List/Grid

Diaspora Subscribe to Diaspora

PRESIDENTE KA LEZET, POR ME PLIS ËSHTË MREKULLI!

PRESIDENTE KA LEZET, POR ME PLIS ËSHTË MREKULLI!

PRESIDENTE KA LEZET POR ME PLIS ËSHTË MREKULLI! Oh sa bukur përmbi krye përmbi plis rri një shqiponjë kur e mba’ miku i shqiparëve plot krenari e mban kjo zonjë!… Read more »

Sofra e madhe dardane e “Darkës së Lamës” në Moosburg . Nga Florim Zeqa.

Sofra e madhe dardane e “Darkës së Lamës” në Moosburg . Nga Florim Zeqa.

Sofra e madhe dardane e “Darkës së Lamës” në Moosburg Nën patronatin e shoqatës atdhetare “Bekim Berisha-Abeja”, të dielën e 30 tetorit 2016 në Moosburg të Gjermanisë u mbajt takimi… Read more »

NJË SEMINAR ME SHUMË VLERA PËR MËSUESIT E GJUHËS SHQIPE,NË KROACI, SLLOVENI E ITALI.

NJË SEMINAR ME SHUMË VLERA PËR MËSUESIT E GJUHËS SHQIPE,NË KROACI, SLLOVENI E ITALI.

NJË SEMINAR ME SHUMË VLERA PËR MËSUESIT E GJUHËS SHQIPE,NË KROACI, SLLOVENI E ITALI. Me ftesë të Ministrisë së Diasporës së Kosovës e në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit e… Read more »

Kujt ti besojmë ?! Shkruan Burhan Klaiqi Pajaziti

Kujt ti besojmë ?! Shkruan Burhan Klaiqi Pajaziti

Menjëher pas çlirimit të Kosovës filloj një ofanziv e egër kundër luftëtarëve të lirisë. Duke filluar me arrestime të vogla kinse për armëmbajtje pa leje e deri tek akuzat më të… Read more »

Arti, pasaporta më e mirë e një kombi – Fotoreportazh nga Florim Zeqa

Arti, pasaporta më e mirë e një kombi – Fotoreportazh nga Florim Zeqa

Takimi i së shtunës i 22 tetorit, i komunitetit shqiptar në San Vendemiano (Trevizo-Itali), organizuar nën patronatin e veprimtarit Selim Musaj, enkas për mikëpritjen e artistit të madh shqiptar, mjeshtrit… Read more »

Historiani Prof. Dr. Sadik Krasniqi,ne Kanada per mbledhjen e materialit historik..

Historiani Prof. Dr. Sadik Krasniqi,ne Kanada per mbledhjen e materialit historik..

Rikard Shpori Kryetari I Bashkësisë Shqiptare të Kebekut në Montreal, dhe Mary Deros, Nënkryetare e Bashkisë së Montrealit, Pritën në Montreal, Historianin Prof. Dr. Sadik Krasniqi, Drejtorisë sektorit të historisë… Read more »

Kush jemi ne ? Nga Qazim Zejnaj Zvicer

Kush jemi ne ? Nga Qazim Zejnaj Zvicer

Kush jemi ne ? E na shtrohet pyetje e perhershme nga vijme e nga shkojme ? Kush jane shqiptaret dhe kush krijoje gjithesine ? cila eshte natyra dhe karakteri i… Read more »

“SOFRA SHQIPTARE ” NË LECCO(It),HAP PËRSËRI DYERT E SHKOLLËS SHQIPE..

“SOFRA SHQIPTARE ” NË LECCO(It),HAP PËRSËRI DYERT E SHKOLLËS SHQIPE..

  Është e pamundur të mos emocionohesh në këtë ditë të mrekullueshme ku prindërit me fëmijët e tyre të veshur si për festë e ndryshojnë komplet atmosferën e një ditë… Read more »

Argumentim i sinqerte, i nje prej aktivisteve me me ze ne Diaspore…Perpjekjet per konsolidimin e Federates se shoqatave Shqiptare ne Itali.

Argumentim i sinqerte, i nje prej aktivisteve me me ze ne Diaspore…Perpjekjet per konsolidimin e Federates se shoqatave Shqiptare ne Itali.

Erida Cela Perlala Pershendetje miq shqiptar! Dje mora pjese si perfaqsuese e shoqates ” Aquasport Terme Asd” Padova bashke me dy perfaqsues te tjere te Shoqates sone, Besnike Kuniqi dhe… Read more »

TAKIME-TRADITË TË LIDERËVE SHQIPTARË ME DIASPORËN, BASHKËPUNIMI VETËM NË LETËR

TAKIME-TRADITË TË LIDERËVE SHQIPTARË ME DIASPORËN, BASHKËPUNIMI VETËM NË LETËR

TAKIME-TRADITË TË LIDERËVE SHQIPTARË ME DIASPORËN, BASHKËPUNIMI VETËM NË LETËR Koment  ne lidhje me takimet dhe nismat e liderve Shqiptar qe shfaqen per interesat e politikes her pas here ne… Read more »