List/Grid

Krijimtari Subscribe to Krijimtari

Shume zuzarë po dëgjojmë Shqipëtarin pergojojnë!! Vargje nga Edvin Luka

Shume zuzarë po dëgjojmë Shqipëtarin pergojojnë!! Vargje nga Edvin Luka

Shume zuzarë po dëgjojmë Shqipëtarin pergojojnë Fol e tallu soj magjari Me shtëpi ,në samar kali Shqipëtari bir i Gurit Që nga koha e Lek Burrit Nuk janë dyndje badihava… Read more »

HERONJTË E NËNTOKËS

HERONJTË E NËNTOKËS

HERONJTË E NËNTOKËS Bijtë e atdheut Të ndarë në sëcilin cep të atdheut tim Lindety për të mosvdekur kurrë Ju heronjtë e kësaj e bërë burrë. Asnjë sy trembur Të… Read more »

LULET NË LIVADHIN E JETËS..  Autor Namik Selmani.

LULET NË LIVADHIN E JETËS.. Autor Namik Selmani.

LULET NË LIVADHIN E JETËS   Në cilin sinor Dashuria ta dha fytyrëskuqjen e pafajshme të Evës Në cilin planet Ishte fshehur kur më shtizove gjer në Qiellin e Tetë?… Read more »

GËZUAR KOSOVA IME NËNTË VITE SHTET , NËNTË VITE PAVARËSI

GËZUAR KOSOVA IME NËNTË VITE SHTET , NËNTË VITE PAVARËSI

GËZUAR KOSOVA IME NËNTË VITE SHTET , NËNTË VITE PAVARËSI Unë jam Kosova shteti më i ri, sot kam ditëlindjen time dhe mbush nëntë vite të plota Pavarësi, nëntë vite… Read more »

DARDANIA IME (Në përvjetor)

DARDANIA IME (Në përvjetor)

DARDANIA IME (Në përvjetor) Ngadal po këndellesh e imja Dardani nga lashtësia flasin detajet e muza klithmë për Ty. Të tjerët më pëshpërisin mos nxito poet … e unë thur… Read more »

“Hyjneshat” e skulptores Arjeta Miftari prezantojnë Kosovën në Berlin e Köln.

“Hyjneshat” e skulptores Arjeta Miftari prezantojnë Kosovën në Berlin e Köln.

“Hyjneshat” e skulptores Arjeta Miftari prezantojnë Kosovën në Berlin e Köln. Arjeta Miftari, skulptorja nga Kosova një vitë më parë surprizoi me një ekspozitë me punimet e saj në skulprurë… Read more »

Te qofte me drite udha Kosove. Kujtim Mateli.

Te qofte me drite udha Kosove. Kujtim Mateli.

Te qofte me drite udha Kosove. Në hapësirën tënde, Kosovë, Yjet në shekuj u lodhën: “Pak dritë,- u thoshit,- pak dritë, Ta shohim në sy bacën kur na flet, S`na… Read more »

Po vjen dita a ardhmenise..  A. Nikolla Marku . Elbasan. Shkurt 16.2017

Po vjen dita a ardhmenise.. A. Nikolla Marku . Elbasan. Shkurt 16.2017

Po vjen dita a ardhmenise Mos qaj nan- ti mbaju fort Shqipja kendoi kangen e lirise u drodh globi qosh me qosh Sec u mblodhen anembane, djem e vajza syluane… Read more »

Namik Selmani.  Vargje: Gurët e Çajupit

Namik Selmani. Vargje: Gurët e Çajupit

Gurët e Çajupit Në dhe të huaj besomë, zemra m’u dogj m’u mallëngjye dërgomë një gur, dërgomë ta vë jastëk nënë krye Çajupi 1. Gurët e Çajupit do t’i vë… Read more »

TË FAL NJË TULIPAN  (Gëzuar Shën Valentin)

TË FAL NJË TULIPAN (Gëzuar Shën Valentin)

TË FAL NJË TULIPAN (Gëzuar Shën Valentin) Ditë e veçantë nga të tjerat Ka simbol dashurinë për motra ë nëna dhe goca të gjithësisë gëzuar Shën Valentin-fjalë dashurie. ***** Do… Read more »