List/Grid

Shkence Subscribe to Shkence

Sonda New Horizon pranë Plutos. Botuar ne   ZERIAMERIKES.COM

Sonda New Horizon pranë Plutos. Botuar ne ZERIAMERIKES.COM

 Një sondë amerikane pa pilot pritet të bëhet sot mjeti i parë i hapësirës që eksploron miniplanetin Pluto. Sonda “New Horizons” pritet t’i afrohet planetit Pluto në distancën 12 mijë… Read more »

Studimi Gjenetik i Universitetit të Kalifornisë: Shqiptarët, më homogjenët në Evropë.

Studimi Gjenetik i Universitetit të Kalifornisë: Shqiptarët, më homogjenët në Evropë.

Popullsia shqiptare, e vetmja me pasardhës të njëjtë në Ballkan Prof. Asoc. Dr. Aleksandër Dhima, antropologu i parë në vend dhe ekspert i fushës, jep shpjegimin e mëposhtëm: Publikuar më… Read more »

Mozaiku i Mesaplikut shek VI është shqip! “ha pak ke të haç” Nga Arben Liako

Mozaiku i Mesaplikut shek VI është shqip! “ha pak ke të haç” Nga Arben Liako

Arben Liako S’ka më dyshime, Mozaiku i Mesaplikut shek VI është shqip! Kohë më parë bashkë me mikun tim Niko Stillo, arritëm në përfundim se shkrimi i shekullit të gjashtë… Read more »

Zbulohet uji në një planet 124 vite drite larg nga toka

Zbulohet uji në një planet 124 vite drite larg nga toka

Shkencëtarët thonë se planeti i ri i quajtur HAT P-11b është 4 herë më i madh se toka. Shkencëtarët kanë zbuluar ujë në një planet me madhësi sa Neptuni. Sipas… Read more »

Disa vënde si ‘Trekëndeshi i Bermudës’ / Prani aliene ?

Disa vënde si ‘Trekëndeshi i Bermudës’ / Prani aliene ?

Te gjithe keni degjuar per Trekendeshin e Bermudave dhe misteret qe e rrethojne ate. Teorite ne lidhje me kete vend variojne nga ato te arsyeshme e deri tek me qesharaket…. Read more »

A do të jetë dimri 2014-2015 më i ftohti i të gjitha viteve të shekullit të fundit?

A do të jetë dimri 2014-2015 më i ftohti i të gjitha viteve të shekullit të fundit?

Muaji janar dhe shkurt i vitit 2015 do të jenë muajt më të ftohtë të dimrit, por edhe të 100 viteve të fundit. Parashikimet dhe tendencat, që kanë shkaktuar panik… Read more »

Piramidat Ilire në Bosnjë po trondisin opinionin botëror

Piramidat Ilire në Bosnjë po trondisin opinionin botëror

Piramidat janë ndërtuar nga civilizimi ilir, i cili ishte shumë më i avancuar se sa i sotmi . Ato janë më të sofistikuara se sa mund tua marrë mendja shumë… Read more »

Peshku që ecën dhe frymon në tokë

Peshku që ecën dhe frymon në tokë

Peshku që ecën dhe frymon në tokë BISCIR është emri i peshkut që ecën dhe merr frymë në tokë. Shkencëtarët kanë mundur të rikrijojnë peshkun e zhdukur 400 mln vjet… Read more »