List/Grid

Krijimtari Subscribe to Krijimtari

DHIMBJE SHIU…Shkëtur nga vëllimi poetik “Ajër shprese”me autor Robert Shkurti

DHIMBJE SHIU…Shkëtur nga vëllimi poetik “Ajër shprese”me autor Robert Shkurti

DHIMBJE SHIU Sot bie shi, shumë shi. Strehët e çative pikojnë dhimbjen e reve, që zbrazet vajtueshëm me dënesë pikë-pikë. Brenda vetes dëgjoj zhurmën e strehëve. Nuk e di se… Read more »

Në shpinën e kuajve.. Nga : Namik Selmani

Në shpinën e kuajve.. Nga : Namik Selmani

Në shpinën e kuajve I morëm prej livadheve e iu vumë një shalë mbi shpinë. I vumë më tej patkonjtë për hapat e shpejta. trupat qimedjersitura i përkëdhelëm me dadhuri… Read more »

MIMOZA.  Nga Pierre-Pandeli Simsia

MIMOZA. Nga Pierre-Pandeli Simsia

MIMOZA Nga Pierre-Pandeli Simsia Mimoza! Me këtë emër kaq të bukur më kanë quajtur mua që edhe pse origjinën e kam të largët, nga Australia, jam përhapur të jetoj edhe… Read more »

PËR BASHKIMIN GJITHËKOMBËTAR!…Nazim Qehaja

PËR BASHKIMIN GJITHËKOMBËTAR!…Nazim Qehaja

PËR BASHKIMIN GJITHËKOMBËTAR! Na u ka mbushë kombi me trima Nga Tirana dhe Prishtina Gjermania edhe Zvicra Amerika dhe Turkia Çameria, Maqedonia Me daulle dhe çiftelia Kanë formuar parti dhe… Read more »

Luftar Spahiu…..POEME PER QYTETIN TIM

Luftar Spahiu…..POEME PER QYTETIN TIM

Luftar Spahiu 26.12.2016 · POEME PER QYTETIN TIM 1 -Ti, o qyteti im!Qyteti im!? Po,Ai e priti femijerine time. Hapi krahet dhe e mori ne gji. Femijerise time te traumatizuar,… Read more »

CIKEL.  Aroma Poetike Nga: Zabit Sulo

CIKEL. Aroma Poetike Nga: Zabit Sulo

CIKEL Aroma Poetike Nga Zabit Sulo; CAMARROKET E KOPESHTIT Ne territorin e punes sime, Kopeshtin e camarrokeve kame perballe, Kure dalin si zogjte prej avllise, Me kujtojne femijerine time plote… Read more »

LARTËSIVE FISHTIANE LIGJEROVE

LARTËSIVE FISHTIANE LIGJEROVE

LARTËSIVE FISHTIANE LIGJEROVE (Dëshmorit të Kombit, Mësuesit mitant, Gasper Karaqi /31,081961-28.01.19997/) Mësues militant qendrove seq Fishtën me zemër ligjerove ju o nxënës të mij Liria nuk ju kursej o të… Read more »

PO T’PREMTOJ O VENDI IM…

PO T’PREMTOJ O VENDI IM…

PO T’PREMTOJ O VENDI IM… Se në diten kur të vdes, nga fati n’mos kjoft shkrue, thesin me eshtna t’mijat, dheu i yt me ma mbulue, atëherë, asnji dheut tjeter,… Read more »

PAJTIM PLAGËSH.. Vargje nga: Rame Smajlaj

PAJTIM PLAGËSH.. Vargje nga: Rame Smajlaj

PAJTIM PLAGËSH Jam Kodra e Pajtimit e dhimbjes Plagë shpirti u bëra që njëmijë vjet Shtrëngova dorën e AntonÇetës Lidhem fjalën në Besa –Besë. Ecëm deri këtu ku jemi Një… Read more »

POEZI.. Nga Ilmi Tahiri

POEZI.. Nga Ilmi Tahiri

POEZI Ka ca ditë që je fshehur nga mua, mos u zemro aspak se njësoj unë të dua, ti je e çiltër, ti jeton me mua, e di që nuk… Read more »