoreve , Moxart, Shtraus, Çajkovski, por dhe muzika shqiptare e Dizdarit, janë interpretuar pak dite me pare  në Berat, ku tingujt janë ngjizur… Read more »

Nje udhetim tek bukuria dhe trimeria e Skraparit… Nga Dilaver Xhelili

Nje udhetim tek bukuria dhe trimeria e Skraparit… Nga Dilaver Xhelili

     SKRAPAR- Relievi kodrinor i Skraparit është shumë tërheqës dhe ofron një peisazh shumë të bukur panoramik. Skrapari ka shumë shpella të cilat janë shumë tërheqës për turistët.  Shpella e… Read more »

Nje udhëtim në vëndlindjen  e këngtarit të popullit Demir Zyko… Nga Dilaver Xhelili

Nje udhëtim në vëndlindjen e këngtarit të popullit Demir Zyko… Nga Dilaver Xhelili

BERAT- Nje udhëtim në vëndlindjen  e këngtarit të popullit Demir Zyko Udhëtojmë nga qyteti UNESCO_s ,Beratit  për në drejtim të  Skraparit rruga qe përshkruajmë është më kthesa që gjerpërojnë pergjat… Read more »

INTRIGANTËT PARAZIT E SERVILËT MBURRACAK. Shkrim nga : Petrit Aliaj Itali.

INTRIGANTËT PARAZIT E SERVILËT MBURRACAK. Shkrim nga : Petrit Aliaj Itali.

Një mik i vjetër i quajtur B.D,kohë më parë më shkruante se;personat e këtij kallëpi nuk janë veçse individë, parazitarë të cilët fryhen lart e posht, e merren me intriga… Read more »

TI MUND TË LARGOHESH POR ZEMREN S’MUND TA MARRËSH… Vargje nga Skender Lazaj.

TI MUND TË LARGOHESH POR ZEMREN S’MUND TA MARRËSH… Vargje nga Skender Lazaj.

TI MUND TË LARGOHESH POR ZEMREN S’MUND TA MARRËSH Me ne, ti ëndërrove ëndrrën e bukur Dhe s’the: – kjo është një marrëzi- Në çdo fitore porsi ne ishe i… Read more »

SHPIRTI I SHQIPTARIT DUHET TË USHQEHET ME DITURI.. Nga Afrim Caka Gjakove

SHPIRTI I SHQIPTARIT DUHET TË USHQEHET ME DITURI.. Nga Afrim Caka Gjakove

SHPIRTI I SHQIPTARIT DUHET TË USHQEHET ME DITURI Kuptohet që shpirti i shqiptarit duhet të ushqehet vetëm me dituri, jo me errësirë. Ajo që dëshiroj të shtroj para shqiptarëve të… Read more »