List/Grid

Kulture Subscribe to Kulture

Takim kulturor dhe spektakël artistik me gëzim e lotë pas 30 vitesh në Dushakjë ish Dabishec në Malësinë e Gallapit

Takim kulturor dhe spektakël artistik me gëzim e lotë pas 30 vitesh në Dushakjë ish Dabishec në Malësinë e Gallapit

 Shkruan Asllan dibrani Pamje e Logos dhe Vulës së Unionit Kulturor Artistik i  tri  Fshatrave: Dushkajë-Gjelbërishtë-Murrizajë.  organizatë jo qeveritare. Këto ditë u mbajt një takim kulturor nga  Këshilli organizativ i… Read more »

Vargje dedikuar nënë Terezës me rastin e shenjtërimit të saj! Nga: ©Maki M Canolli

Vargje dedikuar nënë Terezës me rastin e shenjtërimit të saj! Nga: ©Maki M Canolli

Vargje dedikuar nënë Terezës me rastin e shenjtërimit të saj! BIJA E SHENJTË E SHQIPËRISË (Dialog me nënë Terezën) Emri yt na ngrohë çdo herë siq sjellë nga dielli ngrohtësi… Read more »

PIKTORI NGA KOSOVA PROMOVON EKSPOZITE NE KURBIN.. Nga Ahmet Zani.

PIKTORI NGA KOSOVA PROMOVON EKSPOZITE NE KURBIN.. Nga Ahmet Zani.

PIKTORI NGA KOSOVA PROMOVON EKSPOZITE NE KURBIN Qytetarët laçjanë kanë shijuar ekspozitën e piktorit kosovar Xhevdet Spahija, me punime nga vitet e luftës në Kosovë dhe deri tek pejazhet e… Read more »

Muzika dhe kenga jane shpirti im… Ne kujtim te artisteve Beratas..Nga Vlash Droboniku.

Muzika dhe kenga jane shpirti im… Ne kujtim te artisteve Beratas..Nga Vlash Droboniku.

Muzika dhe kenga jane shpirti im… Roland….po ju e dini klarineten , me mire Berati te kish derguar nje fillestar.Do te qe Z .Vangje Myzeqari Ne ate kohe te vitit… Read more »

Poeti Zogaj në Berat me librin “Ushtrimet e melankolisë” Nga Sulo Gozhina Berat

Poeti Zogaj në Berat me librin “Ushtrimet e melankolisë” Nga Sulo Gozhina Berat

Poeti Zogaj në Berat me librin “Ushtrime të melankolisë” Një tjetër vëllim poetikë do ti shtohet këto ditë korriku librashtësve dhe biblotekës të qytetit antik të Beratit “Vehxhi Buharaja”, ndëkohë… Read more »

Festivali “Multikulturor” në Berat tre ditë të mbushura me evente kulturore . E Azizolli

Festivali “Multikulturor” në Berat tre ditë të mbushura me evente kulturore . E Azizolli

Për të tretën ditë sot qyteti i Beratit është bërë epiqendra e aktiviteteve kulturore dhe artistike në vend, ku muzika, atmosfera festive, tradita e trashëgimia, koncertetet, panairet, ekspozitat me të… Read more »

Terpan-di, njihet si nje nder më të njohurit kengëtare te lashte qe vargjet e Homerit i interpretonte pa ja humbur emrin poetit te madh.

Terpan-di, njihet si nje nder më të njohurit kengëtare te lashte qe vargjet e Homerit i interpretonte pa ja humbur emrin poetit te madh.

Terpan-di, njihet si nje nder më të njohurit kengëtare te lashte qe vargjet e Homerit i interpretonte pa ja humbur emrin poetit te madh, babait te shkrimtareve të botes, dhe,… Read more »

“Dasma” Mirditore cel sezonin turistik per Bashkin Mirdite. Ahmet Zani .

“Dasma” Mirditore cel sezonin turistik per Bashkin Mirdite. Ahmet Zani .

Improvizmi i Dasmës Mirditore ka qenë mënyra që ka zgjedhur Bashkia Mirditë për të promovuar turizmin në këtë zonë. Aktiviteti në fjalë u organizua në një nga kullat më të… Read more »

Festivali i Muzikës së Vjetër mbërrin në Muzen Kombëtar “Onufri”

Festivali i Muzikës së Vjetër mbërrin në Muzen Kombëtar “Onufri”

Festivali i muzikës së vjetër “Vox Baroque’ ka mbyllur mbrëmjen e djeshme edicionin e tij të 3-të në qytetin e Beratit. Një grup shumë i njoh italian interpretuan në mjediset… Read more »

Orkestra Simfonike e Radio-Televizionit Shqiptar zhvillon koncert në qytetin e Janinës

Orkestra Simfonike e Radio-Televizionit Shqiptar zhvillon koncert në qytetin e Janinës

Orkestra Simfonike e Radio Televizionit Shqiptar (RTSH), e përbërë nga 50 muzikantë të talentuar, morën pjesë në koncertin e organizuar në datën 24 Qershor 2016 në qytetin e Janinës. Ky organizim, një bashkëpunim i Qendrës Kulturore të qytetit të Janinës dhe Institutit të Librit dhe… Read more »