List/Grid

Krijimtari Subscribe to Krijimtari

SOT KETU NESER ATJE….NGA: Veron Hoxhaj

SOT KETU NESER ATJE….NGA: Veron Hoxhaj

SOT KETU NESER ATJE SHTEGTAR SI DALLANDYSHJA SOT KËTU E NESËR ATJE, VEÇ NJË VIT TË KUJTOJNË EMRIN, PASTAJ NGELESH PLEH NËN DHE. SHPIRTI IKU SHKOJ NË RRËNJË, THA ME… Read more »

GJAKOVA QË MBAJË N’MEND.. Nga Bashkim Buxhovi.

GJAKOVA QË MBAJË N’MEND.. Nga Bashkim Buxhovi.

GJAKOVA QË MBAJË N’MEND Në qytet t’vjeter ku ishin dy qarshi, s’kan pasë t’shtyem ato për bukuri… Rrugt e ngushta e shtruem me gurë, e çdo shtëpi rreth em rreth… Read more »

YLL QË NUK SHUHET KURRË (Presidentit Ibrahim Rugova)

YLL QË NUK SHUHET KURRË (Presidentit Ibrahim Rugova)

YLL QË NUK SHUHET KURRË (Presidentit Ibrahim Rugova) Deshta të të vizitoja edhe sot aty në Dardani, tek pushon Ti e zemra dot s´të harron. —- Si atë ditë ,para… Read more »

PËRMETI IM.

PËRMETI IM.

PËRMETI IM Në Përmetin e Naimit qytetit të trëndafilit, mjaltë e ëmbël n’ato troje fjala që rrjedh prej goje! Rrjedhin ëmbël fjalë dhe këngë fletë me gojë çdo gur e… Read more »

Kujtimi mbeti fotografi…E shkruar nga: Hajrulla H. Buzani

Kujtimi mbeti fotografi…E shkruar nga: Hajrulla H. Buzani

Kujtimi mbeti fotografi . Çdo ditë shihemi unë dhe ti E ti, në fshehtësi e ruan ndjenjën. Unë derdh lot, se kam mall për ty E ti, ma lëndon pa… Read more »

Dëshirë. Vargje nga : Anastasia Cipi

Dëshirë. Vargje nga : Anastasia Cipi

Dëshirë Ndonjëherë bëhem rob i pafaj i një çudie Dua të ndiej dhimbjen e kohës që sherroset Dua të puth në buzë , lutje e lotë me përgjërime T’i marr… Read more »

Ç’JU BËRI MALI O DJALË.

Ç’JU BËRI MALI O DJALË.

Ç’JU BËRI MALI O DJALË. Thëllëza hipur mbi gurë, Nuk po këndon është e sëmurë, Shikon malin mbi paleta… I prerë e i bërë feta… ç’të bëri mali o djalë?… Read more »

PSE PO VRET VËLLAI VËLLANË?!

PSE PO VRET VËLLAI VËLLANË?!

PSE PO VRET VËLLAI VËLLANË Pse po vret vëllai vëllanë? Në të bukurën Shqipëri, Për një metro tokë tabani, Vishet Nëna korb i zi. Ku shkoj dhimbja? ku shkoj malli?… Read more »

PROVOKIMI.

PROVOKIMI.

Beogradi zyrtar filloi provokimet me gjuetar të maskuar ata bijë të shkinës. Luftën keni humbur tash e shtatëmbëdhjetë vjet fëmijë duke vrarë gjenocid , deri në likuiditet. Në Mitrovicë të… Read more »

PËR JU… Vargje nga Rame Smajlaj

PËR JU… Vargje nga Rame Smajlaj

PËR JU Për ju që më doni kurrë zërin nuk ndaloje është një ndjenjë dhimje të tillë,Zoti më gatoje. Të tjerët më injorojnë tallen i ligë je o njeri.. burrat… Read more »