List/Grid

Kulture Subscribe to Kulture

Zhvillohet në Berat konkursi i bukurisë për fëmijë Miss&Mister Children 2017.

Zhvillohet në Berat konkursi i bukurisë për fëmijë Miss&Mister Children 2017.

Berati ka tashmë fëmijët më të bukur të vitit 2017. Është përmbyllur suksesshëm gara e bukurisë për fëmijë Miss&Mister Children Berati 2017. Agjensia e spektakleve Albania Event Productions ka përzgjedhur… Read more »

Pse vetëm amerikanëve iu interesonte shkollimi shqip në jugun e Shqiperisë ? Fahri Xharra,19.02.17 Gjakovë

Pse vetëm amerikanëve iu interesonte shkollimi shqip në jugun e Shqiperisë ? Fahri Xharra,19.02.17 Gjakovë

Pse vetëm amerikanëve iu interesonte shkollimi shqip në jugun e Shqiperisë ? Ose Pse grekët nuk i lejonin shkollat shqipe në Shqipëri ? “Asnjë gjuhë tjetër dhe asnjë shkollim në… Read more »

“Hyjneshat” e skulptores Arjeta Miftari prezantojnë Kosovën në Berlin e Köln.

“Hyjneshat” e skulptores Arjeta Miftari prezantojnë Kosovën në Berlin e Köln.

“Hyjneshat” e skulptores Arjeta Miftari prezantojnë Kosovën në Berlin e Köln. Arjeta Miftari, skulptorja nga Kosova një vitë më parë surprizoi me një ekspozitë me punimet e saj në skulprurë… Read more »

Dodona ne malin e Tomorrit dhe rendesia e saj!

Dodona ne malin e Tomorrit dhe rendesia e saj!

Dodona ne malin e Tomorrit edhe rendesia e saj! Nga Altin Kocaqi. Eshte me se e njohur se qe nga epoka e mezolitit edhe ne vazhdime kemi te dhena arkeologjike… Read more »

Atmosferë e zjarrtë festive në Lison.

Atmosferë e zjarrtë festive në Lison.

 Shkruan: Florim Zeqa                         07.02.2017 Atmosferë e zjarrtë festive në Lison Shoqata kulturore humanitare “Nënë Tereza” nga Concordia Sagittaria… Read more »

Nga aktivitetet e shoqatës së Gruas “Kuq e Zi” në Villach-Austri.. Nga Florim Zeqa

Nga aktivitetet e shoqatës së Gruas “Kuq e Zi” në Villach-Austri.. Nga Florim Zeqa

Nga aktivitetet e shoqatës së Gruas “Kuq e Zi” në Villach-Austri Humaniteti në vepër i grave shqiptare Lirisht mund të themi se Shoqata e Gruas “Kuq e Zi”është një ndër… Read more »

ORA LETRARE -FLAKA E JANARIT.Nga: Petrit Aliaj Itali

ORA LETRARE -FLAKA E JANARIT.Nga: Petrit Aliaj Itali

ORA LETRARE -FLAKA E JANARIT. Flaka e janarit, ka nisur në Gjilan që prej 27 vitesh në përkujtim të 1200 viktimave të masakruara nga brigadat  Serbe në vitin 1944.  Këtu… Read more »

Atë Gjergj Fishta dhe universi pafund i vlerave tona kombëtare dhe i mistereve të shpirtit njerëzor .

Atë Gjergj Fishta dhe universi pafund i vlerave tona kombëtare dhe i mistereve të shpirtit njerëzor .

  Nga: Enver Sulaj .    Pjesë nga libri “Atë Gjergj Fishta- filozof, ideolog, kombëtar dhe vizionar”, botoi SHB“Lumbardhi”, Prizren, 2016 Libri “Atë Gjergj Fishta- filozof, ideolog kombëtar dhe vizionar”… Read more »

DHIMBJE SHIU…Shkëtur nga vëllimi poetik “Ajër shprese”me autor Robert Shkurti

DHIMBJE SHIU…Shkëtur nga vëllimi poetik “Ajër shprese”me autor Robert Shkurti

DHIMBJE SHIU Sot bie shi, shumë shi. Strehët e çative pikojnë dhimbjen e reve, që zbrazet vajtueshëm me dënesë pikë-pikë. Brenda vetes dëgjoj zhurmën e strehëve. Nuk e di se… Read more »

NJË MBASDITE E BUKUR ME MIQ TË ARTIT SKENIK… Nga Petrit Aliaj Itali.

NJË MBASDITE E BUKUR ME MIQ TË ARTIT SKENIK… Nga Petrit Aliaj Itali.

NJË MBASDITE E BUKUR ME MIQ TË ARTIT SKENIK. -Janë ditët e para të një viti që sa po ka nisur e dëbora me vellon e saj ka mbuluar gjithë… Read more »