List/Grid

Kulture Subscribe to Kulture

Piktori Arben Golemi rikthehet në galerinë “Edward Lear” me ekspozitën “ Retrospektivë”

Piktori Arben Golemi rikthehet në galerinë “Edward Lear” me ekspozitën “ Retrospektivë”

Piktori Arben Golemi rikthehet në galerinë “Edward Lear” me ekspozitën “ Retrospektivë” Ai është cilësuar një ndër artistët më të mirë shqiptar të artit figurativ. I veçuar për shije të… Read more »

Zbuloi rrënojat e qytetit antik të Dimalit, bashkia e vlerëson me titullin “Qytetar nderi” arkieologun Burhan Dautaj.

Zbuloi rrënojat e qytetit antik të Dimalit, bashkia e vlerëson me titullin “Qytetar nderi” arkieologun Burhan Dautaj.

E. Azizolli U desh një punë disa vjeçare intensive që të dilte në dritë vend-banimi antik i kalasë së Krotinës, e cila ndodhet në pjesën perendimore të Bashkisë Ura Vajgurore…. Read more »

Vogëlushja nga Berati mer cmimin e parë në konkursin ndërkombëtar të pikturës .

Vogëlushja nga Berati mer cmimin e parë në konkursin ndërkombëtar të pikturës .

  Berat : Vogëlushja Megi Alia vjen me trofeun e cmimit të parë në konkursin ndërkombëtar të pikturës .Takimi është bërë në bashkinë Beratit ku dhe kreu i bashkisë Petrit… Read more »

FALEM PËR NËNËN PËRGJUNJEM PËR FËMIJËT..

FALEM PËR NËNËN PËRGJUNJEM PËR FËMIJËT..

FALEM PËR NËNËN PËRGJUNJEM PËR FËMIJËT Falem veç për Nënën, që më solli në jetë ( përveçse asaj, askujt tjetër s’i përunjem) se perëndi si ajo s’ka, dhe s’mund të… Read more »

“Nga bregdeti në port, udhëtimi botëror i librave’’

“Nga bregdeti në port, udhëtimi botëror i librave’’

Berat nga Mimoza Haxhialiu. “Nga bregdeti në port, udhëtimi botëror i librave’’ Shkrimtarët takohen, aktiviteti kulturor në Berat. I pranishëm Konsulli Italian në Vlorë.   “Nga bregdeti në port udhëtimi… Read more »

VETMI…V.Hoxhaj

VETMI…V.Hoxhaj

VETMI Bora në male, Si vello mbuluar, Thëllim dhe i ftohti, Te gjyshi kanë shkuar. Thëngjithat u shuan, Në male shkrepëtinte, Era dhe furtuna, Shtojësh më shumë vinte. Këmbët po… Read more »

Arti i kulinarisë beratase prezantohet në Ditën Kombëtare të Trashëgimisë Kulturore .

Arti i kulinarisë beratase prezantohet në Ditën Kombëtare të Trashëgimisë Kulturore .

E Azizolli Një nga vlerat e qytetit muze të Beratit është dhe kulinaria, e ruajtur ndër breza dhe që sot tërheq çdo ditë e më shumë vëmendjen e vizitorëve të… Read more »

Punimet per zgjerimin e rruges ,nxjerin ne pah nje thesar arkeologjik.

Punimet per zgjerimin e rruges ,nxjerin ne pah nje thesar arkeologjik.

* Lezhe,”Koder Gjazuj” “Nje zbulim rastesor por shume sensacional ne lokalitetin”Koder Gjazuj” prane fshatit malor’Gjazuj/Gazuj”;Njesia Administrative Ungrej-Bashkia Lezhe(Mirdita etnografike)”……. *Gjithcka ka startuar fale procesit te punes per zgjerimin e rruges… Read more »

Libri im… Ilmi Tahiri

Libri im… Ilmi Tahiri

Libri im Ti o libri im, më dhuro dije që pasuron trurin tim, ti për mua je mëse zgjim, lumturinë e jetës m’a sjell rreth rrotullim, ti më je gjthë… Read more »

Adem Demaçi – “Ura mbi të cilën kalon liria e Kosovës”

Adem Demaçi – “Ura mbi të cilën kalon liria e Kosovës”

Kadri Rexhaj Shtator 12 në 6:31.PD · LIBRI I LIRISË Sot e mora librin “Adem Demaçi – Ura mbi të cilën kalon liria e Kosovës”, dërguar me postë nga veprimtari… Read more »