List/Grid

Krijimtari Subscribe to Krijimtari

Lamtumira Dritero !    Vargje nga Luftar Spahiu

Lamtumira Dritero ! Vargje nga Luftar Spahiu

Lamtumira Dritero ! Lamtumir o i madhi i te medhenjeve ! Lamtumre o mik qe nuk pate asnje armk i! Lamtumire o luftetar i lirise qe ne femijeri ! Lamtumir… Read more »

AGIM BASHA…./NËPËR ISHULL TË VETMISË…/POEZI

AGIM BASHA…./NËPËR ISHULL TË VETMISË…/POEZI

AGIM BASHA…./NËPËR ISHULL TË VETMISË…/POEZI ISHULLI I VETMISË Nëpër ishull të vetmisë.. nuk kërkoj një shteg për ikje.. mbyll veç dyert e mërzisë.. Thell në shpirt seç kam një krisje….. Read more »

Atë Gjergj Fishta dhe universi pafund i vlerave tona kombëtare dhe i mistereve të shpirtit njerëzor .

Atë Gjergj Fishta dhe universi pafund i vlerave tona kombëtare dhe i mistereve të shpirtit njerëzor .

  Nga: Enver Sulaj .    Pjesë nga libri “Atë Gjergj Fishta- filozof, ideolog, kombëtar dhe vizionar”, botoi SHB“Lumbardhi”, Prizren, 2016 Libri “Atë Gjergj Fishta- filozof, ideolog kombëtar dhe vizionar”… Read more »

Dhe fshatari me vete flet… Xhemil Emil Beharaj

Dhe fshatari me vete flet… Xhemil Emil Beharaj

Dhe fshatari me vete flet / A te pjerdhesha more shtet/ mbeta duke ngare qet/ jo nje as dy vjet/ por plote shtatedhjet/ mbill grure e dil tershere/ ta martofsha… Read more »

PSE FLAMURI NA NDRYSHON…Veron Hoxhaj

PSE FLAMURI NA NDRYSHON…Veron Hoxhaj

PSE FLAMURI NA NDRYSHON Motër e shtrenjtë Kosova jonë Pse Flamuri na ndryshonë? Nga një fis e nga një farë Te jemi një e te pa ndarë. Jemi motër dhe… Read more »

DHIMBJE SHIU…Shkëtur nga vëllimi poetik “Ajër shprese”me autor Robert Shkurti

DHIMBJE SHIU…Shkëtur nga vëllimi poetik “Ajër shprese”me autor Robert Shkurti

DHIMBJE SHIU Sot bie shi, shumë shi. Strehët e çative pikojnë dhimbjen e reve, që zbrazet vajtueshëm me dënesë pikë-pikë. Brenda vetes dëgjoj zhurmën e strehëve. Nuk e di se… Read more »

Në shpinën e kuajve.. Nga : Namik Selmani

Në shpinën e kuajve.. Nga : Namik Selmani

Në shpinën e kuajve I morëm prej livadheve e iu vumë një shalë mbi shpinë. I vumë më tej patkonjtë për hapat e shpejta. trupat qimedjersitura i përkëdhelëm me dadhuri… Read more »

MIMOZA.  Nga Pierre-Pandeli Simsia

MIMOZA. Nga Pierre-Pandeli Simsia

MIMOZA Nga Pierre-Pandeli Simsia Mimoza! Me këtë emër kaq të bukur më kanë quajtur mua që edhe pse origjinën e kam të largët, nga Australia, jam përhapur të jetoj edhe… Read more »

PËR BASHKIMIN GJITHËKOMBËTAR!…Nazim Qehaja

PËR BASHKIMIN GJITHËKOMBËTAR!…Nazim Qehaja

PËR BASHKIMIN GJITHËKOMBËTAR! Na u ka mbushë kombi me trima Nga Tirana dhe Prishtina Gjermania edhe Zvicra Amerika dhe Turkia Çameria, Maqedonia Me daulle dhe çiftelia Kanë formuar parti dhe… Read more »

Luftar Spahiu…..POEME PER QYTETIN TIM

Luftar Spahiu…..POEME PER QYTETIN TIM

Luftar Spahiu 26.12.2016 · POEME PER QYTETIN TIM 1 -Ti, o qyteti im!Qyteti im!? Po,Ai e priti femijerine time. Hapi krahet dhe e mori ne gji. Femijerise time te traumatizuar,… Read more »