List/Grid

Te ndryshme Subscribe to Te ndryshme

Nga triptiku (“Rrëfej, rrëfenja, rrëfime,”) Autor Simon Vrusho. TEK KAFE “TIMBRI.” NË BERAT…

Nga triptiku (“Rrëfej, rrëfenja, rrëfime,”) Autor Simon Vrusho. TEK KAFE “TIMBRI.” NË BERAT…

TEK KAFE “TIMBRI.” NË BERAT… MEKANIK DHE AKTOR ME TIMBËR TË VEÇANTË… Petrit Kalluçi, ky kamerieri 62-vjeçar që shërben kafe në qendër të Beratit, ka zbritur bashkë me ujërat e… Read more »

Rrëfimi i Gafurr Adilit për INA/ Së shpejti kyçja në skenën politike, ja vlerësimet për Ahmetin, Zaevin dhe Selën…?!

Rrëfimi i Gafurr Adilit për INA/ Së shpejti kyçja në skenën politike, ja vlerësimet për Ahmetin, Zaevin dhe Selën…?!

Rrëfimi i Gafurr Adilit për INA/ Së shpejti kyçja në skenën politike, ja vlerësimet për Ahmetin, Zaevin dhe Selën…?! Veprimtari i mirënjohur shqiptar Gafurr Adili në një intervistë ekskluzive për… Read more »

.NJË AED NË BERAT… Nga Simon Vrusho

.NJË AED NË BERAT… Nga Simon Vrusho

.NJË AED NË BERAT… -Një këngëtar i verbër, këngëtar ambulant, 77 vjeçari Rauf Karamelo- I Atij nuk i pushon goja: në rrugë, në lulishte, në kafene, në shtëpi, në takime… Read more »

HEBRENJ NË SINJË, NË SHPELLËN E SHPIRAGUT… Shkruan Simon Vrusho . Autor i librit Hebrenjte e Beratit.

HEBRENJ NË SINJË, NË SHPELLËN E SHPIRAGUT… Shkruan Simon Vrusho . Autor i librit Hebrenjte e Beratit.

HEBRENJ NË SINJË, NË SHPELLËN E SHPIRAGUT Një grup hebrenjsh nga bashkia Kamiel, u panë nga mesi i muajit korrik 2017 të ngjiteshin tek shpella e Shpiragut, rrëzë malit, në… Read more »

FALEMINDERIT QË MË DHATË MUNDËSINË TË NDIHEM SI NË LABËRINË TIME!  Sulejman Abazi

FALEMINDERIT QË MË DHATË MUNDËSINË TË NDIHEM SI NË LABËRINË TIME! Sulejman Abazi

FALEMINDERIT QË MË DHATË MUNDËSINË TË NDIHEM SI NË LABËRINË TIME! Territoret shqiptare kudo janë një magji më vete, kur është fjala për bukurinë e tyre, ngjajshmërinë, dialektet, traditën, mikpritjen,… Read more »

Këmisha e Agushit. Tregim nga: Namik Selmani

Këmisha e Agushit. Tregim nga: Namik Selmani

Këmisha e Agushit Tregim nga Namik Selmani Nënë Nazua në fshatrat e Shijakut sa rroi e njihnin të gjithë. E njihnin dhe mirë shumë mirë. E gratë e një krahine… Read more »

Demir Sharavolli, kovaçi i famshëm i dinastisë “SHARAVOLLI” Shkrim nga: Simon Vrusho Berat.

Demir Sharavolli, kovaçi i famshëm i dinastisë “SHARAVOLLI” Shkrim nga: Simon Vrusho Berat.

DEMIR SHARAVOLLI (1928-2001) Demir Sharavolli…Njeriu, kovaçi i famshëm i dinastisë “SHARAVOLLI”, babai i 9 fëmijve, 6 djem e 3 vajza, që me çekanin e vetëm të tij mbante 11 persona…… Read more »

KUSH ISHIN ARNAUTASHËT ?

KUSH ISHIN ARNAUTASHËT ?

KUSH ISHIN ARNAUTASHËT ? “Asnjë popull tjetër i botës në të cilën ne jetojmë, nuk është aq i panjohur për evropianët e perëndimit për sa i përket prejardhjes, historisë dhe… Read more »

Agim Gashi , poet, rapsod dhe veprimtar. Mbeti i gjallë dhe i pa vdekshëm për kombin  shqiptar!

Agim Gashi , poet, rapsod dhe veprimtar. Mbeti i gjallë dhe i pa vdekshëm për kombin shqiptar!

Agim Gashi , poet, rapsod dhe veprimtar mbeti i gjallë dhe i pa vdekshëm te kombi  shqiptar! Shkruan Luan -Asllan Dibrani Me shumë pikëllim e përjetova   humbjen  tënde pas shumë   … Read more »

Dekorohen “Martire te demokracise”11 antikomunist pas vdekjes.

Dekorohen “Martire te demokracise”11 antikomunist pas vdekjes.

  Shkruan Ahmet Zani Kurbin. Presidenti Nishani Dekoron “martirë te demokracisë “ te 11 heronjëve antikomunistë ( pas vdekjes) nga familja Lala (Qypi) dhe pishtari i demokracisë për ish- te… Read more »