List/Grid

Kulture Subscribe to Kulture

ORA LETRARE -FLAKA E JANARIT.Nga: Petrit Aliaj Itali

ORA LETRARE -FLAKA E JANARIT.Nga: Petrit Aliaj Itali

ORA LETRARE -FLAKA E JANARIT. Flaka e janarit, ka nisur në Gjilan që prej 27 vitesh në përkujtim të 1200 viktimave të masakruara nga brigadat  Serbe në vitin 1944.  Këtu… Read more »

Atë Gjergj Fishta dhe universi pafund i vlerave tona kombëtare dhe i mistereve të shpirtit njerëzor .

Atë Gjergj Fishta dhe universi pafund i vlerave tona kombëtare dhe i mistereve të shpirtit njerëzor .

  Nga: Enver Sulaj .    Pjesë nga libri “Atë Gjergj Fishta- filozof, ideolog, kombëtar dhe vizionar”, botoi SHB“Lumbardhi”, Prizren, 2016 Libri “Atë Gjergj Fishta- filozof, ideolog kombëtar dhe vizionar”… Read more »

DHIMBJE SHIU…Shkëtur nga vëllimi poetik “Ajër shprese”me autor Robert Shkurti

DHIMBJE SHIU…Shkëtur nga vëllimi poetik “Ajër shprese”me autor Robert Shkurti

DHIMBJE SHIU Sot bie shi, shumë shi. Strehët e çative pikojnë dhimbjen e reve, që zbrazet vajtueshëm me dënesë pikë-pikë. Brenda vetes dëgjoj zhurmën e strehëve. Nuk e di se… Read more »

NJË MBASDITE E BUKUR ME MIQ TË ARTIT SKENIK… Nga Petrit Aliaj Itali.

NJË MBASDITE E BUKUR ME MIQ TË ARTIT SKENIK… Nga Petrit Aliaj Itali.

NJË MBASDITE E BUKUR ME MIQ TË ARTIT SKENIK. -Janë ditët e para të një viti që sa po ka nisur e dëbora me vellon e saj ka mbuluar gjithë… Read more »

Kosova në UNESCO –  imperativ shqiptar  !

Kosova në UNESCO – imperativ shqiptar !

Kosova në UNESCO –  imperativ shqiptar  ! Fahri Xharra A mund  të kemi parasysh se futja e Kosovës në UNESCO, sa i përket vlerës historike  është  baras me shpalljen e pavarësisë… Read more »

“Lear 2016” ekspozita e fund vitit bashkon artistët nga Shqipëria dhe Kosova në Berat

“Lear 2016” ekspozita e fund vitit bashkon artistët nga Shqipëria dhe Kosova në Berat

“Lear 2016” ekspozita e fund vitit bashkon artistët nga Shqipëria dhe Kosova në Berat Kastriot Dervishi, piktori dhe drejtori i atëhershëm i galerisë “Edwart Lear” më 7 Dhjetor të vitit… Read more »

LETER E HAPUR DREJTUAR MINISTRIT TE KULTURES, RINISE DHE SPORTEVE KOSOVE! I NDERUAR Z. SHALA!

LETER E HAPUR DREJTUAR MINISTRIT TE KULTURES, RINISE DHE SPORTEVE KOSOVE! I NDERUAR Z. SHALA!

LETER E HAPUR DREJTUAR MINISTRI SE SE KULTURES, RINITE DHE SPORTEVE KOSOVE! I NDERUAR Z. SHALA! Ne vijim te interesimit tone per trashegimnine tone kulturore mbarekombetare, ne vijim te inspektimeve… Read more »

U promovua libri ‘Çështja shqiptare ndër shekuj’

U promovua libri ‘Çështja shqiptare ndër shekuj’

U promovua libri ‘Çështja shqiptare ndër shekuj’ Është promovuar të shtunën në Lezhë të Shqipërisë, pikërisht qytetin e Besëlidhjes Abnore, libri “Çështja shqiptare ndër shekuj” i autorit Fahri Xharra. Lajmin… Read more »

Lidhja e Shkrimtarëve dhe e Artistëve Shqiptar në Itali,promovim i kultures shqiptare.

Lidhja e Shkrimtarëve dhe e Artistëve Shqiptar në Itali,promovim i kultures shqiptare.

Lidhja e Shkrimtarëve dhe e Artistëve Shqiptar në Itali eshte themeluar  në muajin Maj të vitit 2015 në Verona Itali. Lidhja eshte konceptuar  si një shoqatë ku aderojnë shkrimtar, poet,… Read more »

Bashkia e Beratit nderon me titullin “Qytetar nderi”  Prof. Dr.  Dhori Kule.

Bashkia e Beratit nderon me titullin “Qytetar nderi” Prof. Dr. Dhori Kule.

Bashkia e Beratit nderon me titullin “Qytetar nderi” Dhori Kulen. Nasip Naço – Vlerësoi kontributin e Kules, duke e cilësuar atë si beratasin më të rëndësishëm. BERAT –       Emra… Read more »