List/Grid

Krijimtari Subscribe to Krijimtari

Në vend të një parathënieje për librin e poetit Namik Selmani “Pesha e qiellit të vendlindjes”

Në vend të një parathënieje për librin e poetit Namik Selmani “Pesha e qiellit të vendlindjes”

Bekimi i një libri Në vend të një parathënieje për librin e poetit Namik Selmani “Pesha e qiellit të vendlindjes” Kur për herë të parë lamë pas kurrizëve tanë të… Read more »

Me duart nga varret e pagjetur… Nga Namik Selmani

Me duart nga varret e pagjetur… Nga Namik Selmani

Me duart nga varret e pagjetur… Kushtuar të zhdukurve në Luftën e Kosovës Më 30 gusht të çdo viti në Kosovë është Dita e të Zhdukurve Ofshama e shkronjës Ma… Read more »

MOS MENDO….. Vargje nga Zabit Sulo.

MOS MENDO….. Vargje nga Zabit Sulo.

MOS MENDO….. Mos mendo se dashuria Te buzeqesh perjete, Ajo vjen e iken,ashtu, sic vijne stinet, e gezuar si femije Edhe iken e zhubrosur,e zverdhur,si flete. Mos mendo….. Se vitet… Read more »

Këmisha e Agushit. Tregim nga: Namik Selmani

Këmisha e Agushit. Tregim nga: Namik Selmani

Këmisha e Agushit Tregim nga Namik Selmani Nënë Nazua në fshatrat e Shijakut sa rroi e njihnin të gjithë. E njihnin dhe mirë shumë mirë. E gratë e një krahine… Read more »

ATDHEU TËND-ATDHEU IM.. Skender Lazaj

ATDHEU TËND-ATDHEU IM.. Skender Lazaj

ATDHEU TËND-ATDHEU IM Në dheun tënd, në dheun tim Nderi sot është i pavlerë Jeta të kthehet në zhgënjim Në dheun tënd, në dheun tim! Duhet t’jesh kusar e derr… Read more »

Veç një atdhe kam -Poemë- Nga Namik Selmani

Veç një atdhe kam -Poemë- Nga Namik Selmani

Veç një atdhe kam -Poemë- Nga Namik SelmaniMund të shoh ca male të tjerë me blerim mbushur Mund të shkoj në Everest si fitimtar me flamur. Veç një atdhe dua… Read more »

Aromë Osumi në Ulqin… Nga Namik Selmani

Aromë Osumi në Ulqin… Nga Namik Selmani

Reportazh nga Ulqini Ulqini është larg. Larg e afër Beratit. Qytetet me njerëzit, historinë, legjendat, misteret e të thënat e tyre kanë gjithmonë një Kod bashkëjetese kudo ku gjallon fryma… Read more »

Atdheu më erdhi mbrëmë… Namik Selmani

Atdheu më erdhi mbrëmë… Namik Selmani

Atdheu më erdhi mbrëmë A nuk është edhe monologu ynë këto ditë të vështira që kalon kombi ynë??? Mbrëmë më erdhi atdheu teksa në gjumë isha Më solli livadhet e… Read more »

TI MUND TË LARGOHESH POR ZEMREN S’MUND TA MARRËSH… Vargje nga Skender Lazaj.

TI MUND TË LARGOHESH POR ZEMREN S’MUND TA MARRËSH… Vargje nga Skender Lazaj.

TI MUND TË LARGOHESH POR ZEMREN S’MUND TA MARRËSH Me ne, ti ëndërrove ëndrrën e bukur Dhe s’the: – kjo është një marrëzi- Në çdo fitore porsi ne ishe i… Read more »

TE PUTHIM ÇAMERINE……Vargje nga Kamber Cano

TE PUTHIM ÇAMERINE……Vargje nga Kamber Cano

TE PUTHIM ÇAMERINE…… Plaku i moçëm çam u ngrit që me natë Vuri kollaron e veshi kostumin e ri “Do iki -i tha të shoqes-Do shkoj në Filat” E shoqja… Read more »