List/Grid

Krijimtari Subscribe to Krijimtari

DOLI NE SHTYP LIBRI IM I 4 “RRUGEGETOJ MBI VARG”… Me autor Veron Hoxhaj.

DOLI NE SHTYP LIBRI IM I 4 “RRUGEGETOJ MBI VARG”… Me autor Veron Hoxhaj.

DOLI NE SHTYP LIBRI IM I 4 RRUGEGETOJ MBI VARG FALEMINDERIT MIK Mark Simonii FALEMINDERIT MIK DHE PATRIOT Agron Shele …..FALEMINDERIT SHTEPIS BOTUSE Gazeta Muzgu – Mark Simoni ….. FALEMINDERIT… Read more »

LUTJA QË MË KA MUNGUE.. Nga Rame Smajlaj. Gjermani

LUTJA QË MË KA MUNGUE.. Nga Rame Smajlaj. Gjermani

LUTJA QË MË KA MUNGUE Lutje zemre m`ka gufue Që kur zoti më ka falë Rreze dielli më kanë mungue Refugjat që kur kam ardhë. Sa i dashur më je… Read more »

Në gjunjë, o botë vrastare!… Nga Namik Selmani

Në gjunjë, o botë vrastare!… Nga Namik Selmani

Në gjunjë, o botë vrastare! Sonte dua ta kap për fyti me litarë ligësinë e botës Atë trimoshen, llafazanen, atë që të zë rrugën me gurë Atë drizanen që të… Read more »

BJESHKET E FSHATIT TIM.. Nga Luftar Spahiu

BJESHKET E FSHATIT TIM.. Nga Luftar Spahiu

BJESHKET E FSHATIT TIM Ne bjeshket e fshatit tim, ku bari ne maji gjere ne gju shkone, flladi faqet t’i rreh me gezim, lepuri ne sy cakerrqejf t’shikon. Ne bjeshket… Read more »

MOS MA SHANI MËMËDHENË. Veron Hoxhaj

MOS MA SHANI MËMËDHENË. Veron Hoxhaj

MOS MA SHANI MËMËDHENË Se kam mall shpirtin ma brenë, Shumë dhe shumë Shqiptar, Të ikur nga Shqipëria, Flasin shajnë Mëmë-dhenë dhe hallet e tija, Ta quash veten Shqipëtarë Është… Read more »

”Pecë, Pecë , qeve ndrishe, tani si mu katandise.. Pershtatur per botim nga:Shpëtim Çela

”Pecë, Pecë , qeve ndrishe, tani si mu katandise.. Pershtatur per botim nga:Shpëtim Çela

Një rapsodi e vjetër . ku rapsodi popullor shqiptar i ishullit Specë, që ndezi Revolucionin grek e sakrifikoi jetën dhe pasurinë e tij në luftë kundër Turqisë, ditën e parë… Read more »

Mjeshtrat e peisazhit shqiptar ekspozojnë në Berat, qytetin e tyre frymëzues .

Mjeshtrat e peisazhit shqiptar ekspozojnë në Berat, qytetin e tyre frymëzues .

Qyteti i pazakontë, Berati ku arkitektura, historia, kultura, shkojnë përkrah të gjitha sëbashku, vazhdon të mbetet muza e mjeshtrave të artit pamor shqiptar me gjithë eksperiencat e gjata artistike ndër… Read more »

Kaltrinë moj! Vargje nga Namik Sulejmani .

Kaltrinë moj! Vargje nga Namik Sulejmani .

Kaltrinë moj! 1. Kaltrinë, moj, Jepja syrin e bukur Rugoves Kalasë dhe Lumëbardhit dritësor Po ruaj, bre Një shtizë të vetme për të parë një dritare të pahapur. Me këmbkën… Read more »

TI EMËR I ÇMUAR NËNE..

TI EMËR I ÇMUAR NËNE..

TI EMËR I ÇMUAR NËNE Më i çmuari emër -.Nënë e shenjtë , lule pranvere popullove botën,me krijesën njeri me virtytet me të çmuara begatove,. Sharmi yt dhuratë nga Hyu… Read more »

Flas me vargun e vrasê vetminê ! Vargje nga :P.Dida.

Flas me vargun e vrasê vetminê ! Vargje nga :P.Dida.

Flas me vargun e vrasê vetminê ! Jam mêsuar t’ulem nê kafe vetêm. dhe miku im varg me vjen i pa ftuar. E pyesim njêri tjetrin dje ku e lamê,… Read more »