List/Grid

Krijimtari Subscribe to Krijimtari

Atdheu më erdhi mbrëmë… Namik Selmani

Atdheu më erdhi mbrëmë… Namik Selmani

 Atdheu më erdhi mbrëmë A nuk është edhe monologu ynë këto ditë të vështira që kalon kombi ynë??? Mbrëmë më erdhi atdheu teksa në gjumë isha Më solli livadhet e… Read more »

TI MUND TË LARGOHESH POR ZEMREN S’MUND TA MARRËSH… Vargje nga Skender Lazaj.

TI MUND TË LARGOHESH POR ZEMREN S’MUND TA MARRËSH… Vargje nga Skender Lazaj.

 TI MUND TË LARGOHESH POR ZEMREN S’MUND TA MARRËSH Me ne, ti ëndërrove ëndrrën e bukur Dhe s’the: – kjo është një marrëzi- Në çdo fitore porsi ne ishe i… Read more »

TE PUTHIM ÇAMERINE……Vargje nga Kamber Cano

TE PUTHIM ÇAMERINE……Vargje nga Kamber Cano

  TE PUTHIM ÇAMERINE…… Plaku i moçëm çam u ngrit që me natë Vuri kollaron e veshi kostumin e ri “Do iki -i tha të shoqes-Do shkoj në Filat” E… Read more »

Ma ndez zemrën arbërishtja. Namik Selmani

Ma ndez zemrën arbërishtja. Namik Selmani

 Ma ndez zemrën arbërishtja Namik Selmani Arbëria matanë detit na kujton Se na të huaj jemi te ky dhe Zef Serembe Ndë kangjel të vargut-diell Sulem, zbres e ngrihem prapë… Read more »

S’ DUA TË FLAS..Ilmi Tahiri

S’ DUA TË FLAS..Ilmi Tahiri

 S’ DUA TË FLAS Dëshprim në brendi brenga halle rrotull brenda edhe pas, me dhimbjen time , lumturinë e askujt s’dua t’a prish, e lëre të ta vras, dashurisë dhe… Read more »

TY TË DUHET VETËVENDOSJE . ©Maki M Canolli

TY TË DUHET VETËVENDOSJE . ©Maki M Canolli

 TY TË DUHET VETËVENDOSJE Në daq m’e hëngër e mos me u ngi shko e hyn në një parti, në daq m’e u fry në gjoks e xhep shko e… Read more »

“Kolor” hapet në Edward Leart edicioni i 17-të i ekspozitës të fëmijëve

“Kolor” hapet në Edward Leart edicioni i 17-të i ekspozitës të fëmijëve

 “Kolor” hapet në Edward Leart edicioni i 17-të i ekspozitës të fëmijëve Ekspozita “Kolor” e kthyer tashmë në një traditë të rëndësishme në artet pamore është hapur mbrëmjen e sotme… Read more »

NJË DITË QINGJ KATËR VJET UJK

NJË DITË QINGJ KATËR VJET UJK

 NJË DITË QINGJ KATËR VJET UJK Në k’të pyllnaj të marruar Si në xhungël bëhet ligji Ujku qimen s’ka ndërruar Por ka veshur lëkur qingji! I thotë: jemi një biçim… Read more »

SHËNIME NGA DIASPORA ME DY AUTORË DHE NJË SHKOLLË SHQIPE..Nga Petrit Aliaj.

SHËNIME NGA DIASPORA ME DY AUTORË DHE NJË SHKOLLË SHQIPE..Nga Petrit Aliaj.

 SHËNIME NGA DIASPORA ME DY AUTORË DHE NJË SHKOLLË SHQIPE.. Shoqata “Shqiponja” në Costa Volpina,tashmë ka hyrë në 11 vjetorin e saj me histori aktivitesh cilësore në rritje, të cilat… Read more »

NËNA. Poezi nga Veron Hoxhaj

NËNA. Poezi nga Veron Hoxhaj

 NËNA Poezi nga Veron Hoxhaj Nëna është aromë Është valjum qetësus, Por është dhe si lëmshi Që të mbyt në gush. Ah moj Nëna ime , Meteor e rrallë..!!!! Sa… Read more »