List/Grid

Krijimtari Subscribe to Krijimtari

NENES SE MADHE….. Vargje nga Zabit Sulo.

NENES SE MADHE….. Vargje nga Zabit Sulo.

NENES SE MADHE….. Sote dua ti dhuroj.. Nenes se madhe, Karbunares moj, Nje kenge zemre, Te bukur fare, Nenes time Myzeqare. Sot une dua te kendoj, Per nenen time zemren… Read more »

METEOR NGA SHQIPERIA. Vargje nga: Veron Hoxhaj

METEOR NGA SHQIPERIA. Vargje nga: Veron Hoxhaj

METEOR NGA SHQIPERIA, Un Shqiptar ,dhe ti Shqiptar Sot te lirë dhe të pa ndarë, Dje të dyndur te dhunuar, Ne token ton te përvëluar. Shko atje ku qe stërgjyshi,… Read more »

NUK DO TË LODHEM KURRË. Skender Laze Trebeshina.

NUK DO TË LODHEM KURRË. Skender Laze Trebeshina.

NUK DO TË LODHEM KURRË Ti më premtove, se do të vije patjetër, dhe unë të prita plot gaz e shend. Ngaqë s’erdhe, po të shkruaj këtë letër dhe do… Read more »

S’MBULOHET DIELLI ME FERREXHE…. Skender Lazaj.

S’MBULOHET DIELLI ME FERREXHE…. Skender Lazaj.

S’MBULOHET DIELLI ME FERREXHE Erërat shtyjnë t’errëtat re Përmbi qiejtë e Atdheut Re- t, si të zezat ferrexhe Përshtillen rrotull Skënderbeut! Me kryq të thyer në duar u kthye Një… Read more »

Valixhja e mërgimtarit. Vargje nga Namik Selmani.

Valixhja e mërgimtarit. Vargje nga Namik Selmani.

1. Kujdes, bir, kur të mbushësh valixhen e udhëtimit! Mos harro ndërresat e adresat e miqve të largët! Mos harro një libër shqip të mundësh netët e mërgimit! Mos harro… Read more »

Në vend të një parathënieje për librin e poetit Namik Selmani “Pesha e qiellit të vendlindjes”

Në vend të një parathënieje për librin e poetit Namik Selmani “Pesha e qiellit të vendlindjes”

Bekimi i një libri Në vend të një parathënieje për librin e poetit Namik Selmani “Pesha e qiellit të vendlindjes” Kur për herë të parë lamë pas kurrizëve tanë të… Read more »

Me duart nga varret e pagjetur… Nga Namik Selmani

Me duart nga varret e pagjetur… Nga Namik Selmani

Me duart nga varret e pagjetur… Kushtuar të zhdukurve në Luftën e Kosovës Më 30 gusht të çdo viti në Kosovë është Dita e të Zhdukurve Ofshama e shkronjës Ma… Read more »

MOS MENDO….. Vargje nga Zabit Sulo.

MOS MENDO….. Vargje nga Zabit Sulo.

MOS MENDO….. Mos mendo se dashuria Te buzeqesh perjete, Ajo vjen e iken,ashtu, sic vijne stinet, e gezuar si femije Edhe iken e zhubrosur,e zverdhur,si flete. Mos mendo….. Se vitet… Read more »

Këmisha e Agushit. Tregim nga: Namik Selmani

Këmisha e Agushit. Tregim nga: Namik Selmani

Këmisha e Agushit Tregim nga Namik Selmani Nënë Nazua në fshatrat e Shijakut sa rroi e njihnin të gjithë. E njihnin dhe mirë shumë mirë. E gratë e një krahine… Read more »

ATDHEU TËND-ATDHEU IM.. Skender Lazaj

ATDHEU TËND-ATDHEU IM.. Skender Lazaj

ATDHEU TËND-ATDHEU IM Në dheun tënd, në dheun tim Nderi sot është i pavlerë Jeta të kthehet në zhgënjim Në dheun tënd, në dheun tim! Duhet t’jesh kusar e derr… Read more »