List/Grid

Te ndryshme Subscribe to Te ndryshme

“Tinguj dhe monumente” koncert sinfonik në Berat.

“Tinguj dhe monumente” koncert sinfonik në Berat.

  Kryeveprat e muzikës klasike botërore te kompozitoreve , Moxart, Shtraus, Çajkovski, por dhe muzika shqiptare e Dizdarit, janë interpretuar pak dite me pare  në Berat, ku tingujt janë ngjizur… Read more »

Nje udhetim tek bukuria dhe trimeria e Skraparit… Nga Dilaver Xhelili

Nje udhetim tek bukuria dhe trimeria e Skraparit… Nga Dilaver Xhelili

     SKRAPAR- Relievi kodrinor i Skraparit është shumë tërheqës dhe ofron një peisazh shumë të bukur panoramik. Skrapari ka shumë shpella të cilat janë shumë tërheqës për turistët.  Shpella e… Read more »

Nje udhëtim në vëndlindjen  e këngtarit të popullit Demir Zyko… Nga Dilaver Xhelili

Nje udhëtim në vëndlindjen e këngtarit të popullit Demir Zyko… Nga Dilaver Xhelili

BERAT- Nje udhëtim në vëndlindjen  e këngtarit të popullit Demir Zyko Udhëtojmë nga qyteti UNESCO_s ,Beratit  për në drejtim të  Skraparit rruga qe përshkruajmë është më kthesa që gjerpërojnë pergjat… Read more »

INTRIGANTËT PARAZIT E SERVILËT MBURRACAK. Shkrim nga : Petrit Aliaj Itali.

INTRIGANTËT PARAZIT E SERVILËT MBURRACAK. Shkrim nga : Petrit Aliaj Itali.

Një mik i vjetër i quajtur B.D,kohë më parë më shkruante se;personat e këtij kallëpi nuk janë veçse individë, parazitarë të cilët fryhen lart e posht, e merren me intriga… Read more »

TI MUND TË LARGOHESH POR ZEMREN S’MUND TA MARRËSH… Vargje nga Skender Lazaj.

TI MUND TË LARGOHESH POR ZEMREN S’MUND TA MARRËSH… Vargje nga Skender Lazaj.

TI MUND TË LARGOHESH POR ZEMREN S’MUND TA MARRËSH Me ne, ti ëndërrove ëndrrën e bukur Dhe s’the: – kjo është një marrëzi- Në çdo fitore porsi ne ishe i… Read more »

SHPIRTI I SHQIPTARIT DUHET TË USHQEHET ME DITURI.. Nga Afrim Caka Gjakove

SHPIRTI I SHQIPTARIT DUHET TË USHQEHET ME DITURI.. Nga Afrim Caka Gjakove

SHPIRTI I SHQIPTARIT DUHET TË USHQEHET ME DITURI Kuptohet që shpirti i shqiptarit duhet të ushqehet vetëm me dituri, jo me errësirë. Ajo që dëshiroj të shtroj para shqiptarëve të… Read more »

Kur Berati vizitohej nga të huajt gjatë regjimit komunist

Kur Berati vizitohej nga të huajt gjatë regjimit komunist

      Nga Dilaver Xhelili·           Në të gjenden kisha që janë rindërtuar në vitin 1797, në lagjen Kala, ka qenë katedralja e qytetit. Katedralja është monumenti më përfaqësues i arkitekturës… Read more »

Princesha e muzikës moderne shqiptare..Shkruan: Florim Zeqa

Princesha e muzikës moderne shqiptare..Shkruan: Florim Zeqa

           Princesha e muzikës moderne shqiptare Për të shkruar për yjet e muzikës popullore shqiptare, sa është e lehtë, po aq e vështirë. Ngase edhe po… Read more »

Kuçova, “kryeqyteti” i naftës që lindi të mëdhenjtë e këngës dhe artit

Kuçova, “kryeqyteti” i naftës që lindi të mëdhenjtë e këngës dhe artit

Kuçova, “kryeqyteti” i naftës që lindi të mëdhenjtë e këngës dhe artit ·           ·           Nga:Dilaver Xhelili Udha për në Kuçovë Pasi shkëputesh nga rruga Berat- Lushnje , sapo lë pas… Read more »

NJOFTIM! Te dashur bashkatdhetare!

NJOFTIM! Te dashur bashkatdhetare!

NJOFTIM! Te dashur bashkatdhetare! – Levizja Foleja Kombetare Shqiptare ne kuadrin e Vitit te Gjergj Kastriotit (06.05.2017 deri 06.05. 2018), me mbeshtetjen e pasardhesve te Rilindasve, qe e duan Atdhene… Read more »