List/Grid

Histori Subscribe to Histori

Shkelqimi dhe renia e nje qyteti …… Dhimiter Rrera.

Shkelqimi dhe renia e nje qyteti …… Dhimiter Rrera.

“Kuçova” ka qenë vendbanimi i hershëm Ilir i fisit Desaret………… Periudhe qe vec ndonje renoje aty ketu ska me asnje gjurme!!                                                                                                          Shkaterim !.. Vone shfaqet nje prej kishave me… Read more »

Z.Ivanov, shqiptarët janë Maqedonia e lashtë

Z.Ivanov, shqiptarët janë Maqedonia e lashtë

Përgatiti: Valter Koxhaj Nëse maqedonia sot është në një krizë identiteti dhe kërkonë të vërtetoj një trashëgimi historike pa marrë parasysh shqiptaret gabon. Kjo është e pamundur historikisht dhe nuk… Read more »

ROLI I NJERËZVE TË MËDHENJ NË ZHVILLIMIN E GJUHES DHE TË KOMBIT… Nga Afrim Caka Gjakove.

ROLI I NJERËZVE TË MËDHENJ NË ZHVILLIMIN E GJUHES DHE TË KOMBIT… Nga Afrim Caka Gjakove.

ROLI I NJERËZVE TË MËDHENJ NË ZHVILLIMIN E GJUHES DHE TË KOMBIT Fadil Hoxha për kohën ishte dhe mbetet hero kombëtar. Ai zë një vend qendror në radhët e kësaj… Read more »

​DOKUMENT I RRALLË: KUR SHTETI GREKOBAVAREZ E NJIHTE ÇAMËRINË DHE EPIRIN SI PJESË TË SHQIPËRISË

​DOKUMENT I RRALLË: KUR SHTETI GREKOBAVAREZ E NJIHTE ÇAMËRINË DHE EPIRIN SI PJESË TË SHQIPËRISË

(FLETORJA ZYRTARE E  VITIT 1835) Rreth nënndarjes së Konsullatës së Epirit dhe Shqipërisë, në nënkonsullata. VENDIM I OBORRIT MBRETËROR PËR PUNËT E JASHTME TË SHTETIT Zbaton Nënndarja e zonës së… Read more »

Heroina e Sanxhakut – Amina Nuroviç

Heroina e Sanxhakut – Amina Nuroviç

Heroina e Sanxhakut – Amina Nuroviç Fahri Xharra Analiza, Trashigimia Kombëtare Dreq o punë ! Përderisa në Sanxhakun e “harruar “ shqiptar ka filluar të ndizet zjarri i dashurës ndaj… Read more »

Si të spjegojmë që Ortodoksia nuk është Greqia ?

Si të spjegojmë që Ortodoksia nuk është Greqia ?

Si të spjegojmë që Ortodoksia nuk është Greqia ? Sa do që na pëlqen apo jo , kundër çështjes shqiptare ekziston boshti muslimano-ortodoks . Një habi e kohëve të fundit… Read more »

Pse vetëm amerikanëve iu interesonte shkollimi shqip në jugun e Shqiperisë ? Fahri Xharra,19.02.17 Gjakovë

Pse vetëm amerikanëve iu interesonte shkollimi shqip në jugun e Shqiperisë ? Fahri Xharra,19.02.17 Gjakovë

Pse vetëm amerikanëve iu interesonte shkollimi shqip në jugun e Shqiperisë ? Ose Pse grekët nuk i lejonin shkollat shqipe në Shqipëri ? “Asnjë gjuhë tjetër dhe asnjë shkollim në… Read more »

Zhvillohet ne qytetin e Lezhes , simpoziumi shkencor kushtuar Abnorit te Madh”Gjon Gazulli(1400-1465)”

Zhvillohet ne qytetin e Lezhes , simpoziumi shkencor kushtuar Abnorit te Madh”Gjon Gazulli(1400-1465)”

Nen inisjativen dhe kujdesin  e zPaulin Z. Zefi. Zhvillohet ne qytetin e Lezhes , simpoziumi shkencor kushtuar Abnorit te Madh”Gjon Gazulli(1400-1465)”ne perkujtim te 552-vjetorit te vdekjes(19.02.1465),eveniment i organizuar ne ambientet… Read more »

E verteta eshte e vertete ,e smunde te mbulohet nga disa pseudohistorian e tradhetar te kombit te vete !!!

E verteta eshte e vertete ,e smunde te mbulohet nga disa pseudohistorian e tradhetar te kombit te vete !!!

Ështe per te ardhur keq  kembengulja e disa njerzeve ne mes tone  per te zgjedhur, ne mese te ish  pushtuesve e masakruesve  te kombit tone ne shekuj, si pushtues te… Read more »

Një rikujtim për Iliaz Kurteshin . Nga Fahri Xharra .

Një rikujtim për Iliaz Kurteshin . Nga Fahri Xharra .

Para se ta lexoni shkrimi , ju lutem pak vëmendje. Është një ndryshim i madh në mes të “komunistëve “ shqiptar të Kosovës dhe komunistëve të Shqipërisë ; e një… Read more »