List/Grid

Te ndryshme Subscribe to Te ndryshme

PERSONAZH…Drejtuesi rrethit  “BERATASIT E VEGJËL” . Nga Simon Vrusho

PERSONAZH…Drejtuesi rrethit “BERATASIT E VEGJËL” . Nga Simon Vrusho

PERSONAZH… Dhimitër Topi, 81 vjeç, nga lagjia Goricë e Beratit, që filloi të punonte që 14 vjeç si xhenerik, elektro-mekanik e pastaj mori një sërë profesionesh me radhë: fotograf, radist,… Read more »

BERAT- Berati  me fillesat dhe vazhdimesine kohore. Nga Dilaver Xhelili.

BERAT- Berati me fillesat dhe vazhdimesine kohore. Nga Dilaver Xhelili.

BERAT- Berati  me fillesat dhe vazhdimesine kohore. Berati, nje pjese e Trashegimise Boterore UNESCO, eshte nje nga qytetet me te bukura te Shqiperise. Qyteti e ka zanafillen e vet ne… Read more »

Dhurata napolitane ….65-vjeçare ne Berat . Nga Namik Selmani.

Dhurata napolitane ….65-vjeçare ne Berat . Nga Namik Selmani.

Dhurata napolitane ….65-vjeçare ne Berat Në vend të një Ure që na kujton miqtë e vjetër e të rinj të Beratit Kur të gjithë ndjejmë trokitjet e fundvitit që na… Read more »

…MA TREGOI AI “QË PO LËVIZ KËMBËN” NË AGONI!! Sulejman Abazi

…MA TREGOI AI “QË PO LËVIZ KËMBËN” NË AGONI!! Sulejman Abazi

MA TREGOI AI “QË PO LËVIZ KËMBËN” NË AGONI!! Një herë luani, ujku dhe dhelpra ranë dakort që të dalin së bashku për gjah. Kështu bënë. Arritën të kapnin një… Read more »

NUK DO TË LODHEM KURRË. Skender Laze Trebeshina.

NUK DO TË LODHEM KURRË. Skender Laze Trebeshina.

NUK DO TË LODHEM KURRË Ti më premtove, se do të vije patjetër, dhe unë të prita plot gaz e shend. Ngaqë s’erdhe, po të shkruaj këtë letër dhe do… Read more »

FEVZIU FYEN “NËNË TEREZËN”…Opinion nga Simon Vrusho.

FEVZIU FYEN “NËNË TEREZËN”…Opinion nga Simon Vrusho.

  FEVZIU FYEN “NËNË TEREZËN”… Fiks në 20-vjetorin e vdekjes së Nënë Terezës, më 07 shtator 2017, Fevziu denigron e fyen “Nënë Terezën”, duke organizuar në sheshin që mban emrin… Read more »

Reagon Afrim Caka Gjakove ..

Reagon Afrim Caka Gjakove ..

GJERGJ NGRIHU NGA VARRI! I till ishte profili fizik dhe moral që na jep BIEMI mbi heroin tonë kombëtar, qështë një zheni, një prijës, një diplomat nga të radhës së… Read more »

– Ndodhi rreth 70 vjet më parë. – Nga Simon Vrusho Berat.

– Ndodhi rreth 70 vjet më parë. – Nga Simon Vrusho Berat.

“MËSUES NË KL. TË PARË – VETË ME KL. TË PARË…” – Ndodhi rreth 70 vjet më parë. – Në prill të 39-ës, Nazmi Starova, 8 vjeç, ishte nxënës i… Read more »

Pse? Pse? Pse?.. Tre pse, nga: Nagi Husaj Prishtine.

Pse? Pse? Pse?.. Tre pse, nga: Nagi Husaj Prishtine.

Kë duan ta sfidojnë dhe kujtë duan ti hedhin hi syve beduinet injorantë që popullin e mjerë e pa dije e futin në konkluzionin e imagjinatës së tyre dhe ju… Read more »

Ora e florinjte qe Enveri i dhuroi Xhenjierit. Dilaver Xhelili Kucove.

Ora e florinjte qe Enveri i dhuroi Xhenjierit. Dilaver Xhelili Kucove.

KUÇOVË- Si u përlot komandanti pergjithshem fortcave të armatosura Enver Hoxha, kur pa ndërtimin e tunelëve gjigand Më pas ai  në shënjë repekti I dhuroi orën e floririt komandantit repartit… Read more »