List/Grid

Kulture Subscribe to Kulture

Terpan-di, njihet si nje nder më të njohurit kengëtare te lashte qe vargjet e Homerit i interpretonte pa ja humbur emrin poetit te madh.

Terpan-di, njihet si nje nder më të njohurit kengëtare te lashte qe vargjet e Homerit i interpretonte pa ja humbur emrin poetit te madh.

Terpan-di, njihet si nje nder më të njohurit kengëtare te lashte qe vargjet e Homerit i interpretonte pa ja humbur emrin poetit te madh, babait te shkrimtareve të botes, dhe,… Read more »

“Dasma” Mirditore cel sezonin turistik per Bashkin Mirdite. Ahmet Zani .

“Dasma” Mirditore cel sezonin turistik per Bashkin Mirdite. Ahmet Zani .

Improvizmi i Dasmës Mirditore ka qenë mënyra që ka zgjedhur Bashkia Mirditë për të promovuar turizmin në këtë zonë. Aktiviteti në fjalë u organizua në një nga kullat më të… Read more »

Festivali i Muzikës së Vjetër mbërrin në Muzen Kombëtar “Onufri”

Festivali i Muzikës së Vjetër mbërrin në Muzen Kombëtar “Onufri”

Festivali i muzikës së vjetër “Vox Baroque’ ka mbyllur mbrëmjen e djeshme edicionin e tij të 3-të në qytetin e Beratit. Një grup shumë i njoh italian interpretuan në mjediset… Read more »

Orkestra Simfonike e Radio-Televizionit Shqiptar zhvillon koncert në qytetin e Janinës

Orkestra Simfonike e Radio-Televizionit Shqiptar zhvillon koncert në qytetin e Janinës

Orkestra Simfonike e Radio Televizionit Shqiptar (RTSH), e përbërë nga 50 muzikantë të talentuar, morën pjesë në koncertin e organizuar në datën 24 Qershor 2016 në qytetin e Janinës. Ky organizim, një bashkëpunim i Qendrës Kulturore të qytetit të Janinës dhe Institutit të Librit dhe… Read more »

Sopranoja Ermonela Jaho vlerësohet me titullin “Qytetar Nderi”, e Skraparit. Nga: Sulo Gozhina

Sopranoja Ermonela Jaho vlerësohet me titullin “Qytetar Nderi”, e Skraparit. Nga: Sulo Gozhina

Sopranoja Ermonela Jaho vlerësohet me titullin “Qytetar Nderi”, e Skraparit SKRAPAR – Të mbledhur në mesditën e djeshme, Këshilli i Bashkisë Skrapar ka vendosur me vota unanim miratimi e titullit… Read more »

Bashkia Berat I dorezon  titullin me te larte “Qytetar Nderi” ,z.Pierre Pandeli Simsia.

Bashkia Berat I dorezon titullin me te larte “Qytetar Nderi” ,z.Pierre Pandeli Simsia.

Qytetar nderi i Beratit z. Pierre-Pandeli Simsia  Ne ambientet e Pallatit te Kultures ” Margarita Tutulani ” ,me vendim te Keshillit Bashkiak ,Kryetari I Bashkise Berat z.Petrit Sinaj, I dorezoi… Read more »

Te njohim Artistet tane. Sotir Capo (1934-2012)..Publikuar ne faqen elektronike: Artistet e Beratit

Te njohim Artistet tane. Sotir Capo (1934-2012)..Publikuar ne faqen elektronike: Artistet e Beratit

Te njohim Artistet tane. Sotir Capo (1934-2012) Sotir Capo u lind në qytetin e Beratit në 10 qershor 1934 në lagjen e Përroit, në një familje qytetare beratase me mjaft… Read more »

Kostumet popullore shqiptare ekspozohen në Japoni..

Kostumet popullore shqiptare ekspozohen në Japoni..

Ambasada e Republikës së Shqipërisë dhe Ambasada e Republikës së Kosovës në Tokio, në kuadër të bashkëpunimit për promovimin e vlerave dhe kulturës, vendosën në muzeun e veshjeve në Tokio… Read more »

“1 Qershor dhe Art”, nxënësit e studios “Art Color” prezantojnë ekspozitën me krijimet e një viti pune.

“1 Qershor dhe Art”, nxënësit e studios “Art Color” prezantojnë ekspozitën me krijimet e një viti pune.

“1 Qershor dhe Art”, nxënësit e studios “Art Color” prezantojnë ekspozitën me krijimet e një viti pune Nga Erjola Azizolli Ata janë padyshim fëmijët më të talentuar shqiptar në botën… Read more »

Miss Summer World 2016 kompeticioni nderkombetar i bukurise.. Nga Ahmet Zani

Miss Summer World 2016 kompeticioni nderkombetar i bukurise.. Nga Ahmet Zani

Miss Summer World 2016 kompeticioni nderkombetar i bukurise ka shpallur ne fundjavë ne teatrin e Durresit me te bukuren e botes per veren e vitit 2016. Artemi Moustaki 21 vjecarja… Read more »