List/Grid

Histori Subscribe to Histori

“Hyjnori GJERGJ KASTRIOTI(1405-1468)dhe Arbnori i madh,PAL GAZULLI(1405-1470)”….

“Hyjnori GJERGJ KASTRIOTI(1405-1468)dhe Arbnori i madh,PAL GAZULLI(1405-1470)”….

“Hyjnori GJERGJ KASTRIOTI(1405-1468)dhe Arbnori i madh,PAL GAZULLI(1405-1470)”…. *Kontaktet e para ndermjet Arberise dhe Republikes se Raguzes nisin qe nga zanafilla e krijimit te ketij shteti(1358)por lidhjet e ngushta ndermjet Raguzes… Read more »

Pse e urrenim Sali Protopapen?

Pse e urrenim Sali Protopapen?

Shkruan Fahri Xharra. Po ky ishte Sejfi Protopapa , pra emri i tij i vërtetë është Sejfi Protopapa. Ishte bir i një avokati me origjinë nga fshati Protopapë i Korçës…. Read more »

Lundrimi nëpër Iliri-Histritët.  Fahri Xharra  Gjakove.

Lundrimi nëpër Iliri-Histritët. Fahri Xharra Gjakove.

Sa e këndshme është kur ke ku të shkosh. Ç`farë krenarie të mbërthen kur lundron nëpër historinë e të parëve ;dhe nuk je i ”zbritur ” nga paramendimet dhe sajimet… Read more »

“Teoria Heliocentrike dhe kontributi i pacmueshem i shkencetarit Arber,GJON GAZULLI(1400-1465)”….

“Teoria Heliocentrike dhe kontributi i pacmueshem i shkencetarit Arber,GJON GAZULLI(1400-1465)”….

“Teoria Heliocentrike dhe kontributi i pacmueshem i shkencetarit Arber,GJON GAZULLI(1400-1465)”…. *Astronomi i guximshem gjermano-polak”Nikolla Koperniku(1473-1543)”italianet e medhenj;”Giordano Bruno(1548-1600)”dhe”Galileo Galilei(1564-1642)”apo zanafilla e”Teorise heliocentrike”ishte/eshte e gjitha merite e gjeniut tone Arbnor”GJON GAZULLI(1400-1465)”te… Read more »

Holokausti serb ndaj hebrenjve dhe çështja shqiptare.

Holokausti serb ndaj hebrenjve dhe çështja shqiptare.

Fahri Xharra,29.09.16 Gjakovë Serbia e kishte kampin e vdekjes së hebrenjve; por falë intuitës hebraike ai kamp përmendet edhe sot, ai kamp është i shënuar në të gjitha datotekat e… Read more »

Tetovë, kur testamenti i sllavo-maqedonëve shkruhej në shqip. Nga Arben Llalla

Tetovë, kur testamenti i sllavo-maqedonëve shkruhej në shqip. Nga Arben Llalla

Gjysma e Maqedonisë pa sllavë, pjesë e mbretërisë shqiptare dokument-testamenti i lëshuar nga gjykata e Tetovës në gjuhën shqipe e vitit 1943. Ja çfarë shkruhet në letrën në dialektin geg të… Read more »

Punimet per zgjerimin e rruges ,nxjerin ne pah nje thesar arkeologjik.

Punimet per zgjerimin e rruges ,nxjerin ne pah nje thesar arkeologjik.

* Lezhe,”Koder Gjazuj” “Nje zbulim rastesor por shume sensacional ne lokalitetin”Koder Gjazuj” prane fshatit malor’Gjazuj/Gazuj”;Njesia Administrative Ungrej-Bashkia Lezhe(Mirdita etnografike)”……. *Gjithcka ka startuar fale procesit te punes per zgjerimin e rruges… Read more »

Holokausti grek mbi hebrenjt. Nga Fahri Xharra.

Holokausti grek mbi hebrenjt. Nga Fahri Xharra.

Holokausti grek mbi hebrenjt  Fahri Xharra  Sep 28, 2016 Krujë, 1944: Familja hebreje nga ish Jugosllavia të cilët ishin strehuar dhe shpëtuar nga shqiptarët. | (Burimi :Kanuni i Leke Dugagjinit||… Read more »

MISIONARI AMERIKAN DR. ELIA RIGGS NJOHËS E LËVRUES I GJUHËS SHQIPE NË FILLIMET E RILINDJES KOMBËTARE.

MISIONARI AMERIKAN DR. ELIA RIGGS NJOHËS E LËVRUES I GJUHËS SHQIPE NË FILLIMET E RILINDJES KOMBËTARE.

MISIONARI AMERIKAN DR. ELIA RIGGS NJOHËS E LËVRUES I GJUHËS SHQIPE NË FILLIMET E RILINDJES KOMBËTARE Përgatiti ARTUR VREKAJ Përgjigje e Dr. Elias Riggs për Bordin e Komisionerëve Amerikanë të… Read more »

Fjalët e para të Iliadës janë shkruar në gjuhën pellazge-shqipe, me alfabet pellazg jo grek.

Fjalët e para të Iliadës janë shkruar në gjuhën pellazge-shqipe, me alfabet pellazg jo grek.

Luftulla Peza Duke studiuar Iliadën dhe Odisenë kemi gjetur se ato fillojnë me  fjalë të gjuhës shqipe: Titulli origjinal i Iliadësdhe fjalët e para të këngës së parë të Iliadës… Read more »