List/Grid

Diaspora Subscribe to Diaspora

-“Ç’TI BËJ OQEANIT”- ?

-“Ç’TI BËJ OQEANIT”- ?

-“Ç’TI BËJ OQEANIT”- ? *************************** Më jep pak forc ta ndal dëborën . Më jap pak zjarr ta shkrij kallkanin . Më jep dy kraj të fluturoj . Të përshkroj… Read more »

I permenduri pas vdekjes… Tregim nga Luftar Spahiu.

I permenduri pas vdekjes… Tregim nga Luftar Spahiu.

Ngjarje e jetuar I permenduri pas vdekjes Sapo kishte kaluar viti i makabritetit qe provoi vendi,1997. Njerzit ende ishin te traumatizuar. Balili qe kish punuar gjashte vjet ne Greqi ,ish… Read more »

KUQ E ZI NË AUSTRI… Pershkrim nga Petrit Aliaj.

KUQ E ZI NË AUSTRI… Pershkrim nga Petrit Aliaj.

KUQ E ZI NË AUSTRI. Me ftesë të zj.Shpresa Kamberaj ,kryetare e shoqatës së gruas “Kuq e Zi”të qytetit alpin Austriak, Villach ose Villaco siç e quajnë vendasit, i bashkangjitemi… Read more »

-“MË FALNI BABË E NËNË ” Xhaxho Plaku

-“MË FALNI BABË E NËNË ” Xhaxho Plaku

  ****************************** Nuk mu doli gjumi . Nga zilja e orës . Më kish lagur loti . Pëllëmbën e dorës . ********************** Në ëndërr më doli . Halle madhe mëma… Read more »

LETËR PUBLIKE!  Nga: Nazim Qehaja

LETËR PUBLIKE! Nga: Nazim Qehaja

LETËR PUBLIKE! Mjekë, deputet në Parlamentin e Kosovës, kolegë të studimeve, koleg të profesionit dhe ish student të mI! Në këtë vend jam i detyruar të shprehë paknaqësinë time të… Read more »

E Verbëra.. Tregim nga: Sterio Anastazia

E Verbëra.. Tregim nga: Sterio Anastazia

E Verbëra.. Mama,Mama thirri vajza e trembur ne errësire .Kohët e fundit e kapte një makth që e digjte si një zjarr që lëshonte shtëllunga tymi të zi . Ajo… Read more »

LETER E HAPUR DREJTUAR MINISTRIT TE KULTURES, RINISE DHE SPORTEVE KOSOVE! I NDERUAR Z. SHALA!

LETER E HAPUR DREJTUAR MINISTRIT TE KULTURES, RINISE DHE SPORTEVE KOSOVE! I NDERUAR Z. SHALA!

LETER E HAPUR DREJTUAR MINISTRI SE SE KULTURES, RINITE DHE SPORTEVE KOSOVE! I NDERUAR Z. SHALA! Ne vijim te interesimit tone per trashegimnine tone kulturore mbarekombetare, ne vijim te inspektimeve… Read more »

Lidhja e Shkrimtarëve dhe e Artistëve Shqiptar në Itali,promovim i kultures shqiptare.

Lidhja e Shkrimtarëve dhe e Artistëve Shqiptar në Itali,promovim i kultures shqiptare.

Lidhja e Shkrimtarëve dhe e Artistëve Shqiptar në Itali eshte themeluar  në muajin Maj të vitit 2015 në Verona Itali. Lidhja eshte konceptuar  si një shoqatë ku aderojnë shkrimtar, poet,… Read more »

Mos harroni se bashkimi bane fuqine …  Dode Dedvukaj

Mos harroni se bashkimi bane fuqine … Dode Dedvukaj

Para shume vitesh me pare e mbaje mend qe per festen e 28 nentorit, arritej numri i pjesmarrjes se popullit deri 2000 veta, ….simjet ishim afer 200 personave.. Te gjitha… Read more »

VEZA E COLOMBiT NË MiLANO….

VEZA E COLOMBiT NË MiLANO….

VEZA E COLOMBiT NË MiLANO…. Titulli në fakt nuk aspak lidhje me shprehjen e Kolombit kur zbuloi Amerikën më 1492,por me të tjerë personazhe që i takojmë pothuajse shpesh, e… Read more »