List/Grid

Kulture Subscribe to Kulture

Në 95 vjetorin e lindjes së një prej figurave të ndritur të mbarë Kombit Shqiptar, Vexhi Buharaja

Në 95 vjetorin e lindjes së një prej figurave të ndritur të mbarë Kombit Shqiptar, Vexhi Buharaja

Në 95 vjetorin e lindjes së një prej figurave të ndritur të mbarë Kombit Shqiptar, Vexhi Buharaja (Bashkbisedim me vajzën e tij, Ferial Angjeli Buharaja) Nga Pierre-Pandeli Simsia Sot, më… Read more »

Festivali Ndërkombëtar bashkon 100 artistë të rinjë nga mbarë bota në katër vjetorin e Qendrës Kulturore ASA. Nga Erjola Azizolli

Festivali Ndërkombëtar bashkon 100 artistë të rinjë nga mbarë bota në katër vjetorin e Qendrës Kulturore ASA. Nga Erjola Azizolli

Katër vjetori i krijimit të Qendrës Kulturore ASA, Art Stilim Arkitekturë, ka bashkuar në një aktivitet ndërkombëtar 100 artistë të rinjë në një event që vjen me shumë pjesëmarrje, më… Read more »

“EmigratiON-off”, Qendra Kulturore ASA sjell edicionin e pestë ndërkombëtar

“EmigratiON-off”, Qendra Kulturore ASA sjell edicionin e pestë ndërkombëtar

  Nga: Erjola Azizolli Emocionet që përciellin artistët e rinjë nëpërmjet veprave të tyre fokusuar në tematikën e emigracionit. Mbi këtë ide 20 artistë të rinjë nga Shqipëria dhe Kosova… Read more »

Hyjnesha në fron, skulptorja Arjeta Miftari sjell në Prishtinë ekspozitën “Rrugëtimi”Nga: Erjola Azizolli

Hyjnesha në fron, skulptorja Arjeta Miftari sjell në Prishtinë ekspozitën “Rrugëtimi”Nga: Erjola Azizolli

Është simbolika më frymëzuese për artistët e çdo fushe të artit. Është femër me bukuri hyjnore, shpirt dhe aftësi luftarak për të përballuar sfida dhe lënë gjurrmë në histori. Janë… Read more »

Dita Ndërkombëtare e Trashëgimisë Kulturore prezantohen në një panair objekte të artit dhe artizanatit familjarë beratas..

Dita Ndërkombëtare e Trashëgimisë Kulturore prezantohen në një panair objekte të artit dhe artizanatit familjarë beratas..

“Unë kujdesem për Trashëgiminë”, kështu është titulluar panairi i objekteve të artit dhe artizanatit familjarë që është zhvilluar për të dytin vit në qytetin muze të Beratit dhe vjen pikërisht… Read more »

Berat . Liceu Artistik orë krijuese në natyrë dhe ekspozitë të hapur për vizitorët

Berat . Liceu Artistik orë krijuese në natyrë dhe ekspozitë të hapur për vizitorët

Një ekspozitë me krijime të nxënësve gjatë vitit shkollor në teknikat e pikturës dhe grafikës titulluar “Spring 2016”. Orë të lira krijimi në natyrë përballë pamjes magjike të lagjes “Mangalem”,… Read more »

Promovohet  libri me poezi “VALLËZIMI I FRYMËS” i poetes Violeta Allmuca. Nga Ahmet Zani

Promovohet libri me poezi “VALLËZIMI I FRYMËS” i poetes Violeta Allmuca. Nga Ahmet Zani

Në kuadër të ditës ndërkombëtare të grave, PEN Qendra e Shqipërisë, qendër e PEN International në Tiranë, promovoi librin me poezi “VALLËZIMI I FRYMËS, të poetes Violeta Allmuça, botuar nga… Read more »

Filmi kosovar “Shok” nuk arrin të triumfojë në Oscars

Filmi kosovar “Shok” nuk arrin të triumfojë në Oscars

Filmi kosovar “Shok” nuk arrin të triumfojë në Oscars Autori: Lajmi.net Filmi kosovar nuk ia arrin të bëjë historinë. Filmi “Shok”, bashkëprodhim i Kosovës dhe Anglisë, nuk ka arritur të… Read more »

Personaliteti i artit dhe kulturës Moikom Zeqo  vlerësohet me titullin “Qytetar Nderi” i Beratit.

Personaliteti i artit dhe kulturës Moikom Zeqo vlerësohet me titullin “Qytetar Nderi” i Beratit.

Keshilli Bashkiak Berat i akordoi titullin “Qytetar Nderi” z.Moikom Zeqo. Ne ceremonine e dhenies se titullit krahas Kryetarit te Bashkise z.Petrit Sinaj dhe Kryetares se Keshillit Bashkiak znj.Nikoleta Manka ishin… Read more »

Kryetari i Asamblesë Kombëtare të Republikës së Sllovenisë,z. Milan Brglez viziton qytetin e Beratit. Nga Sulo Gozhina

Kryetari i Asamblesë Kombëtare të Republikës së Sllovenisë,z. Milan Brglez viziton qytetin e Beratit. Nga Sulo Gozhina

Kryetari i Asamblesë Kombëtare të Republikës së Sllovenisë,z. Milan Brglez viziton qytetin e Beratit. Brglez:-“ Pamvarësisht vështirësive që ka kaluar Berati ka ditur të ruajë vlerat e trashëgimisë kulturore”. Kryetari… Read more »