List/Grid

Politike Subscribe to Politike

Marrëveshja e Stabilizim Asociimit BE-Kosovë

Marrëveshja e Stabilizim Asociimit BE-Kosovë

VOA – Zëri i Amerikës Leonat Shehu 25.07.2014 Në Bruksel, përfaqësuesit e Kosovës dhe të Komisionit Evropian hodhën sot inicialet e tyre në marrëveshjen e Stabilizim Asociimit. Me këtë shënohet… Read more »

Brukseli në një linjë me Tiranën për tensionet etnike në Maqedoni

Brukseli në një linjë me Tiranën për tensionet etnike në Maqedoni

Incidentet javëve të fundit treguan nevojë për më shumë aktivitet për sigurimin e masave për besim mes komuniteteve dhe implementim të tërësishëm të Marrëveshjes kornizë, ka thënë drejtoresha në Drejtorinë… Read more »

DioGuardi: Marrëveshja e Ohrit dështoi për faqe të zezë

DioGuardi: Marrëveshja e Ohrit dështoi për faqe të zezë

Ish-kongresisti dhe presidenti i Ligës Shqiptaro – Amerikane, Joe DioGuardi ka shprehur shqetësime lidhur me situatën me shqiptarët në Maqedoni. Ai me një fjali shqetësuese ka përshkruar situatën dhe dështimin… Read more »

Fyle: Dialog politik, rishikim të zbatimit të Marrëveshje së Ohrit

Fyle: Dialog politik, rishikim të zbatimit të Marrëveshje së Ohrit

Fyle: Dialog politik, rishikim të zbatimit të Marrëveshje së Ohrit “Këshilli kërkoi përfundimin e rishikimit të zbatimit të marrëveshjes së Ohrit sa më shpejt të jetë e mundur”, shkruan komisioneri… Read more »

Çfarë është Marrëveshja e Ohrit?

Çfarë është Marrëveshja e Ohrit?

            Në 13 gusht të 2001 në qytetin e Ohrit në Maqedoni u nënshkrua një marrëveshje që i dha fund konfliktit të armatosur atje dhe… Read more »

Tirana në përgjigje të notës së protestës nga Shkupi 11.07.2014

Tirana në përgjigje të notës së protestës nga Shkupi 11.07.2014

      Në Shqipëri Ministria e Jashtme thirri sot në takim ambasadorin e Maqedonisë, pas notës së djeshme të protestës së Shkupit ndaj qëndrimeve të autoriteteve të Tiranës lidhur… Read more »

Maqedonia, notë proteste Shqipërisë dhe Kosovës: Mos nderhyni në punet tona të brendshme

Maqedonia, notë proteste Shqipërisë dhe Kosovës: Mos nderhyni në punet tona të brendshme

      Shkupi zyrtar i ka dërguar një notë proteste, Shqipërisë dhe Kosovës, duke i konsideruar qëndrimet e zyrtarëve të të dy shteteve, si ndërhyrje në punët e brendshme… Read more »

Jess L. Baily nominohet ambasador i ri amerikan në Shkup .

Jess L. Baily nominohet ambasador i ri amerikan në Shkup .

   Baily nominohet ambasador i ri amerikan në Shkup Jess L. Baily është ambasadori i ri amerikan në Maqedoni, i nominuar nga presidenti Barak Obama. WASHINGTON D.C: Baily u nominua… Read more »

Rama: Garantët ndërkombëtarë të reflektojnë për atë që po ndodh në Maqedoni.

Rama: Garantët ndërkombëtarë të reflektojnë për atë që po ndodh në Maqedoni.

                             GAZETAEXPRESS E martë, 08 Korrik 2014 21:27 Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ka kërkuar mbrëmjen e të… Read more »

Gruevski: Organizata të caktuara po i hedhin benzinë zjarrit

Gruevski: Organizata të caktuara po i hedhin benzinë zjarrit

        Pas protestave të dhunshme ndaj shqiptarëve të Maqedonisë, të cilët kërkojnë lirimin e personave të gjykuar me burgim të përjetshëm për rastin “Mostra”, ka reaguar për… Read more »