List/Grid

Krijimtari Subscribe to Krijimtari

HERONJTË E NËNTOKËS

HERONJTË E NËNTOKËS

HERONJTË E NËNTOKËS Bijtë e atdheut Të ndarë në sëcilin cep të atdheut tim Lindety për të mosvdekur kurrë Ju heronjtë e kësaj e bërë burrë. Asnjë sy trembur Të… Read more »

LULET NË LIVADHIN E JETËS..  Autor Namik Selmani.

LULET NË LIVADHIN E JETËS.. Autor Namik Selmani.

LULET NË LIVADHIN E JETËS   Në cilin sinor Dashuria ta dha fytyrëskuqjen e pafajshme të Evës Në cilin planet Ishte fshehur kur më shtizove gjer në Qiellin e Tetë?… Read more »

GËZUAR KOSOVA IME NËNTË VITE SHTET , NËNTË VITE PAVARËSI

GËZUAR KOSOVA IME NËNTË VITE SHTET , NËNTË VITE PAVARËSI

GËZUAR KOSOVA IME NËNTË VITE SHTET , NËNTË VITE PAVARËSI Unë jam Kosova shteti më i ri, sot kam ditëlindjen time dhe mbush nëntë vite të plota Pavarësi, nëntë vite… Read more »

DARDANIA IME (Në përvjetor)

DARDANIA IME (Në përvjetor)

DARDANIA IME (Në përvjetor) Ngadal po këndellesh e imja Dardani nga lashtësia flasin detajet e muza klithmë për Ty. Të tjerët më pëshpërisin mos nxito poet … e unë thur… Read more »

“Hyjneshat” e skulptores Arjeta Miftari prezantojnë Kosovën në Berlin e Köln.

“Hyjneshat” e skulptores Arjeta Miftari prezantojnë Kosovën në Berlin e Köln.

“Hyjneshat” e skulptores Arjeta Miftari prezantojnë Kosovën në Berlin e Köln. Arjeta Miftari, skulptorja nga Kosova një vitë më parë surprizoi me një ekspozitë me punimet e saj në skulprurë… Read more »

Te qofte me drite udha Kosove. Kujtim Mateli.

Te qofte me drite udha Kosove. Kujtim Mateli.

Te qofte me drite udha Kosove. Në hapësirën tënde, Kosovë, Yjet në shekuj u lodhën: “Pak dritë,- u thoshit,- pak dritë, Ta shohim në sy bacën kur na flet, S`na… Read more »

Po vjen dita a ardhmenise..  A. Nikolla Marku . Elbasan. Shkurt 16.2017

Po vjen dita a ardhmenise.. A. Nikolla Marku . Elbasan. Shkurt 16.2017

Po vjen dita a ardhmenise Mos qaj nan- ti mbaju fort Shqipja kendoi kangen e lirise u drodh globi qosh me qosh Sec u mblodhen anembane, djem e vajza syluane… Read more »

Namik Selmani.  Vargje: Gurët e Çajupit

Namik Selmani. Vargje: Gurët e Çajupit

Gurët e Çajupit Në dhe të huaj besomë, zemra m’u dogj m’u mallëngjye dërgomë një gur, dërgomë ta vë jastëk nënë krye Çajupi 1. Gurët e Çajupit do t’i vë… Read more »

TË FAL NJË TULIPAN  (Gëzuar Shën Valentin)

TË FAL NJË TULIPAN (Gëzuar Shën Valentin)

TË FAL NJË TULIPAN (Gëzuar Shën Valentin) Ditë e veçantë nga të tjerat Ka simbol dashurinë për motra ë nëna dhe goca të gjithësisë gëzuar Shën Valentin-fjalë dashurie. ***** Do… Read more »

SHËN VALENTINI

SHËN VALENTINI

SHËN VALENTINI Mos prit dhurata sot e dashur As nga ato fjalët magjike mos prit Nuk kam asgjë për të t’joshur I harxhuam gjatë udhës së bashku Ndaj në daç… Read more »