List/Grid

Diaspora Subscribe to Diaspora

KESHILLA BEFASUESE E KRYETARIT… Nga Luftar Spahiu .

KESHILLA BEFASUESE E KRYETARIT… Nga Luftar Spahiu .

KESHILLA BEFASUESE E KRYETARIT Nje kooperativist, i cili kishte gjashte femije dhe vetem me nje krah pune kishte mbetur ne dite te hallit dh nuk kishte buke per femijet. I… Read more »

Pseudopatriotët dhe mbeturinat komuniste, të maskuar nën petkun e “bashkimit kombëtar”!

Pseudopatriotët dhe mbeturinat komuniste, të maskuar nën petkun e “bashkimit kombëtar”!

Pseudopatriotët dhe mbeturinat komuniste, të maskuar nën petkun e “bashkimit kombëtar”! Ideja e bashkimit kombëtar është shumë e vjetër, do të thoja mijëvjeqare. Pushtimet e gjata dhe paaftësia jonë për… Read more »

ME RRENJE SI TE RRAPIT

ME RRENJE SI TE RRAPIT

ME RRENJE SI TE RRAPIT (Dëshmorit nga Morina – Arben Ukshini) Ti Arben gjithkund ishe t’madh e kishe hapin edhe rrënjë të forta kishe rrënje si të rrapit. Me armikun… Read more »

NËNAT TONA QEN SI BLETA

NËNAT TONA QEN SI BLETA

NËNAT TONA QEN SI BLETA Në vendlindje e vetmuar, Nëna qante lot kulluar, Kujton çup e kujton djal, Kujton vatrën plot vërdallë. Një tepsi bërë me lakror, Një çanak me… Read more »

Lamtumira Dritero !    Vargje nga Luftar Spahiu

Lamtumira Dritero ! Vargje nga Luftar Spahiu

Lamtumira Dritero ! Lamtumir o i madhi i te medhenjeve ! Lamtumre o mik qe nuk pate asnje armk i! Lamtumire o luftetar i lirise qe ne femijeri ! Lamtumir… Read more »

Floriana Igrishta e reja shqiptare që më hapa të shpejtë po bën emër në politikën Gjermane .

Floriana Igrishta e reja shqiptare që më hapa të shpejtë po bën emër në politikën Gjermane .

Nue Oroshi Floriana Igrishta e reja shqiptare që më hapa të shpejtë po bën emër në politikën Gjermane Inkuadrimi i shqiptarëve në politikë në Gjermani dalngadalë por sigurtë ka filluar… Read more »

Kryeministër , a je lodh ?! Opinion nga: Burhan Klaiqi Pajaziti

Kryeministër , a je lodh ?! Opinion nga: Burhan Klaiqi Pajaziti

Kryeministër , a je lodh ?! Kohën e fundit , kan filluar të dëgjohen zëra , ku tërthorazi bëhet thirrje për një konflikt të mundshëm , derisa disa kan gjetuŕ… Read more »

AKADEMIK PROF.DR.SKENDËR KODRA TELEGRAM NGUSHËLLIMI PAS NDARJES NGA JETA TË SHKRIMTARIT DRITËRO AGOLLI

AKADEMIK PROF.DR.SKENDËR KODRA TELEGRAM NGUSHËLLIMI PAS NDARJES NGA JETA TË SHKRIMTARIT DRITËRO AGOLLI

AKADEMIK PROF.DR.SKENDËR KODRA TELEGRAM NGUSHËLLIMI PAS NDARJES NGA JETA TË SHKRIMTARIT DRITËRO AGOLLI Akademik Prof.Dr.Skendër Kodra     Kryetari i Akademisë së Shkencave dhe Arteve Shqiptaro-Amerikane , Akademik Prof.Dr.Skendër Koda,… Read more »

Rikard Shpori, shqiptari i parë qe merr Çmimin ‘Mirenjohje ndaj Vullnetarëve’ nga Bashkia e Montrealit.

Rikard Shpori, shqiptari i parë qe merr Çmimin ‘Mirenjohje ndaj Vullnetarëve’ nga Bashkia e Montrealit.

Qarku i Villeray-Saint-Michel-Parc-Extension është krenar për Çmimin e Mirenjohjes ndaj Vullnetarëve qe mori z.Rikard Shpori, anëtar i një organizate jo-fitimprurëse, për angazhimin dhe veprimtarinē e tij, vlen të përmendet e çmohet. Kjo është një mundësi e… Read more »

ORA LETRARE -FLAKA E JANARIT.Nga: Petrit Aliaj Itali

ORA LETRARE -FLAKA E JANARIT.Nga: Petrit Aliaj Itali

ORA LETRARE -FLAKA E JANARIT. Flaka e janarit, ka nisur në Gjilan që prej 27 vitesh në përkujtim të 1200 viktimave të masakruara nga brigadat  Serbe në vitin 1944.  Këtu… Read more »